Konutlarda taşkın alanın kalkması için çalışmalar devam ediyor

Konutlarda taşkın alanın kalkması için çalışmalar devam ediyor

5.03.2020 10:39:58

CHP Grubu'nun Mart Meclisi birinci oturumunda yanıtlanması istemiyle Silivri Belediye Meclis Başkanlığına sunduğu önergelerden biri de taşkın saha alanı ilan edilen yerlerin imar durumuna ilişkindi.

CHP Grubu'nun Başkanlık Makamına yanıtlanması istemiyle sunduğu önerge şu şekilde: “Bilindiği gibi ilçemiz beklenen Marmara depreminde en fazla risk taşıyan yerleşim yerlerinden biridir.

“ISLAHI ODAKLI PLANLANAN YERLER, ISLAH YAPILMADAN YERLEŞİME AÇILMIŞTIR”

Bunun yanı sıra Silivri'ye ait eski imar planları dere ıslahı odaklı bir planlama kurgusuyla yapılmış olmasına rağmen türlü sebeplerle dere ıslahı yapılmadan yerleşime açılmıştır. Ancak 2009 yılında

“DERE ISLAHI TAMAMLANMASINA RAĞMEN YENİ BİR İMAR PLANI YAPILAMAMIŞTIR”

Silivri'mizi etkileyen sel olayı yerleşime açılmış bu bölgenin taşkın saha ilan edilmesi ile imar planı iptal edilmiş arkasından dere ıslahı tamamlanmasına rağmen yeni bir imar planı halen yapılamamıştır.

“BELEDİYE KONUTLARI KENTSEL DÖNÜŞÜME BAŞLAYAMIYOR”

Belediye Konutları olarak bilinen bölgede yaşayan bazı hemşerhirelerimiz kentsel dönüşümden yararlanmak istediklerini ancak imar planı olmadığından başlayamadıklarını belirtmişlerdir. Bu tür alanların imar planlarının ivedilikle hazırlanıp İBB meclisine taşınması hususundaki önergemizin Başkanlık Makamına havalesini talep ediyoruz.”

YILMAZ: İBB İLE GÖRÜŞMELER OLUMLU OLARAK DEVAM EDİYOR

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, “2009 yılında meydana gelen selden sonra taşkın alan ilan edilen yerlerin dere ıslahı ile birlikte artık taşkın alandan çıkartılıp imar haklarının verilmesiyle ilgili İBB ile üç defa görüşme yaptık. İmar Daire başkanlığı ile üç toplantı yapıldı. Görüşmeler rutininde ve olumlu olarak devam ediyor. Önümüzdeki ayın ortasına kadar planın tamamını İBB'ye görüşmek üzere teslim etmiş olacağız.”

Sevginar SALİ

YORUM YAP