Küçükçekmece Ufuk’ta BAL’da 0-0

Küçükçekmece Ufuk’ta BAL’da 0-0

29.05.2023 09:20:23

SAL Klasman Ligi B Grubu'nda oynanan maçta K.Çekmece Ufukspor, Galata ile 0-0 berabere kalarak bitime bir hafta kala Bölgesel Amatör Lige yükselmeyi garantiledi.

Bağcılar Belediyesi Mahmutbey Stadı'nda oynanan maçın 90 dakikası büyük bir çekişmeye sahne olurken son düdükler birlikte sahadan istediğini alarak ayrılan taraf K.Çekmece temsilcisi oldu. Galata ise bu sonuçla 4 puanda kalarak Bölgesel Amatör Lige yükselme şansını matematiksel olarak kaybetti. Maça iki takım da kontrollü bir oyun anlayışıyla başladı. İlk yarıda daha çok orta saha mücadelesi izledik. Takımlar riskten uzak bir oyun planı benimseyince ilk yarı boyunca gol sesi duyamadık. Maçın ikinci yarısı ile birlikte Galata daha önde oynamaya çalışınca arkada rakibine geniş boşluklar bıraktı. Maç boyunca savunma güvenliğini elden bırakmayan K.Çekmece temsilcisi rakibinin birinci bölgede bıraktığı boşlukları değerlendirerek ikinci yarı boyunca net pozisyonlar yakaladı. Bu fırsatlardan eli boş dönen K.Çekmece Ufuk 90+9. Dakikada kale alanı içinde yaşanan karambolden gol yemeden çıkınca son düdükle birlikte ortaya çıkan 0-0'lık sonuç K.Çekmece temsilcisini bitime bir hafta kala Bölgesel Amatör Lige taşımış oldu.

MUCİZENİN ADI K.ÇEKMECE UFUK
Maçın ardından K.Çekmece Ufuksporlu oyuncular büyük bir sevinç yumağına dönüştü. Yeşil kırmızılılar bitime bir hafta kala Bölgesel Amatör Lige yükselmenin sevincini saha içinde doyasıyla kutladı. Tarihinde ilk kez Bölgesel Amatör Lige yükselme başarısı gösteren K.Çekmece Ufuk 4 yıl içinde de Recep Müftüoğlu başkanlığında ve Murat Müftüoğlu teknik direktörlüğünde 2.Amatörde başladıkları maratonda önce 1.Amatör sonra Süper Amatör ardından da yükseldiği SAL Klasman Ligi'nden Bölgesel Amatör Lige yükselerek büyük bir mucizenin altına imza attı.
Haber ve fotoğraflar: İskender KORDU

YORUM YAP