Kartal Bulvar daha çok istedi 2-0

Kartal Bulvar daha çok istedi 2-0

19.04.2022 09:54:28

TFF Bölgesel Amatör Ligde Gruplarında şampiyon olan Küçükçekmece Sinopspor ile Kartal Bulvarspor, 3. Ligin kapısını aralamak adına ilk sınavları için Bahçelievler Stadında oynadıkları maçta Kartal ekibi maçı 2-0 kazanarak önemli bir avantaj kazandı.

Gruptaki bir başka takım olan Silivrispor'un BAY geçtiği grupta ilk maçta Küçükçekmece Sinopspor müsabakanın 56. dakikada Gökhan Çakır'la bir penaltı atışından yararlanamadı.  Bahçelievler İl Özel Stadı'nda oynanan maça iki takım da kontrollü bir oyun anlayışıyla başladı. Orta sahayı kalabalık tutarak savunma anlayışını her iki takımda önde tutunca ilk 45 dakika boyunca da iki kalede de önemli pozisyonlar yaşanmadı. Taraftarların çok ilgi göstermediği gözlemlenen maçta ilk yarı boyunca savunma anlayışı ön plana çıkarken futbol ve oyun kalitesi vasatın oldukça altında kaldı. İki takım neredeyse pozisyona giremeden soyunma odasının yolunu tuttu.

İkinci yarıda ilk yarıya göre iki takım da golü bulmak için oyunu biraz daha önde kabul edince arka arkaya pozisyonlar izlemeye başladık. Sinop takımı 56. dakikada kazandığı penaltı atışında Gökhan Çakır'la topu auta atınca öne geçme fırsatını değerlendiremedi. Sarı-lacivertlilerin kaçırdığı bu penaltı ile Kartal Bulvarspor'a da güven geldi. Kartal temsilcisi rakibin penaltı pozisyonu sonrasında yaşadığı moral bozukluğunu da değerlendirerek özellikle kanatları etkili kullanarak rakip savunmanın dengesini bozmaya çalıştı. Bu bölümde Küçükçekmece Sinopspor'da orta saha da oyundan düşerken Kartal Bulvarspor rakip sahaya yerleşerek oyunun kontrolünü elinde tutmaya başladı. 68. dakikada kaleyi cepheden gören bir bölgeden serbest vuruş kazanan Kartal Bulvarspor'da topun başına geçen Ulaş Önsal, barajın hatasında topu filelerle buluşturarak skoru 1-0 yaptı. Küçükçekmece Sinopspor bu golden sonra beraberlik golü için tüm hatlarıyla yüklenmeye, bütün riskleri almaya başladı. Kartal Bulvarspor, rakibin geldiği pozisyonlarda merkezi kapatırken Küçükçekmece Sinopspor'u kanatlardan oynamaya zorladı. Kenar organizasyonlarında başarılı olamayan Küçükçekmece Sinopspor, penaltı tartışmalarının yaşandığı iki pozisyonda da hakemin oyunu devam ettirmesiyle umduğunu bulamadı. Son bölümde iyice oyun disiplininden kopan sarı-lacivertliler, geride geniş boşluklar bıraktı. Kartal Bulvarspor adına 90. dakikada Doğukan Yaylı, kalecinin solundan topu filelere göndererek maçında skorunu ilan etmiş oldu 2-0. Maçın son düdüğüyle birlikte Küçükçekmece Sinopsporlu futbolcular yere yıkılırken Kartal Bulvarspor'lu oyuncular da galibiyet sevincini taraftarlarıyla birlikte kutladı. Bu sonuçla birlikte statü gereği Çarşamba günkü maçta Silivrispor'la Küçükçekmece Sinop spor karşı karşıya gelecek. Kartal Bulvarspor ise ilk maçı kazandığı için bay geçerek Cuma günü oynayacağı Silivrispor maçını beklemeye çekilecek.

YORUM YAP