“Kaçak eğitim faaliyeti mağduru olmayın!”

“Kaçak eğitim faaliyeti mağduru olmayın!”

Silivri Uğur Temel Lisesi Kurucusu Tayfun Kıbıcı, velilere “Dershanelerin kapanmasıyla farklı isimlerde sürdürülmeye çalışılan kaçak eğitim faaliyeti mağduru olmayın!” uyarısında bulundu.

Silivri Uğur Temel Lisesi Kurucusu Tayfun Kıbıcı, gazetemiz aracılığıyla öğrenci ve velilerine bir uyarıda bulundu. Kıbıcı, MEB yönetmeliğinde özel öğretim kurslarıyla ilgili yapılan değişiklikleri aktararak kaçak eğitim faaliyetleri mağduriyetlerinin yaşanmaması için veli ve öğrencilerin gerekli önlemleri almaları ve dikkatli olmalarını tavsiye etti.

KIBICI: SÜREKLİ KAPATMA İŞLEMİ UYGULANACAK
Kıbıcı'nın uyarısı şu şekilde. “Milli Eğitim Bakanlığı'nca, Resmi Gazetede yayımlanan yönetmelik değişikliğiyle yeni açılacak özel öğretim kursları, sadece bir bilim grubunda hizmet verebilecek. Mevcut özel öğretim kursları ise 1 Temmuz 2018'e kadar, kurumlarını bir bilim grubunda faaliyet göstermeye uygun hale getirecek. Kurum açma izni bir bilim grubuna uygun olarak yeniden düzenlenmemiş olanlar hakkında sürekli kapatma işlemi uygulanacaktır.
Bakanlık 18 Eylül 2015'te yayımladığı özel öğretim kurumlarıyla ilgili genelgede, bu merkezlerde en fazla üç bilim grubunda kurs açılmasına izin vermişti. Şubat 2016'da ise Danıştay bu maddeyi iptal edince, MEB özel öğretim kurslarında ‘bilim grubu' yani açılacak ders sayısını beşe çıkarmıştı. 5 Ağustos 2016 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan yönetmelik değişikliği ile ‘bilim grubu' sayısı bire düşürülmüş oldu. Böylece özel öğretim kursları, daha önce Talim Terbiye Kurulu tarafından Türk dili ve edebiyatı, matematik, fizik, kimya, biyoloji, tarih, coğrafya ve felsefe olmak üzere belirlenen sekiz bilim grubundan sadece birini seçerek ders verebilecek.
Yönetmeliğin yürürlüğe girdiği tarih itibarıyla özel öğretim kursları, bağımsız girişi bulunan binalarda sadece bir bilim grubunda eğitim vermek üzere açılabilecek. Mevcut açılmış olan özel öğretim kursları Bakanlıkça onaylanmış bilim gruplarıyla 1 Temmuz 2018 tarihine kadar faaliyet gösterebilecek. Ancak 1 Temmuz 2018 tarihi itibarıyla bir bilim grubuna dönüşmeyen özel öğretim kursları kapatılacak.
Muhtelif kurslar statüsünde KPSS, Açık Öğretim, Kişisel gelişim müfredatlarında kurs onayı olup da, ruhsatındaki yazanın dışında LGS hazırlık, okul takviye dersleri ve üniversite hazırlık kursları düzenleyen eğitim kurumlarına dikkat edilmelidir. Bu kurumlar ruhsatında yazan ders dışında kalan çalışan personelini Milli Eğitim Müdürlüklerince atayamamaktadır. Milli Eğitim Bakanlığınca yapılacak denetimde ruhsatında yazanın dışında bir eğitim verildiği tespit edilen kurumlar kapatılacaktır.

“MAĞDUR OLMAMAK İÇİN DİKKAT ETMENİZ GEREKENLER…”
Dershaneden temel liseye dönüşen kurumlar ise okul olarak 9.,10.,.11. ve 12. Sınıf öğrenciler ile ruhsatında yazan bilim grubu sayına uygun sadece mezun öğrencilere eğitim verebilirler. Yani kendi okuduğu okulda eğitimini sürdürmek isteyen bir öğrenci takviye dersi ya da Üniversite eğitimi almak üzere temel liselere kayıt olamazlar. Bu eğitimi verdiğini söyleyen kurum da kaçak eğitim faaliyeti yapıyor demektir.
Eğitiminizin yarım kalarak mağdur olmamanız için kayıt olacağınız kurumların ruhsatında kaç bilim grubundan eğitim verebileceğini, alacağınız eğitim ile ruhsattaki yazılı eğitimin örtüşüp örtüşmediğine mutlaka dikkat edilmelidir. Tereddüt te kalınması durumunda ilçe Milli Eğitim Müdürlüklerinden bilgi alınmasını mağdur olmanızı engelleyecektir.

“BEŞ BİLİM GRUBUNDA KAYIT ALMAKTAYIZ”
Silivri Uğur Temel Lisesi olarak 9.,10.,.11. ve 12. Sınıf öğrencileri okul kaydı olarak, MEZUN öğrencileri de beş bilim grubundan kayıt almaktayız.”
Haber Merkezi

YORUM YAP