Kahraman: Atatürk’ün meşalesini elden ele taşıyınız

Kahraman: Atatürk’ün meşalesini elden ele taşıyınız

27.04.2016 13:04:25

Gazi İlkokulu, Ahmet Kahraman'ın müdürlüğünde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı törenini dün velilerinin de katılımıyla okul bahçesinde gerçekleştirdi. Velilerin yoğun ilgi gösterdiği törenin sunuculuğunu ise İngilizce Öğretmeni Nilgün Erdoğan üstlendi.
Cumhuriyetimizin Kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının manevi huzurunda saygı duruşunda ve ardından İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan tören 4/A sınıfı öğrencisi Eylül Mordoğan'ın günün anlam ve önemini belirten konuşmasıyla devam etti. Ardından Okul Müdürü Ahmet Kahraman bir konuşma yaptı.

KAHRAMAN: 23 NİSAN, MİLLET OLARAK EGEMENLİĞİMİZİ İLAN ETTİĞİMİZ GÜNDÜR

Kahraman, şöyle konuştu: “Bugün Türk çocuğunun en büyük bayramı olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramının 96. yıldönümü kutlamanın sevinci içindeyiz. Gönüllerimiz sevinç ve övünçle doludur. Bu seçkin günü büyük bir ulusun mutlu çocukları olarak kutluyoruz. Bağımsızlığımıza bayrak açışımızın ilk harcı olan bu bayram hepimize kutlu olsun.
Sevgili öğrenciler, Türkiye Cumhuriyeti tarihinde önemli bir gündür 23 Nisan 1920. Ordusu dağıtılmış, yurdu işgal edilmiş, başsız kalmış bir ulusun, yeniden toparlanma, ayağa kalkma ve kendi geleceğine sahip çıkma kararını aldığı gündür bugün. Yıllar önce Anadolu'da koskoca Osmanlı İmparatorluğu dünyanın gözleri önünde çökmüş, bu koca imparatorluktan pay alabilmek için yurdumuzun bazı yerleri düşmanlar tarafından işgal edilmiştir. Bu işgale son vermek için atalarımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde mücadeleye giriştiler. Çetin ve zorlu bir mücadeleden sonra Anadolu'da bir özgürlük güneşi doğdu. İşte 23 Nisan 1920, bütün dünyaya meydan okuduğumuz, tutsaklık zincirini kırdığımız gündür. Bugün yeni Türk devletinin kurulduğu gündür. 23 Nisan ulusal egemenliğimizin sonsuz sembolü olan Türkiye Büyük Millet Meclisinin kuruluş günüdür. 23 Nisan 1920, Türk çocuklarının her yıl iki bayramı bir arada kutladıkları bir gündür. Hem ulusal egemenlik bayramı, hem de çocuk bayramıdır. Çocukları çok seven Mustafa Kemal Atatürk, geleceğimizin güvencesi olan çocuklarımıza bu bayramı armağan etmiştir. Böylece bu bayramın adı Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayramı olmuştur. İşte çocuklar, bugün millet olarak egemenliğimizi gücümüzü ilan ettiğimiz gündür. Sevgili çocuklar, bu bayram sadece Türk çocukları için değil tüm dünya çocukları için büyük bir bayramdır.
Çünkü bu eşi bulunmaz bayram bugünün küçüğü yarının büyüğü olan dünya çocukları arasında barışın ve sevginin en sağlam temelini oluşturacaktır. Bugün söylenen ve ileriki yıllarda da söyleneceği gibi Atatürk'ün "Yurtta Barış, Dünyada Barış ilkesi" ile bütünleşecektir. Bundan dolayı da Atatürk'e büyük saygı duymalıyız. O'nun ilkelerini meşale kabul edip elden ele, gönülden gönüle kuşaktan kuşağa taşımalıyız. Onun devrimleri doğrultusunda hareket etmekle ve çok çalışmakla çağdaş uygarlık düzeyine çıkabiliriz. O'na yalnız birbirimize yaklaştıkça, birbirimizi akim ve özgürlüğün ışığında anlamaya çalıştıkça layık olabileceğimizi hiçbir zaman unutmayalım!

