
"YAPAMA CANIM KURBAN AMA BİZİM İÇİN UĞRAŞTIĞINI BİLELİM!”
Şoför esnafının sorunlarına eğilinmediğini ve sıkıntılarını dile getiren Resul Kılıç, şöyle konuştu: "Derenin kenarından 4 katlı binayı satıp kiraya çıktılar. Kirada durdukça Oda’nın elindeki para da eriyor. Yine Oda’ya ait kamyonumuz, ambulansımız vardı; onların hepsi satıldı. Bir kerede Oda Başkanları olarak toplanıp sorunlarımızın çözümü noktasında yetkililerin kapısını çalın. Yapama canım kurban ama uğraş!
"O ARABAYI GÖRDÜKÇE SİNİRLENİYORUM”
Yeni arabasını gördükçe sinirleniyorum. Kendi parasıyla bile almış olsa siyah plaka benin canımı sıkıyor.
"ANKARA ÖYLE İSTİYOR DEYİP İŞİN İÇİN SIYRILIYORLAR!”
Oda Başkanının görevi sadece benden aidat toplamaksa söyleyecek bir sözüm yok. "Paranızı ödeyin” diye tehdit gibi aidat mektubu gönderiyorlar. Arabayı aldığınız zaman vergi mükellefi olduğunuz için Faaliyet Raporu istiyorlar. Oda’ya Faaliyet Raporu’nu almaya gittiğinizde hemen yıllık aidatı istiyorlar. Daha ilk ayda bunu bekliyorlar. Sorunca da, "Ankara öyle istiyor” deniyor. Ankara araba da almanı istediyse, helal olsun, alın binin! 9 aylık arabaya 3 tane bandrolüm (motorlu taşıt vergisi) var. Devlete vergi veriyorum; bu arabaya 15 milyar özel tüketim vergisi verdik.
"BAYRAMDAN BAYRAMA ÇİKOLATA GETİRİYORLAR”
Silivri Şoförler ve Otomobilciler Odası’nın artık yanımızda olduğunu hissetmek istiyoruz. Birileri koltuğa oturunca iş bitti diye düşünüyor. Hizmet bu değil. Bayramdan bayrama bir kutu çikolata getiriyorlar. Ben seni seviyorum zaten sen bizim Başkanımızsın ama çikolata yetmiyor. Oturdukları koltuğun hakkını versinler.
"KAMYONETÇİLERİN SESİNİ DUYAN YOK”
Minibüsçüler seslerini duyurdu. Kimse bundan sonra minibüsüm var kafama göre servisçilik yaparım diyemeyecek. Ama kamyonet için bu geçerli değil. Biz resmi bir durağız ama Kipa AVM yanındaki yolda duran ağır vasıta araçları kaldırtamıyoruz. Polis, araç park yasağı olmadığı için müdahale etmiyor. Zaten zor olan çalışma koşullarımız hususi ve kaçak olarak bu işi yapanların yüzünden rekabet gücümüze ağır bir darbe iniyor.”
"K1 YETKİ BELGESİ CİDDİ SORUNUMUZ”
Kamyonet cinsi taşıtların azami yüklü ağırlıkları toplamının 30 tondan az olmaması şartı yüzünden yurt içinde yük taşımacılığı yapamıyoruz. Bu noktada da mağduriyet yaşıyoruz. Şah damarımızı tutup nefes al diyorlar!”
Hazal BAŞARAN