Kavaklı’ya büyük müjdeler

Kavaklı’ya büyük müjdeler

5.10.2021 14:21:07

Kavaklı Mahallesi'nde Kapalı Pazar Yeri ve Sosyal Etkinlik Alanı açılışı ile Yerli ve Milli Tohumluk Arpa Dağıtım Töreninde konuşan Başkan Volkan Yılmaz, yapılanları özetledi. Tamamlanan yatırımlardan Kenan & Çelebi Nakip Aile Sağlığı Merkezi ve 112 Acil Merkezi'nin ay içerisinde açılışını müjdelerken yeni hizmet ve yatırımları şöyle sıraladı: “3000 m2'lik Mahalle Parkı Yapılıyor, İBB'nin Eski Parkı sıfırdan düzenleniyor, Kavaklı Mahalle Evi İnşaatı yakında başlıyor, Kavaklı'da profesyonel maçların oynanacağı 1000 kişilik stat inşaatı başlıyor…”

Silivri Belediyesi, Salı sabahı Kavaklı Mahallesi'nde Kapalı Pazar Yeri ve Sosyal Etkinlik Alanı açılışı ile Yerli ve Milli Tohumluk Arpa Dağıtım Töreni gerçekleştirdi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başlayan törene Silivri Kaymakamı Tolga Toğan, Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, STK temsilcileri, muhtarlar, siyasi parti yetkilileri, meclis üyeleri, Kavaklılı çiftçiler ve vatandaşlar katılanlar arasındaydı.

YILDIZ: DÜĞÜN, NİŞAN YAPAN VATANDAŞIN 10 BİN TL'Sİ CEBİNDE KALDI

Kavaklı İstiklal Mahalle Muhtarı Gökan Yıldız, törende söz alarak Kapalı Pazar Yeri'nin bölgelerine kazandırılması ile özel günlerde vatandaşların 10 ile 15 Bin TL arasında tasarruf ettiğini ifade ederken, “Vatandaşlarımız arpa tohumunu da fazlaca merak etti. Ben çiftçi değilim bu sebepten tohumun bu denli ısrarla sorulmasının nedenini bu alanda uğraş verenlere sorunca verilen 200 kg ile 10 dönüm yer ektiklerini, seneye en az 5-6 ton ürün alıp, tekrar tohum yapabilir halde olacaklarını söylediler. Bu tohumların milli ve yerli olmasının ise değeri ölçülemez. Biz Kavaklı'da iki mahalleyiz yaklaşık 20 kişiye saman geldi. Hafta sonu da mısır silajı verilecek. Vatandaşlarımıza hayırlı olsun. Başta Belediye Başkanımız ve emeği geçen herkese çiftçilerimiz adına teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

ÖZER: KAPALI PAZAR YERİ ÜRETİCİ İÇİN DE TÜKETİCİ İÇİN DE FAYDALI OLDU

Törende söz alan Ziraat Odası Başkanı Sabri Özer, “Pazar yeri açılışının üreticilerimize büyük katkısı olacağına inanıyorum. Ürünlere tüketici de daha rahat kavuşacak. Silivri'deki üretimde çeşitliliğe gitmemiz gerektiğini düşünüyorum, arpa artık yeterli oldu. Kuru fasulye gibi çeşitlilik sağlanırsa iyi olur. Üretim ve tarıma sunduğu destekler için Belediye Başkanımız ve emeği geçenlere teşekkür ediyor, saygılar sunuyorum…” şeklinde konuştu.

YILMAZ: SADECE MERKEZE ODAKLANIRSAK, SİLİVRİ'YE İHANET ETMİŞ OLURUZ

Başkan Volkan Yılmaz törende duygu ve düşüncelerini şöyle ifade etti: “Her zaman söylüyorum söylemeye de devam edeceğim; Silivri çarşı meydanı veya sahilden ibaret değildir. Silivri'nin her biri birbirinden kıymetli ve müstesna köyleri ve beldeleri var. Biz Silivri'nin merkezine odaklanıp köyleri görmezden gelir, kulaklarımızı bu bölgelere tıkarsak Silivri'de yaşayan insanlara ihanet etmiş oluruz.

