Kültür turlarının yeni adresi Silivri

Kültür turlarının yeni adresi Silivri

7.07.2016 13:25:36

Atina ve Selanik'ten gelen bir grup Rum Ortodoks, ilan edilen son azizleri Aziz Nektaryus'un doğduğu evin yeri görmek için geldikleri Silivri'de Başkan Işıklar'ı makamında ziyaret etti.

Din ve kültür turizminin gün geçtikçe geliştiği Silivri'ye ziyaretlerini sıklaştıran Rum Ortodokslar, ilan edilen son azizleri Aziz Nektaryus'un doğduğu evin yeri görmek ve ilçedeki tarihi eserleri dolaşmak üzere Silivri'deydi.
Yunanistan'ın Atina ve Selanik kentlerinden ilçeye turla gelen gruba, Silivri Metropoliti Maksimos da eşlik etti. Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar'ı makamında ziyaret eden Ortodokslar, bu hoşgörü ortamını sağladığı için Işıklar'a teşekkürlerini ve sevgilerini dile getirdiler.

IŞIKLAR, İLÇE TARİHİ HAKKINDA BİLGİ VERDİ
Silivri tarihi ile ilgili bilgiler veren Başkan Işıklar: “İlçemiz 7000 yıllık bir şehir. Sınırlarımız içerisinde birçok tarihi eserimiz var. Bu varlıklar hepimizin ortak malı ve ortak değeri. Onları korumak, ihya etmek, mevcut olanları restore ederek yaşatmak görevimiz. Önümüzdeki aylarda Fatih Mahallesi'nde hayata geçirilecek Tarihi Kale İçi Projesi ile Aziz Nektaryus'un evi, tarihi sarnıcın bulunduğu alan, tarihi surlar, kale giriş kapıları ve tarihi hamamın restorasyonu ile tarihin bizlere bırakmış olduğu mirası geleceğe aktaracağız. Bu eserlere sahip çıkmak, insanlığa sahip çıkmaktır. Geçmişi değiştirme şansımız yok ama geleceği kurmak elimizde, bu bir insanlık görevidir. Barış ve huzur olmazsa, tüm bunlardan bahsedemeyiz. İçinde bulunduğumuz Ramazan ayı, bizim için kutsal bir ay. Sadece parayla zenginleşemezsiniz, insanlar kültürle zenginleşirler. İşte biz de bu zenginliğe sahip çıkmak, bu dostluğu, barış ve kardeşlik ortamını yaşatmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz” şeklinde konuştu. Ziyaretten duyduğunu memnuniyeti ifade eden Işıklar, Fatih Mahallesi'nde devam eden alt yapı çalışmalarının tamamlanmasıyla, kent estetiğine yönelik çalışmalara başlayacaklarını ifade ederek: “Bir sonraki gelişinizde mahalleyi çok farklı göreceksiniz” dedi.
Işıklar, misafirleriyle belediye binası önünde hatıra fotoğrafı çektirdi.

YORUM YAP