Kutlu’nun paylaşımına tepki gösterdiler

Kutlu’nun paylaşımına tepki gösterdiler

12.02.2016 11:48:25

Kutlu, paylaştığı iki farklı zamanlı göç resmiyle “Sene 1923 Yunanistan'dan mübadele ile Ülkemize gelen soydaşlarımız...
Sene 2016 Suriye'den savaş nedeniyle Ülkemize gelen kardeşlerimiz...
Bu ülke her mazluma, her mağdura kucak açmış koca bir medeniyettir. Bu ülkenin adı Kucaktır, Anadır, ANADOLU'dur...
Bu kentin yerlisi, yabancısı, gelmesi yoktur. Bu kent kendisine, bayrağına, namusuna ve şerefine sahip çıkmış her vatandaşın kentidir. Hoş geldiniz! Sefa getirdiniz...” şeklindeki görüşlerini aktardı.

ÖZKAYA: BİZLERİ BİR TUTAN ZİHNİYETİKINIYORUM
Bunun üzerine Bilgehan Özkaya şu görüşünü yorum olarak yansıttı: “Bu yazı çok yerinde bir yazı değildir kimse kusura bakmasın. Balkanlar'dan gelen bizler, yani mübadele göçmenleri, ne amaçla ordaydık ve ne amaçla geri geldik… Suriye'deki vatanını bırakıp kaçanlarla bizleri bir tutan zihniyeti kınıyorum! Biz vatanımız için gerekirse ölürdük de kalırdık vatanımızda… Kaçmazdık, kaçmadık da… İyi araştırıp öyle mübadele göçmenlerini Suriyelilerle bir tutun tavsiye ederim… Burası Silivri…”


ELMAS: MÜBADELE SAVAŞTAN KAÇIŞ DEĞİLDİ
Aslan Elmas da Kutlu'nun paylaşımı ile ilgili görüşlerini şöyle yansıttı: “Sayın Başkan 1924 mübadele yanı nüfus değişimi bir irtica ya da savaştan kaçış değil. Vakti zamanında Osmanlı tarafından fetih edilen Balkan topraklarına o zamanki misyon gereği Anadolu'nun farklı noktalarından ÖZ TÜRKLER yerleştirilerek TÜRK egemenliğinin genişleyerek yayılmasını sağlamak amacıyla götürülmüş kişilerdir. Yine 1924'te Gazi Mustafa Kemal'in girişimleriyle ana yurduna dönmüş ÖZ TÜRKLERDİR.”
Haber MERKEZİ

YORUM YAP