Bugün iki töreni bir arada gerçekleştiriyoruz. Zamanı ekonomik kullanmak için ve önümüzdeki dönemde yapacağımız sık açılışlarla sizi sıkmamak için.

“KAVAKLI HALKI ÜCRETSİZ KULLANACAK”

Burası 750 m2 alana sahip çok amaçlı bir etkinlik alanı. Kapalı Pazar yeri olarak da kullanılacak düğün, nişan, asker uğurlaması, toplu iftar yeri olarak da. Kavaklı'daki hemşerilerimiz bu alanı her hangi bir kira ödemeksizin kullanabilecekler.

SIRADA BÜYÜKÇAVUŞLU VE SELİMPAŞA VAR

Ortaköy' ve Değirmenköy'de Kapalı Pazar Alanlarımızı bitirdik açılışlarını yapacağız. Kavaklı'yı şu anda açıyoruz. Büyükçavuşlu'yu programladık. Kapalı Pazar yeri olmayan eski belde hüviyetinde, özellikle 7 bin nüfusun üzerinde olan mahallelerimizin tamamına yapacağız.  Selimpaşa da önümüzdeki günlerde müjdesini verip projesini açıklayacağımız bölge.”

Kavaklı'da bugüne kadar gerçekleştirdikleri hizmet ve yatırımlar ile yapmaya devam edeceklerini anlatmayı sürdüren Başkan Bey şöyle konuştu: “Her mahallenin ihtiyaçlarını orada yaşayan vatandaşlarımızdan gelen talepler çerçevesinde gündemimize alıp değerlendiriyoruz. Belediyemizin bütçesi ile doğru orantılı bir şekilde, öncelik sırasıyla yatırımlarımızı yapmaya devam ediyoruz.

“YETKİ BAHANESİ ÜRETMİYOR, İHTİYAÇLARI KARŞILAMAK İÇİN ÇALIŞIYORUZ”

Bir de şunu yapmıyoruz, “Bizden talep ettiğiniz şey görev alanımız dışında; bunu İBB veya Bakanlığın yapması gerekiyor” deyip vatandaşların ihtiyaçlarını karşılama konusunda imtina etmiyoruz.

KENAN & ÇELEBİ NAKİP AİLE SAĞLIĞI MERKEZİ VE 112 ACİL MERKEZİ AÇILIŞI EKİM AYI YAPILACAK

Kavaklı'da depremde zarar gören bir sağlık ocağımız vardı. Yıkım kararı çıktı. İddia ediyorum İstanbul'daki en şık, en nezih 112 Acil'i içerisinde bulunan Aile Sağlık Merkezini 500 m2 kapalı alanda Nakip Ailesi ile birlikte Kavaklı'ya kazandırdık. Kendilerine teşekkür etmek istiyorum ve açılışının bu ay içerisinde yapacağımızı da buradan müjdelemiş olalım.

2 AY İÇERİSİNDE 3000 M2'LİK MAHALLE PARKI YAPILIYOR

Aynı bölgede hali hazırda şu an bulunan sağlık ocağı da yıkılarak 3000 m2'lik alanda, İBB'nin ağaçlandırma alanını talep ettik onu da içerisine alarak çocuklar ve hanımefendilerin rahatça zaman geçireceği bir mahalle parkını da iki aylık bir zaman diliminde bölgemize kazandırmış olacağız.

İBB'NİN ESKİ PARKI SIFIRDAN DÜZENLENİYOR

Kavaklı'da eski güreşlerin yapıldığı alanın karşısında İBB'nin yapmış olduğu çok büyük bir park var. Şu andaki durumunun ne olduğunu söylememe gerek yok! İBB onarım teklifimizi kabul etmeyince arazisi bize ait parkı biz baştan aşağı, sıfırdan yeniden düzenliyoruz.

KAVAKLI MAHALLE EVİ İNŞAATI YAKINDA BAŞLIYOR

Buradan size iki müjde vermek istiyorum. Eski belde belediye binasını yıkıyoruz. Buradan Merhum Hasan Geyiktepe'yi de saygı ve rahmetle anmış olalım. Yıkılan binanın yerine muhtarlıklar, belediye hizmet birimleri, kadınlarımıza yönelik meslek edinme kurslarının gerçekleştirileceği mahalle evi, çocuklarımız için etüt merkezi ve oyun atölyelerinin bulunduğu bir alan inşa edeceğiz. Her mahallede yaygınlaştırmayı düşündüğümüz modeli ilk olarak Kavaklı'da hayata geçireceğiz. Yakında Kavaklı Mahalle Evi inşaatına başlayacağız.

