Köy lezzetlerini Silivri'ye taşıyan mekan: Tarihi Silivri Yufkacısı!

Köy lezzetlerini Silivri'ye taşıyan mekan: Tarihi Silivri Yufkacısı!

13.12.2016 10:29:17

1975 yılına dayanan geçmişiyle Tarihi Silivri Yufkacısı, özlediğiniz köy lezzetlerini günümüze ulaştıran köklü bir lezzet çınarı. 41 yıllık efsanevi işletmeyi Manav & Şarküteri konseptiyle zenginleştiren genç işadamı Tarık Zıpır, babasının başlattığı serüveni Silivri Eski Sanayi Sitesi'nde sürdürüyor.

Damak tadına önem verenlerin müdavimi olacağı Tarihi Silivri Yufkacısı; gurme market, şarküteri, manav ve pastane reyonlarının yanı sıra gün boyu hizmet veren kahvaltı ve yemek salonu ile sektörde bir ilki gerçekleştiriyor. “Silivri'de bu konseptte başka bir yer daha yok” diyen Zıpır, uzun yıllar yönetici olarak çalıştığı Albayrak Tente'den babasının mesleğini sürdürmek için istifa etmiş. Hep aradığımız doğal, taze, kaliteli, yöresel lezzetler Tarihi Silivri Yufkacısı ile artık hepimize çok daha yakın. Silivri'de ister alışveriş, ister keyifli bir kahvaltı ya da yemek molası için uğrayabileceğiniz, isterseniz de iki işi bir yerden rahatlıkla yapabileceğiniz Tarihi Silivri Yufkacısı, açık adresiyle Piri Mehmet Paşa Mahallesi, Endülüs Sokak, No:15'te, kolay tarifiyle Eski Sanayi Sitesi'nde Semih Eczanesi'nden 100 metre ileride sağda yerini almış bulunuyor.

ORGANİK ÜRÜNLERİYLE ŞİMDİDEN NAM SALDI
Anadolu'nun dört bir yanından getirilen çeşit çeşit peynir, zeytin, köy yumurtası, sucuk, kavurma, tereyağı, yoğurt, kaymak, bal, pekmez, helva, reçel kahvaltılarınızı şenlendirecek. Sevdiğiniz ürünleri evinize götürme şansı bulduğunuz bu mekânda dışarda kahvaltı etmeyi tercih edenler de unutulmadı. Zengin menüsüyle gönülleri fetheden Tarihi Silivri Yufkacısı'nın özel kahvaltı tabağında yok yok.
Üstelik isterseniz kendi seçimlerinizle kahvaltı tabağınızı hazırlamanız da mümkün. Kahvaltı severleri çok mutlu edecek bu hizmet sadece 10 TL. Lezzetleriyle olduğu kadar uygun fiyatlarıyla da mutlu eden bir mekân.

HANIMLARIN İŞİNİ FAZLASIYLA KOLAYLAŞTIRIYOR
Tarihi Silivri Yufkacısı adından da anlaşılacağı üzere burada yufkalar taze taze hazırlanıyor. Yufka açma konusunda pek becerikli olmayanlar için bulunmaz bir fırsat değil mi? Tarihi Silivri Yufkacısı hanımların işini kolaylaştırma konusunda çok başarılı. Zor diye yapmaktan köşe bucak kaçtığımız kadayıf, peynir tatlısı, şekerpare gibi enfes lezzetleri bundan sonra kolayca evlerimizde yapabileceğiz. Son derece pratik şekilde hazırlanan bu tatlıların bir tek şerbeti eksik, şerbetini iyi ayarladığınızda severek tüketeceğinizin garantisini verebilirim. Tarihi Silivri Yufkacısı; domatesten salatalığa, biberden lahanaya, havuçtan maydanoza, soğandan turba, elmadan muza, ayvadan kiviye, armuttan nara, çilekten ananasa kadar bin bir çeşit lezzet portföyüyle yepyeni bir süper market alternatifi olarak karşımıza çıkıyor. Ev yapımı tarhanayı da kolaylıkla temin edebileceğinizi söylemeden geçemeyeceğim, soğuk günlerin mucizevi çorbası hem içinizi ısıtacak hem de sağlıklı bir kış geçirmenizi sağlayacak.

DİLLERE DESTAN DONUK MANTI
Donuk Mantı'ya ayrıca bir parantez açmak gerekiyor; el açması mantıda hiçbir şekilde soya kullanılmıyor yani sevgili Silivrililer malzemeden, kaliteden ve lezzetten asla taviz verilmiyor. Bu eşsiz lezzeti istediğiniz kadar alabileceğiniz gibi hemen oracıkta yiyebilirsiniz de. İncecik açılan hamurun içine yoğun kıyma konuluyor, farklı kapama teknikleriyle kapatılarak pişiriliyor sonra da bu geleneksel lezzet suyun içinde bekletilmeden sıcak sıcak üzerine gezdirilen salçalı sosu ile servis ediliyor. Eğer sizde mantı tutkunuysanız muhakkak tatmalısınız diyor şiddetle tavsiye ediyoruz. Tarihi Silivri Yufkacısı Manav & Şarküteri, içeri girdiğiniz andan itibaren güler yüzlü çalışanları, ferah ortamı ve temizliğiyle dikkatinizi çekecek güzel bir mekân.

En iyi lezzetlerin peşine düşenler için sabahın erken saatinden akşam geç saatlere kadar haftanın her günü açık olduğunu hatırlatmak isteriz.


Hazal BAŞARAN

YORUM YAP