“ATATÜRK'ÜN MEŞALESİNİ ELDEN ELE TAŞIYINIZ”
Sevgili çocuklar, şimdi çalışma zamanıdır. Elde kalem, kitap, okumak zamanıdır. Aradaki farkı kapatıp, çağdaş olma zamanıdır. Bizlere bugünü armağan eden büyük önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, bağımsızlığın destanını yazdı. Şimdi sizler var gücünüzle çalışarak bu ulusu bilimin, barışın, ekonominin, uygarlığın yeni destanlarını armağan edeceksiniz. Sizlere yürekten inanıyoruz. Sizleri bu geleceğe hazırlayan iyi niyetli çabaları asla boşa çıkarmayacaksınız. Çok çalışınız.
Atatürk'ün ilke ve devrimlerine yaşamınız boyunca içtenlikle bağlı kalınız. Hiçbir güçlük karşısında cesaretinizi asla kaybetmeyiniz. Cesur olunuz. Arkanızda başarılarınızı izleyen bizler, önünüzde yolunuzu aydınlatan Atatürk ilke ve devrimleri var. Bu yolda cesaretle, inanç ve güvenle yürüyünüz. Yürüyelim sevgili çocuklar yüzümüzü aydınlık yarınlara çevirip, alnımızı dik tutarak yürüyelim. Ayrılıklarımızı, bencilliklerimizi atıp, el ele gönül gönüle güzel yarınlar için yürüyelim. Yürüyelim ki yer gök dinlesin. Yürüyelim ki tertemiz sevginizle, neşenizle bu ülke şenlensin. Bugünün yarını, yarının umudu sevgili öğrenciler, okulunuzu ve öğretmenlerinizi seviniz. Büyük başarılarınız ancak bu el ve gönül birliğinden doğar. Sizlerin hayattaki başarılarınız, şüphesiz bizlerin de başarısı ve mutluluğu olacaktır.
Varlığımız her zaman ve her yerde sizlerle beraberdir. Atatürk'ün izinden ayrılmadan sonsuzluğa kadar onun meşalesini elden ele taşımanız en önemli göreviniz olmalıdır. Sevgili öğrenciler, ailenizi de seviniz. Ailesiz mutlu olmak mümkün değildir.
Onların emeğini, sevgisini, istek ve dileklerini iyi değerlendiriniz. İçinde doğup büyüdüğünüz yuvayı hep sıcak bulunuz, hep sıcak tutunuz. Sıcak tutunuz ki, yakın gelecekteki sizlerin yuvaları da sıcak ve mutlu olsun. Aileler sağlam yuvalar mutlu olmazsa, vatan zayıf düşer. Ulus da sevgi gücünü kaybeder.

“ENGELLEYEN VELİLER DEĞİL DESTEKLEYEN OLUN”
Saygıdeğer veliler, çocuklarınızın bu mutlu ve sevinçli bayram gününde onlarla ne kadar gurur duysanız azdır. Onlar sizi hiç bir zaman utandırmadılar. Bundan sonra da utandırmayacaklar. Şimdi okullarında gösterdikleri başarıyı yarın başka okullarda da göstereceklerdir. Buna inanın. Çünkü onlar, iyi ve başarılı öğrencilerdir. Onları anlamaya çalışın. Engelleyen değil, destekleyen olun. Evlatlarınızla övünebilirsiniz. Çünkü onlar, daima iyi birer evlat ve öğrenciler oldular. Siz onlara emek verdiniz, onlar da şimdi sizlere emeğinizin karşılığı olarak başarılarını sunuyorlar.

“KAHRAMAN BİR KUŞAĞINÇOCUKLAN OLARAK EN BÜYÜK BAYRAMINIZI KUTLAYIN”
Sevgili öğrenciler işte bayramınız geldi. Sevinin, eğlenin ve bayram yapın. Davullar sizin için çalsın. Bu bayram sizin bayramınız. Sevinin çocuklar. Bir vatan kadar çocukları seven bir öndere Atatürk'e sahip olduğunuz için sevinin ve siz kahraman bir kuşağın çocukları olarak en büyük bayramınızı kutlayın. Bu bayram hepinize kutlu ve mutlu olsun.
Yaşasın 23 Nisan ve onun getirdiği Cumhuriyet! Yaşasın Cumhuriyete inanan çocuklar! Ne Mutlu 23 Nisan'ı yaratanlara! Ne Mutlu 23 Nisan'ı yaşatanlara! Ne Mutlu Türk çocuğu olanlara! Bu duygu ve düşüncelerle bu güzel bayramınızı bir kez daha en içten dileklerimle kutluyor, yolunuz açık, geleceğiniz aydınlık, her gününüz bayram olsun diyerek teşekkür ediyor, sevgiler ve saygılar sunuyorum.”


Okul Müdürü Ahmet Kahraman'ın konuşmasının ardından öğrencilerin gösterileri başladı. Sırasıyla 4/E sınıf öğrencilerinin müzikli dansı, 3/E öğrencilerinin “23 Nisan” adlı şiir okuması, 4/A, 2/B, 1/A ve 1/D sınıfı öğrencilerinin dans gösterileri, 4/B sınıfı öğrencilerinin 23 Nisan Oratoryosu, 1/B sınıfı öğrencilerinin müzikli dans gösterimi, 3/A ve 3/C sınıfın korosu, Gazi İlkokulu Halk Oyunları ekibinin gösterisiyle coşkuyla devam etti. 23 Nisan Egemenlik ve Çocuk Bayramı töreni anasınıfı öğrencilerinin danslarıyla son buldu. Konuklar, başarılı gösterilere tam not verirken, göz dolduran sahne kostümleri dolayısıyla da öğretmenlerini tebrik etti.
Renginar SALİ

YORUM YAP