YOL BAKIM MÜDÜRLÜĞÜNE TEŞEKKÜR

İSKİ ile yapmış olduğumuz görüşmeler neticesinde, kangren haline gelmiş olan, Selimpaşa Kavaklı arasındaki yol, 17 bin ton asfalt dökülerek yapıldı. Buradan Yol Bakım Müdürlüğü Daire Başkanlığına da teşekkür etmek istiyorum; sağ olsunlar var olsunlar.

“SANAYİCİLERİMİZ DE BİZLER İÇİN ÇOK ÖNEMLİ”

Kavaklı hem tarım hem de sayfiye alanı. Bir yönüyle de sanayi kuruluşlarının yoğun olduğu bir bölgemiz. Bölgemizde iş, aş, istihdam sağlayan sanayicilerimiz de bizler için çok önemli. Sanayimizde çok ciddi bir elektrik sorunu vardı. Seyyar bir trafo merkezi ile bu sorunun çözümünü sağladık.

KAVAKLI'DA RUHSAT HARÇLARINA %25 İNDİRİM YAPILDI

Yine Silivri Belediye Meclisinde Kavaklı'da yaşayan hemşerilerimizin bir ev, bark yaparken ödedikleri ruhsat harçlarında %25 indirime gittik.

Yenici Mehmet Kavaklı Güreşleri Kavaklı için çok önemli. Bu yıl 16.sını düzenledik. Geçen yıl salgın nedeniyle yapamamıştık.

DEĞİRMENKÖY STAT AÇILIŞI BU AY

Her zaman spor ve sporcunun yanında olacağız. Seçimlerde şunu söylemiştik Silivri ve Ortaköy dışında ilçemizde amatör maçların oynanacağı stat yok! 25 bin kişinin yaşadığı Selimpaşa'da, 10 bin kişinin yaşadığı Değirmenköy, Kavaklı ve Büyükçavuşlu'da da yok.  Değirmenköy'de Spor Bakanlığımız tarafından 1000 kişilik, 4 soyunma odası olan, profesyonel maçların oynanacağı stadımızın açılışını bu ay içerisinde gerçekleştireceğiz.

KAVAKLI'DA PROFESYONEL MAÇLARIN OYNANACAĞI 1000 KİŞİLİK STAT İNŞAATI BAŞLIYOR

Spor yatırımları konusunda Kavaklı'ya bir müjde vermek istiyorum. Yeni yapılacak Plazma Tesisinin olduğu bölgede yine profesyonel maçların oynanacağı, 4 takımın soyunma odası, hakem, basın odaları bulunan, protokol tribünü bulunan 1000 kişilik bir stadın bu ay içerisinde başlayacağız.

Sırada diğer mahallelerimiz var. Çeltik ve Büyükçavuşlu'da halı sahaları yaptık. Gümüşyaka ve diğerleri sırada.”

“EN ÖNEMLİ YATIRIMIMIZ İNSAN VE ÜRETİME YÖNELİK OLACAK”

“Size şunun sözünü vermiştik; 7/24 uyumadan, yorulmadan koşarak çalışmaya devam edeceğiz” diyen Başkan Yılmaz, “Bizler kapalı pazaryerleri, köprüler, yollar yapabiliriz nihayetinde para, çimento, demir ve iş gücüyle yapılıyorlar.  Ama bizim en önemli yatırımımız hep insanlar, çocuklar, kadınlar ve üretenlere olacak. Tarım kenti olan Silivri'nin yeniden üretime dönmesi ve üretmesi için ve bölgenin yıldızı olabilmesi adına tarım arazilerinin imarlı arazilerden daha değerli kılınması doğrultusunda çalışmaya devam edeceğiz” diyerek Kavaklı'da düzenlenen törenin ikinci kısmı; Milli Tohumluk Arpa Dağıtımı ile ilgili değerlendirmeler ile sözlerini sürdürdü…

Devam edecek…

Sevginar SALİ

 

YORUM YAP