Kutlu: İstanbul Boğazında 5 geçiş var; 3’ünü Ak Parti Hükûmeti yaptı

Kutlu: İstanbul Boğazında 5 geçiş var; 3’ünü Ak Parti Hükûmeti yaptı

23.12.2016 11:29:53

Deniz altından geçen dünyanın ilk iki katlı karayolu tüneli; Avrasya Tüneli'nin açılışını değerlendiren AK Parti Silivri İlçe Başkanı Rıfat Kutlu, 5 Boğaz geçişinden üçünün AK Parti Hükümeti döneminde yapıldığının altını çizdi.

Kazlıçeşme-Göztepe hattında hizmet verecek olan Avrasya Tüneli, Salı günü düzenlenen terenle resmen açıldı. İstanbul Boğazı'nı yer altından geçecek olan Avrasya Tüneli'nin açılış töreninde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım da yer aldı. Törene AK Parti İstanbul ve Trakya teşkilatları yoğun ilgi gösterirken AK Parti Silivri Teşkilatı da Rıfat Kutlu Başkanlığında katıldı.

YILBAŞINA KADAR GELİRLER ŞEHİT AİLELERİNE BAĞIŞLANDI
Açılış töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Yılbaşına kadar tünelin geçiş ücreti 15 TL olacak ve gelir şehit ailelerine aktarılacak" dedi. Yılbaşından sonraki ücret daha sonra açıklanacak. Tünelin geçiş ücretinde dolar kuru baz alınıyor. Tünel geçiş ücreti otomobiller için 4 dolar + KDV (yaklaşık 17 lira), minibüsler için 6 dolar + KDV (yaklaşık 25 lira) karşılığı Türk Lirası olarak belirlenmişti. Her iki yönde de ödeme yapılacak.
Tünelden araç geçişleri, 22 Aralık 2016 bu sabah saat 07.00'den itibaren başlayacak. Tünel 30 Ocak'a kadar 24 saat değil, belli bir süre çalışacak. 14 saatle (sabah 07.00-akşam 21.00) başlayacak uygulama ile en geç 30 Ocak'ta 24 saat çalışma sistemine geçilecek. Tünelden sadece otomobiller ve minibüsler geçebilecek. Ayrıca araçlar için yükseklik sınırı 2,8 metre.

KUTLU: İSTANBUL BOĞAZINDA 3 GEÇİŞİ AK PARTİ HÜKÛMETİ YAPTI
Hürhaber için Avrasya Tünel açılışını değerlendiren AK Parti İlçe Başkanı Rıfat Kutlu, “Avrasya Tüneli deniz altından geçen dünyanın ilk iki katlı karayolu tünelidir. Toplam güzergâh uzunluğu 14.6 km'dir. 180 milyon TL devlet geliri sağlayan bir proje. Yapım aşamasında devletten 1 kuruş para çıkmamış bir yatırım. Yılda 38 milyon litre yakıt tasarrufu sağlayacak. Yılda 52 milyon saat zamandan tasarruf sağlayacak. Yılda 82 bin ton zararlı gaz miktarını azaltacak. İstanbul Boğazında 5 geçiş var; 3'ünü AK Parti hükûmeti yaptı” diyerek yatırımın önemini vurguladı.

Haber Merkezi

YORUM YAP