Kutlu: Önlem alınması gerekiyor

Kutlu: Önlem alınması gerekiyor

17.11.2017 12:57:21

Irak-İran sınırında meydana gelen 7,3 büyüklüğündeki depremin yaraları sarılmaya çalışılırken AK Parti İlçe Başkanı Rıfat Kutlu, alınması gereken önlemlere işaret etti.

Irak-İran sınırında gerçekleşen ve iki ülkeyle birlikte Türkiye, Suriye, Suudi Arabistan, İsrail, Kuveyt, Lübnan, Pakistan ve Ürdün'de de hissedilen 7.3 büyüklüğündeki depremin ardından AK Parti İlçe Başkanı Rıfat Kutlu şu açıklamada bulundu: “Deprem Yerkürenin tabii süreci çerçevesinde zamanı bilimsel olarak henüz kestirilemeyen ama olma ihtimali sürekli var olan doğal bir afettir. Depremin nerede, ne için oluştuğundan ziyade deprem kuşağında bulunan yerleşim bölgelerindeki yapılaşma biçimleri ve alınacak tedbirler daha fazla tartışılmalıdır.
Deprem profesörlerinin neredeyse sabah kuşağı programlarına konuk olduğu ve dönemsel şov amaçlı tartışmalar bilime de, kamuoyuna da bir değer katmaz. "Deprem değil, bina öldürür" sözü alınması gerekli tedbiri işaret etmiştir aslında. Devletin bu hususta alacağı tedbirler esnetilmeden ve inisiyatife bırakılmadan uygulanmalıdır.
Başta ülkemizde yaşanan depremlerde olmak üzere ve son olarak Irak, Süleymaniye kentinde yaşanan depremden dolayı vefat edenlere bir kez daha Allah'tan rahmet diliyorum, yaralılara acil şifalar diliyorum.”
Haber Merkezi

YORUM YAP