Kamu zararını kim karşılayacak?

Kamu zararını kim karşılayacak?

30.03.2018 09:39:13

Abdullah Bilgingüllüoğlu Özel Eğitim Merkezi Müdürü Bünyamin Kurt, yaptığı usulsüzlüklerle kamu zararına neden olmasına rağmen kınama cezası aldı. Kamu zararını kimin ödeyeceği ise tartışma konusu oldu.

Abdullah Bilgingüllüoğlu Özel Eğitim Merkezi'nde okul müdürlüğü yapan, olmayan sınıfı varmış gibi gösterip haksız kazanç sağlayarak devleti dolandırdığı iddialarıyla kendi öğretmenleri tarafından BİMER'e şikâyet edilen Bünyamin Kurt, kınama cezası aldı. İlk soruşturmanın cezasız kalması üzerine öğretmenleri tarafından 2017 yılının Haziran ayında “hayali 9/G sınıfı”nın ders defterini da sunarak yapılan yeni şikâyet üzerinde ikinci soruşturma açıldı.

BÜNYAMİN KURT “USULSÜZLÜK OLMADIĞINA DAİR TESPİT YAPILMIŞTIR” DEMİŞTİ
Bünyamin Kurt, soruşturma haberini yapan Hürhaber Gazetesi'ne “Okulumuzdaki her türlü işlemler konuya dair mevzuat, idari usul ve esaslar doğrultusundadır. Bu nedenle haberde yer verildiği biçimde bir durumun olması söz konusu değildir. Bazı kişilerin şahsi husumetine dayanılarak yapılan afaki haber yok hükmündedir. Şahsi husumetlerle yapılan asılsız şikâyetlerden dolayı da kurumumuzu denetlemeye yetkili Silivri İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce inceleme yapılmış bir usulsüzlük olmadığına dair tespit yapılmıştır.” açıklamasında bulunmuştu.

AYNI KONUYLA İLGİLİ İKİNCİ SORUŞTURMADA KINAMA CEZASI ALDI, PEKİ KAMU ZARARINI KİM ÖDEYECEK?
Okulunda 9/G Sınıfını varmış gibi göstererek usulsüzlük yapan Okul Müdürü Bünyamin Kurt hakkında BİMER ve MEBİM 147 aracılığıyla 31.05.2017 ve 01.06.2017 tarihlerinde öğretmenleri tarafından dilekçeler gönderildi. Bunun üzerine İl Milli Eğitim Müdürlüğü Maarif Müfettişlerince inceleme/soruşturma yapıldı. Soruşturmada kadrolu ve kadrosuz öğretmenler, yukarıdaki konu ve bunun gibi birçok konu hakkında yapılan usulsüzlükleri paylaştılar. İnceleme sonucunda Maarif Müfettişlerce düzenlenen inceleme/soruşturma raporu yönünden getirilen ceza teklifi İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce değerlendirilerek Bünyamin Kurt'a sadece kınama cezası uygulandı. Neden olduğu kamu zararının kim tarafından karşılanacağı merak konusu oldu.

SORUŞTURMADA DOĞRULARI ANLATAN ÖĞRETMENİN BÖLÜMÜNÜ KAPATTI
İddialara göre inceleme sırasında ifade veren ve okulda yaşananları tüm gerçekliği ve çıplaklığıyla anlatan öğretmenlerine, bölümlerini kapatmaya kadar giden Bünyamin Kurt hakkında yeni bir soruşturma daha açıldı. Devlet desteğiyle açılan bölümün kapatılması şaşkınlık yarattı. Akılalmaz uygulamalar ve usulsüzlüklere her geçen gün yenilerini ekleyen okul yöneticisine teklif edilen cezaların hafifletilmesi akıllara durgunluk veriyor.
Ayrıca Kurt hakkında daha önce gazetemize taşıdığımız iddiaları sormuştuk, fakat kendisinden cevap gelmemişti. Onları bir daha soruyoruz;
1. Abdullah Bilgingüllüoğlu Özel Eğitim Mesleki Eğitim Merkezinin serasında yetiştirilen ürünler ne şekilde değerlendirilmekte? Satışları nasıl gerçekleştirilmekte ve elde edilen gelir nasıl değerlendirilmekte?
2. Okulda öğrencilere verilen yemek hizmeti nasıl sağlanmakta? Buna ilişkin işleyişin kayıtları kim tarafından denetlenmekte? Okulun yemek işini teklif ettiğiniz her hangi bir firma yetkilisine ortaklık önerisinde bulundunuz mu?
3. Okulların kapanmasına bir hafta kala okulda yaşanan cinsel taciz iddiası doğru mu? Okul Müdürü ve Müdür Yardımcısı cinsel tacizde bulunan öğrenciyi dövdü mü? Müdür Yardımcısı İstiklal Marşı'nın okunduğu sırada okul bahçesinde bulunan öğrencilere lanet okudu mu?
4. Eğitim-öğretim yılı boyunca en büyük öğretmen sirkülasyonun müdürlük yaptığınız okulda yaşandığı doğru mu ve bunu nedeninin nasıl açıklıyorsunuz?
Renginar SALİ

YORUM YAP