Işıklar SİAD’ın toplantısına katıldı

Işıklar SİAD’ın toplantısına katıldı

17.11.2017 12:56:07

Silivri Sanayiciler ve İş Adamları Dernek Başkanı Hakan Kocabaş ve yönetim kurulu üyeleri ile geniş katılımlı bir toplantıda bir araya gelen Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, sanayici ve iş adamlarına imar-ruhsat problemleriyle ilgili bir takım müjdeler verdi.

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, önceki gün Silivri Sanayiciler ve İş Adamları Derneği'nin düzenlediği Çayın Yanında Simit toplantısına katıldı.
İlçemizde sanayi yatırımlarının yapılmasında ve işletmelerin verimliliklerinin arttırılmasında kritik bir görevi üstlendiklerini belirten Işıklar, İstanbul Büyükşehir Belediyesi nezdinde izin ve çalışma ruhsatlarının verilmesi hususunda bazı önemli gelişmeler kat ettiklerini bildirdi.

“MERKEZ PLANLARIMIZ BÜYÜKŞEHİR MECLİSİNDEN GEÇTİ”
Işıklar, şunları söyledi: “En son referandum sürecinde İl Başkanımız geldiğinde toplu olarak görüşmüştük, bizim için uzun bir süre, tekrar sizlerle bir araya gelmekten büyük bir memnuniyet duyduğumu özellikle ifade etmek istiyorum. Sizlere en sıcak şu bilgiyi verebilirim; merkez planlarımız Büyükşehir'de meclisten geçti. Belediye Başkanının imzası ile yürürlülük başlıyor, bu nedenle şimdi o süreci bekliyoruz. İmza işi tamamlandıktan sonra askıya çıkacak. Askı sürecinde sanayi kısmı ile ilgili 3 yerde (Selimpaşa, Silivri merkez, Değirmenköy) bilgilendirme toplantısı yapmayı planladık. Askı süresi bildiğiniz gibi yasal itiraz süremiz. O 1 aylık süreci iyi değerlendirmek istiyoruz. Geçtiğimiz gün Silivri Belediyesi olarak İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız Mevlüt Uysal'a hayırlı olsun ziyaretinde bulunduk. Kendisine sanayi ve planlarla ilgili durumu izah ettim, aciliyet gerektiğinden de bahsettim. “Sizi en iyi ben anlıyorum, Büyükşehir bürokratlarından çok çekmiştim” dedi. Siyaseten yakınlıklarını düşünerek, “Siz öyle diyorsanız, bizim durum daha vahim” dedim. Çok fark etmediğini söyledi. Bizim için iyi bir diyalog oldu. Görüşmemizden ben umutluyum. En azından üzerinde konuşacağımız bir metin olacak. Yüzdük yüzdük kuyruğuna geldik diyebileceğimiz bir süreçteyiz. Sürekli dile getireceğiz, bu süreç burada başka türlü çözülmeyecek. Kuzey Marmara Otoyolu yapılıp planlama bittikten sonra ben buranın öngörülen nüfusunun çok daha hızlı bir şekilde gelişeceğini düşünüyorum, bunun kontrolsüz olmasından endişe ediyorum. Bugüne kadar kontrolü tuttuk, bundan sonra burada hormonlu büyümeye hiç tahammülümüz olmaz. Çünkü kaldırmaz. Gerçi bir kararlılık var, iktidarı muhalefeti herkes bu konudan şikâyetçi ama tüm bunlara rağmen yine oluyor. Rantın tarifi yok. Onun için hep birlikte Silivri'mizin üzerinden korumacı ve dikkatli tavrımızı çekmeyeceğiz.”
Hazal BAŞARAN

YORUM YAP