Kocabaş: Biz büyük bir aileyiz

Kocabaş: Biz büyük bir aileyiz

22.02.2020 11:23:52

Silivri SİAD'ın 2020 genel toplantısında üyelere seslenen Başkan Hakan Kocabaş, “Büyük bir aileyiz”derken, “Mayamızda sevgi, saygı ve tevazu var. Birbirimize fayda sağlama düşünce ve erdemi var” vurgusunda bulundu.

Silivri Sanayici ve İşadamları Derneği her yıl yapmaya gayret gösterdikleri genel toplantılarını 21 Şubat 2020 Cuma akşamı Mega Silvia Salonunda gerçekleştirdiler.

Yalnızca dernek üyesi ve eşlerinin katılımıyla düzenlenen programda Prof.Dr. Arif Yavuz'un dünya ve Türkiye ekonomisinin değerlendirmeleri yanı sıra Türkiye ekonomisinin ve piyasasının geleceği ile ilgili öngörüleri ve Doç.Dr. Oytun Erbaş'ın sağlıklı yaşam sırlarında doğru bilinen yanlışlar sunumu arifesinde gecenin ev sahibi Hakan Kocabaş katılımcılara seslendi.

KOCABAŞ: BÜYÜK BİR AİLE OLDUĞUMUZU BU AKŞAMKİ FOTOĞRAF DA GÖSTERİYOR

Kocabaş, şöyle konuştu: “Büyük bir aile olduğumuzu bu akşamki fotoğraf da gösteriyor ve ilçe SİAD olmamıza rağmen nasıl parmakla gösterildiğimizi üyelerimiz için ne kadar önemli çalışmalara imza attığımızı başkalarından duymaktan da gurur duyduğumu ifade etmekten mutluluk duyuyorum.

“MAYAMIZDA SEVGİ, SAYGI VE TEVAZU VAR”

Büyük bir aileyiz çünkü mayamızda sevgi, saygı ve tevazu var. Birbirimize fayda sağlama düşünce ve erdemi var. İşte bu sebeple de bundan yaklaşık 4-5 ay evvel Türkiye İhracatçılar Meclisinin bir salonunda Arif Yavuz hocamı dinlediğimde 2020 yılı ilk konuklarından biri hocam olmalı ki arkadaşlarım faydalanabilecekleri bilgi ve önerileri alabilsin diye düşündüm. Birazdan izleyeceksiniz; ekonomiye her yönden ve zamandan bakan bir geniş açı ile çok geniş perspektifli bir sunum izleyeceğiz.

Burada çok kısa bir fıkra anlatmak isterim. İki gezgin balon ile seyahat ederken aniden bir fırtına yağmur başlar bulundukları yeri kaybederler. Bir yandan da balon irtifa kaybetmektedir. Aşağıda yürüyen bir adam fark ederler. Balondakilerden biri adama seslenir; “Pardon acaba nerede olduğumuzu söyleyebilir misini?”

Adam: “Balondasınız” der.

Balondaki adam soruyu yanlış sorduğunu düşünerek bu sefer. “Siz neredesiniz acaba?” der.

Adam “Yerde” diye yanıtlar.

Bu sefer balondaki diğer adam sorar: “Siz iktisatçımızın?”

Adam “Evet ama nasıl tahmin ettiniz?” diye sorar. Balondaki adam “Her söylediğiniz doğru ama hiçbiri bizim işimize yaramadı” der.

İktisatçı olmak böyle bir şey; geçmiştekileri bildiğini söylemek, gelecektekileri de ancak olduğu zaman bilmek.

Ama burada ben Arif Yavuz hocamı apayrı bir yere koymak istiyorum. Şimdiye kadar izlediğim iktisat ve ekonomistlerden farklı, olasılıkları tek tek ortaya koyan bir tarzı var. Dikkatle izlemenizi öneriyorum.

Büyük bir aileyiz derken ‘sayıca çokuz' demek istemedim elbette. İlk 500 büyük sanayici içinde üyelerimiz, ikinci 500 içinde üyelerimizin olduğunu, PAGEV'in Başkanı Yavuz Eroğlu'nun, MAKSDER'in Başkanı Aliosman Mertöz'ün olduğunu, Armatürk Derneğinin Başkanı Gökhan Turhan'ın, EVSİD Başkanı Burak Önder'i olduğunu, TETSİAD Başkanı Hasan Bayram'ın olduğunu, eski İDMİBB Başkanı Rıdvan Mertöz'ün olduğunu ve İSO'da İTO'da, birliklerde birçok üyemiz olduğunu söylemek abes kaçmaz diye düşünüyorum.

DUAYENLERİ ONURLANDIRDI

Ayrıca yine onur kurulu üyelerimiz Kemal Aydınlıyurt, Nuri Egeli ve Yusuf Sarıbekir de burada bizlerle duayenlerimiz olarak yanımızda. Onların da varlıklarıyla bize nasıl bir güç verdiklerini ifade etmeden geçmek istemiyorum.

KONUKLARI TAKDİM ETTİ

Bu gurur verici tablonun arkasından bizleri bugün yalnız bırakmayan bir değerli konumuz daha var. Bizlere söz verdiği için bugün üniversitesinde olacak bir önemli programını iptal eden sevgili hocamız; çok büyük bir stres yaşadım katılamayacak diye ama bizlerle olacak. TED söyleşilerinden birinde kendisini izlediğimde onsuz da bu toplantımızın olamayacağını düşündüm ve yönetim kurulundaki arkadaşlarımla birlikte böyle bir toplantıda hep birlikte olalım istedik.

Arif hocamızın diyagramlarına, verilerine paritelerine boğulduktan sonra Oytun hocamın da güzel akademik çalışmalarının içinde dalacağız. Harika anlatımıyla zamanın nasıl geçtiğini anlamayacağız.

YENİ ÜYELERE “HOŞGELDİNİZ” DEDİ

Üçüncü bölümde de yeni üyelerimize üyelik belgelerini vereceğiz. Onlara şimdiden hoşgeldiniz diyorum. Birlikte gidecek çok yolumuz var, ülkemiz için geleceğimiz için sanayicilerimize işadamlarımıza çok görev düşüyor.

Belgelerini takdimden sonra da hemen aile fotoğrafı çektirmek için bekleyeceğiz herkesi.”

Sevginar SALİ

 

YORUM YAP