Kokpit Havacılık Lisesi’nden Bursluluk Sınavı

Kokpit Havacılık Lisesi’nden Bursluluk Sınavı

9.02.2018 14:24:18

Özel Kokpit Havacılık Lisesi, 8, 9. ve 10. Sınıf öğrencilerine yönelik Bursluluk Sınavı düzenleyecek.

Özel Kokpit Havacılık Lisesi, Bursluluk Sınavı düzenliyor. 9. Ve 10. sınıf öğrencileri 17 Şubat 2018 tarihinde, 8. Sınıf öğrencileri ise 18 Şubat 2018 tarihinde sınava katılabilecek. Bursluluk Sınavı'na son kayıt tarihi 10 Şubat 2018 olarak açıklandı. Ayrıca söz konusu sınava katılacak tüm öğrencilere %10 indirim uygulanacak.
Mimarsinan Mahallesi, Feyyaz Altınorak Caddesi, No:100 (Silivri Maxi Alışveriş Merkezi karşısı) Silivri adresinde bulunan kuruma Bursluluk Sınavı başvuru ve kayıt işlemleri için 0541 567 88 01-02 nolu telefondan ulaşabilirsiniz.

BÖLÜMLER
MEB Özel Kokpit Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde Pilotaj, Uçak Bakım ve Kabin Memurluğu bölümlerinde eğitim verilmekte.

PİLOTAJ BÖLÜMÜ İMKÂNLARI
Pilotaj bölümü eğitimi alan öğrenciler, dünyanın en gözde mesleği ile tanışma, yaz tatilinde yurt dışında PLL eğitimi ve sertifikası alma, Anlaşmalı uçuş okullarında ATPL eğitimi, dört yıllık üniversitelerde mezun olduğu alanla ilgili ek puan hakkı ve önlisans programlarına sınavsız geçiş imkânı bulacak.

UÇAK BAKIM BÖLÜMÜ AVANTAJLARI
Uçak Bakım bölümünü tercih eden öğrenciler, havacılık sektöründe uçak teknisyeni olarak çalışabilecek, hava yolu şirketlerinde staj ve uzman kadrodan tecrübe edinme, Uluslarası geçerliliğe sahip EASA lisansı imkanı, Uygulama sınıfı ve teknik sınıflar ile dört yıllık üniversitelerde alanla ilgili ek puan hakkı olacak.

KABİN MEMURLUĞU
Kabin Memurluğu bölümünde okuyan öğrenciler ise havayolu şirketlerinde kabin memuru olarak çalışabilecek, kaliteli ve özgün eğitim alabilecek, havayolu şirketlerinde staj imkanı, tecrübeli kadrodan eğitim imkanı, ileri derecede İngilizce eğitimi ve dört yıllık üniversitelerde alanla ilgili ek puan hakkı elde edecekler.
Renginar SALİ

YORUM YAP