Finale giden takımlar belli oldu

Finale giden takımlar belli oldu

9.02.2018 14:25:51

Liseler Arası Münazara Yarışması'nın 3. Turunda eksik kalan karşılaşma dün tamamlanarak, Atatürk Anadolu Lisesi, Selimpaşa İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve Necip Sarıbekir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi finale doğru giden takımlar olarak kesinleşti.

2017-2018 Eğitim-öğretim yılı Liseler Arası Münazara Yarışması'nın 3. Tur karşılaşmaları çıkan soru anlaşmazlığı yüzünden birinci dönem tamamlanamayıp Hasan-Sabriye Gümüş Anadolu Lisesi ve Atatürk Anadolu Lisesi takımlarının yarışması, sınav yoğunluğu nedeniyle de II. Döneme ertelenmişti.
Dün İBB Abdülezel Paşa Ortaokulu Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen oturumda iki okul takımlarının karşılaşması gerçekleştirildi. İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Erdal Aslan, Hasan-Sabriye Gümüş Anadolu Lisesi Müdürü Ahmet Aksünger, Atatürk Anadolu Lisesi Müdürü Volkan Nizamoğlu, öğretmen ve öğrenciler münazarayı takip edenler arasındaydı. Yarışmanın Yürütme Kurulu'nda bulunan İBB Abdülezel Paşa Ortaokulu Müdürü Erhan Yaman ve Çağrıbey Ortaokulu Müdürü Nilüfer Demirkaya, jüri üyeleri ve de İlçe Milli Eğitim Özel Büro sorumluları Necla Kavlak ve Emine Yıldırım hazır bulundu.

İKİ OKUL TAKIMI DA ÇOK BAŞARILIYDI
Elifnur Bulut, Cemre Nur Özer ve Buse Nur Tosun'dan oluşan Hasan-Sabriye Gümüş Anadolu Lisesi Münazara Takımı “Bireyi suça toplum itiyor” tezini, Yağmur Afacan, Fahrettin Mustafa Işık ve Ayşe Demir'den oluşan Atatürk Anadolu Lisesi takımı ise “Birey suçu kendi yapıyor” antitezini savundu. Konularını çok iyi araştıran, başarıyla sunan ve özgüvenleriyle de dikkat çeken münazara takımları, büyük bir ilgi ve merakla kendilerini dinleyen öğrenci topluluğundan bol bol alkışlar eşliğinde destek aldı. Centilmence yarışan iki okul takımı öğrencileri, sunumlarının sonunda birbirlerini tebrik ettiler, yaptıkları kısa konuşmalarla kendilerini destekleyen öğretmen ve arkadaşlarına teşekkür ettiler.

ATATÜRK ANADOLU LİSESİ BİR PUAN FARKLA ÜST TURA ÇIKTI
Silivri Ortaokulu Müdür Yardımcısı Muammer Şahin, İBB Abdülezel Paşa Ortaokulu Türkçe Öğretmeni Eylem Günşen, 75. Yıl Cumhuriyet İlk ve Ortaokulu Türkçe Öğretmeni Mine Aslı Doğan, Ertuğrul Gazi Ortaokulu Türkçe Öğretmeni Emine Akbaş ve Ahmet Ziylan Ortaokulu Türkçe Öğretmeni Mehmet Kabakçı'dan oluşan jüri tarafından Türkçeyi kullanma gücü, el, kol ve yüz hareketlerini yerinde kullanma, savunmada inandırıcı olma gibi özelliklerin değerlendirilmesi sonucunda puanlar belli oldu.
Başarılı sunumlarıyla jüri üyelerini oldukça zorlayan iki okul takımının sonucunda bir puanlık fark kaydedildi. Beş jüri üyesi tarafından yapılan değerlendirme sonucunda Hasan-Sabriye Gümüş Anadolu Lisesi takımı 96 puan alırken, Atatürk Anadolu Lisesi Münazara Takımı 97 puanla turu geçti. İki okul takımlarının yönetici, öğretmen ve öğrencileri birbirlerini tebrik etti.

ATATÜRK ANADOLU LİSESİ VE SELİMPAŞA İMKB MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ KARŞILAŞACAK
Münazara yarışmasının sonunda okul yöneticileri tarafından, jürinin gözetiminde çekilen kurayla bir sonraki turda yarışacak okullar belirlendi. Kura sonucunda Atatürk Anadolu Lisesi ve Selimpaşa İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Münazara takımlarının, karşı karşıya gelecekleri ve “İnsan doğaya hakimdir”/ “Doğa insana hakimdir” tez ve antitezini savunacakları öğrenildi. Onların arasından üstün çıkacak takım ise finalde Necip Sarıbekir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi takımıyla yarışacak.
Renginar SALİ

YORUM YAP