“Lavantanın Büyülü Dünyasında Çocuk Olmak” etkinliği düzenlendi

“Lavantanın Büyülü Dünyasında Çocuk Olmak” etkinliği düzenlendi

13.07.2021 11:18:11

İlçemiz kadın üreticilerinden Sibel Ercan'ın kurduğu Silavant'ın ev sahipliğinde, “Lavantanın Büyülü Dünyasında Çocuk Olmak” etkinliği düzenlendi. Programda doğal yaşam ve Lavantanın faydaları ile önemine vurguda bulunuldu.

İlçemiz girişimci kadınlar arasında yer alan lavanta üreticisi Sibel Ercan'ın girişimleriyle, Silivri Belediyesi Tarımsal Üretim ve Araştırma Merkezi, Silivri Kent Konseyi Başkanı Prof. Dr. Oğuz Özyaral, Genel Cerrahi Kliniği Yardımcı Doç. Dr. Serkan Fatih İpek'in katılımıyla, 10 Temmuz 2021 tarihinde, Silavant Lavanta Bahçesinde “Lavantanın Büyülü Dünyasında Çocuk Olmak” etkinliği düzenlendi.

ÖZYARAL: DOĞADA VE DOĞAL KALIN
Silivri Kent Konseyi Başkanı Prof. Dr. Oğuz Özyaral, etkinliğin açılış konuşmasında katılımcılara şöyle seslendi: “Kendinize ne yaparsanız hayatınızda bunun geri dönüşümünü yaşayacaksınız. Dolayısıyla sizlerden tek istediğim şey, doğada kalın ve doğal kalın. Doğanın dışında hiçbir şey bize artı bir şey getirmiyor. Ekonomik düzen çok güzel, kapital çok güzel, biz onun içinde yaşıyoruz ama o bizi hiçbir yere götüremez. Kapital bize doğallık vermiyor. Lavanta alın, yatağınızın kenarına koyun miss gibi uyuyun. “

ERCAN: DAHA İYİ BİR GELECEK İÇİN ÇALIŞMALARIMIZA DEVAM EDECEĞİZ
Lavanta üreticisi Sibel Ercan, etkinlikte yaptığı konuşmada şu sözlerine yer verdi: “Özellikle günümüz kent çocukları kendilerinden önceki nesiller gibi doğa ve tarımsal faaliyetlerle haşir nesir olamıyor.
Çocukların doğa ve tarımsal faaliyetlerden kopuk büyümeleri hem çocukların gelişimsel bütünlüklerini, hem de güvenli gıda ve tarımın sürdürülebilirliği açısından tehlike arz etmekte.
Doğada vakit geçirmenin bir çocuk için çok fazla yararı var.
Şehir ortamında büyüyen çocukların doğada vakit geçirmelerini, vücutlarını çalıştırmalarını, doğayla iç içe olup bağ kurmalarını, toprağa dokunmalarını sağlamak için çaba sarf etmeliyiz.
Bizler çocuklarımıza ve gelecek nesillerimize daha iyi bir gelecek sağlamak için hep birlikte çalışmalarımıza devam edeceğiz. Hepinize bu güzel günde yanımızda olduğunuz, destek olduğunuz için teşekkür ederim. Keyifli vakit geçirmenizi dilerim.”
Aile Danışmanı Sosyolog Aleyna Çalış, Diyetisyen Tuğçe Emiroğlu, Zumba Eğitmeni Emel & Özberk Akdağ, Yoga Eğitmeni Şehnaz Cinpınar da katılımlarıyla etkinliğe katkı ve renk sundu. Lavantadan üretilen ürünler ve el sanatları stantları da etkinlikle ilgi gördü.
CHP Silivri İlçe Başkanı Berker Esen, Kent Konseyi Kadın Meclis Başkanı Sema Arcan, Silivri Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Başkanı Mübeccel Çeşmecioğlu, MHP Kadın Kolları Başkanı Zerrin Çimen ve çok sayıda davetli etkinliğe katılanlar arasındaydı.
Renginar SALİ

  • ETİKETLER
PAYLAŞ
« Önceki Esen, Çantalı gençleri askere uğurladı
Sonraki »

YORUM YAP