KAGİD'ten “Kadın esnafla dayanışmaya ben de varım” kampanyası

KAGİD'ten “Kadın esnafla dayanışmaya ben de varım” kampanyası

1.03.2022 13:49:07

Başkan Öznur Kırkıcı, Silivri Kadın Girişimciler Derneği adına yayınladığı çağrıda Silivrilileri yerel esnaf ve özellikle kadın olanlardan alışveriş etmeye ve başlattıkları “Kadın esnafla dayanışmaya ben de varım” kampanyasına destek olmaya davet etti.

Konuyla ilgili Silivri Kadın Girişimciler Derneği adına hazırladıkları kampanyayı kamuoyuyla paylaşan Kırkıcı, sürece dair şu açıklamada bulundu:

“SİLİVRİ HALKINI SİLİVRİ ESNAFINDAN, ÖZELLİKLE KADIN ESNAFINDAN ALIŞVERİŞE DAVET EDİYORUZ”

“Değerli Silivrililer; Son yıllarda yaşadığımız Covid-19 pandemisinin sonuçları ve bir süredir ekonomide gerçekleşen daralmanın etkisiyle işleri bozulan ve kepenk kapatan esnaf sayısı her geçen gün artış göstermekte. Ne yazık ki yaşanan bu olumsuzluklarda kadınlarımızın daha fazla etkilediği bir gerçek. Oysa kadın girişimcilerimizin ekonomik ve sosyal kazanımlarının korunması ve geliştirilmesi toplumsal açıdan çok önemli. O nedenle biz ekonomik krizle iyice bunalan esnafımızı koruyabilmek adına tüm Silivri halkını Silivri esnafından, özellikle kadın esnafından alışverişe davet ediyoruz.

Sosyal ve ekonomik yaşamda güçlü olmasını sağlamak ve dezavantajlı durumundan dolayı kadın esnafın birbiriyle dayanışmasını yükseltmek amacıyla tüm Silivrilileri alışverişini kadın esnaftan yapmaya davet ediyoruz.

“BİRLİKTE DAHA GÜÇLÜYÜZ”

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla başlattığımız bu kampanyada ilçemizin merkezi başta olmak üzere farklı mahallelerindeki kadın esnaflara ziyaretler yapılacak. Kadın esnafla dayanışma hissettirilerek onların yalnız olmadığını, kadınların dayanışmasıyla yaşamlarının daha da güzelleşeceğini, kadın esnaflardan alışveriş yapılmasının öneminin bilince çıkarılması amaçlanmıştır.

Hazırlanan afişin erişebildiğimiz tüm esnafın vitrinine asılması sağlanacak. Bu yolla kadın esnafın istihdamının desteklenmesi çalışmalarına hız kazandırmak, bu yöndeki faaliyetleri özendirmek ve teşvik etmek, kadınların işgücüne katılmalarının önünde bulunan engelleri ortadan kaldırmak amacıyla benzer kurum ile kuruluşlarla birlikte projeler geliştirilecek. Temel amacımız kadınların işgücüne daha fazla katılım sağlamaları, kendi işlerini kurabilmeleri; kısaca ayakları üzerinde durabilmeleridir.

“KADIN ESNAFIMIZ ZORLU BİR SÜREÇTEN GEÇİYOR”

Kadın girişimciliğinin yaygınlaşmasını, kadının toplum içinde ve ekonomide güçlenmesini destekleyen ve şiddete karşı her zaman kadınların yanında olan Silivri Kadın Girişimcileri Derneği olarak tüm Silivrilileri alışverişlerini kadın esnafta yapmaya çağırıyoruz.”

 

YORUM YAP