Koçer: Verilen hak iade alınmaz ve alınmamalı!

Koçer: Verilen hak iade alınmaz ve alınmamalı!

20.05.2024 12:22:22

Silivri Birleşik Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Nuray Koçer, son açıklamasında önemli bir konuya dikkat çekti. Koçer, "Verilen hak iade alınmaz ve alınmamalı!" başlığı altında esnafın kredi koşullarının değiştirilmemesi gerektiğini vurguladı.

Koçer açıklamasında şunları belirtti: "Bir araç alsanız veya taksitli ticari kredi kullansanız vade ve ödeme planı devam ederken banka “faizler yükseldi” demiyorsa, esnaf kredileri de vadesi ve faizi belirli olan krediler, değişmemeli, değiştirilmemelidir. Esnaf verilen ödeme planına göre borçlandı. Evet faizler yükseldi ve ekonomi kötüye gidiyor, ancak bunun sebebi esnaf sanatkar değildir. Esnaf bu piyasanın ve ekonominin en büyük finansörüdür. Daha önceden kullandırılan kredilerden fark istemek hiç adil olmamıştır. Bundan sonra kullanacaklar “şu oranlarla kullanacak'' denebilir, ancak alınmış hakların üzerine fark koymak gerçekten kabul edilemez. Bu uygulamadan vazgeçilmelidir…"
Koçer'in açıklamasıyla, esnafın ve sanatkarların kredi koşullarının değişmemesi ve haklarının korunması gerektiğine dikkat çekildi.
Sevginar SALİ

YORUM YAP