Kocabaş: Silivri’nin düğün günleri olsun diye emek harcıyoruz

Kocabaş: Silivri’nin düğün günleri olsun diye emek harcıyoruz

20.05.2016 15:11:17

26-27-28 Mayıs 2016 tarihleri arasında Maxi Market Etkinlik Alanında düzenlenecek programın tanıtımı için SİAD Başkanı Hakan Kocabaş, Başkan Yardımcısı Mesut Söylet, yönetim kurulu üyeleri Mehmet Haseski ve Tülay İlgen ve Silivri Belediyesi Kariyer İstihdam Ofisi Müdürlüğü Sorumluları Orhan Öpçin ile Önder Çolak'ın katıldığı basın toplantısıyla kamuoyunu bilgilendirdi. Basın mensuplarıyla buluşmada Maxi Market Etkinlik Alanının tahsisinde emeği geçen Halk Bank adına yetkili müdür Hakan Kara da hazır bulundu.

 

KOCABAŞ: GLOBALLEŞEN FUAR KONSEPTİNDE SİLİVRİ'Yİ TANITMAYI AMAÇLIYORUZ

Basın toplantısının açılış konuşmasını yapan Hakan Kocabaş, bir önceki yıllarda düzenlenen organizasyonun üzerine profesyonellik, değer ve nitelik katarak bu yılki etkinliği gerçekleştirmeyi hedeflediklerini anlattı. Silivri'nin sanayi, tarım, turizm değerlerini globalleşen fuar konseptinde tanıtmayı amaçladıklarını belirten Kocabaş, daha nice uzun seneler Silivri EXPO'nun devamı temennisinde bulundu.

SİAD Başkanı, Maxi Market Etkinlik Alanında fuar kapsamında gerçekleştirilen iyileşme ve düzenlemeler için Halk Bankası ile yetkilendirdiği Hakan Kara'ya teşekkür etti.

 

ÜÇ ÜNİVERSİTE, 91 FİRMA, OKUL, DERNEK VE ODA KATILIM SAĞLAYACAK

Fuar düzeni açıklanırken 91 noktanın firmalara tahsis edildiğini, onların dışında üç üniversitenin de yer alacağı belirtildi. Uzun yıllardır ilçe sınırlarımız içinde faaliyet gösteren Kadir Has, bu dönem eğitim-öğretime açılacak olan Rumeli Üniversitesi ve kısa bir süre önce Selimpaşa'da yer tahsisi yapılan Fenerbahçe Üniversitesi fuar kapsamında katılımcılarla kaynaşma, kendini tanıtma imkânı bulacak. Silivri SİAD ve belediye, Esnaf ve Sanatkârlar Odası, Kadın Girişimciler Derneği, Silivri Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve engelliler okulları da Silivri EXPO'nun konukları arasında etkinlikte varlık gösterecek.

 

“AMACIMIZ BİRLİKTE NELER YAPILABİLECEĞİNİ GÖSTERMEK”

Etkinliğin amacını “Hep birlikte neler yapılabileceğini göstermek” olarak belirten Kocabaş, Silivri halkı ile kaynaşmayı, ilçemizin adının sahip olduğu değerleri duyurmak hedefiyle organizasyonu gerçekleştirdiklerini ifade etti.

 

MÜMİN SEKMAN GELİYOR

Silivri EXPO 2016'nın ikinci gününde 15.00-15.45 saatleri arasında Mümin Sekman konferans için geliyor. Sekman, “Her şey seninle başlıyor” başlığı altında kişisel gelişim önerilerini fuar kapsamında dinleyicilerle paylaşacak.

 

ÖPÇİN: SİLİVRİ'NİN EKONOMİK GÜCÜNÜ HİSSETTİRMEMİZ LAZIM

Toplantıda söz alan Silivri Belediyesi Kariyer ve İstihdam Ofisi Sorumlusu Orhan Öpçin, etkinlik ile Silivri'de 2.8 Milyon Dolar tutarında ifade edilen üretim gücünü hissettirme amacını taşıdıklarını belirtti. Program ile ilgili ciddi bir emek sarf edildiğini ifade eden Öpçin, “Silivri'nin ekonomik gücünü iç ve dışa hissettirmemiz lazım” dedi.

Etkinlik için belediye tarafından özel ulaşım imkânı ve alışveriş merkezinin servis araçları kullanılacak. Akışı aksatmamaları amacıyla etkinlik günlerinde konuklar, alış veriş merkezinin katlı otoparkını kullanacak.

 

KOCABAŞ: SİLİVRİ'NİN DÜĞÜN GÜNLERİ OLSUN DİYE EMEK HARCIYORUZ

SİAD Başkanı Kocabaş, fuar ile ilgili tekrardan söz alarak şunları söyledi: “Biz SİAD üyelerini tanıtmak için bu etkinliği düzenlemiyoruz. Silivri'nin düğün günleri olsun diye emek harcıyoruz. Birlik ve beraberlik içinde, Türkiye'de örnek olacak şeylere imza atalım diye bu projeleri hayata geçiriyoruz. Bizden sonra İstanbul'un birçok ilçesinde benzer etkinlikler düzenlenmeye başladı. İnce eleyip sık dokuyoruz. Mükemmel bir organizasyon olması için elimizden geleni yapıyoruz. Silivri hapishanesiyle değil her alandaki değer ve zenginlikleriyle tanınmalı. Maksadımız Silivri'ye dikkat çekmek. Bunun için de çok güzel bir takım işbirliği oluşturduk.”

 

KARİYER İSTİHDAM FIRSATLARI FUARIN İMKÂNLARI ARASINDA

Silivri Belediyesi ve SİAD'ın her yıl ortaklaşa düzenlediği Kariyer ve İstihdam Günleri programının da bu sene tekrardan Silivri EXPO çerçevesinde değerlendirileceği belirtildi. Firma ve şirketler, kendilerini, ürün ile hizmetlerini tanıtırken aynı zamanda da iş ile kariyer planlaması yapan gençlerin çabaları da program kapsamında değerlendirme fırsatlarını yakalayacak.

 

KOCABAŞ: YENİ ÜNİVERSİTELER İÇİN ÇALIŞALIM, VAR OLANLARA DA SAHİP ÇIKALIM

Soru-cevap kısmında Kocabaş, yeni üniversite yatırımları için çabanın yanı sıra var olanlarla da sahip çıkılması noktasında iletişimin sağlamlaştırılması gerektiğine işaret etti. “Kadir Has Üniversitesi öğrencilerine ve gelecek olanlar açısından öğrencilerin zaman geçirecekleri nitelikli yerler oluşturmamız şart” diyen Kocabaş, yatırımcı-üniversite-belediye saç ayağında güçlü işbirliğine ihtiyacı vurguladı.

 

“HERKESİN DESTEK VE KATKILARINI BEKLİYORUZ”

Silivri EXPO için büyük bir özveri ve de heyecanla çalıştıklarını vurgulayan Kocabaş, basın toplantısının sonunda “Bu emek karşılıksız olarak ortaya konuyor ket vurulmasın. Herkesin desteğini bekliyoruz” dedi.

Sevginar SALİ

 

 

YORUM YAP