İzgi’nin sinema başarısı gururlandırdı

İzgi’nin sinema başarısı gururlandırdı

5.10.2018 13:23:54

Okul yöneticilerimizden Sakine İzgi'nin üniversiteli kızı İlke İzgi, hazırladığı “Patates Olmak Çok Zor” adlı animasyon filmiyle European Cinematography AWARDS'ta “En İyi Animasyon Kısa Film” seçilerek ödüllendirildi.

Şerife Baldöktü Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Sakine İzgi, Işık Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sinema ve Televizyon Bölümü öğrencisi olan kızı İlke İzgi'nin başarılı çalışmalarıyla büyük gurur ve mutluluk yaşıyor.

“EN İYİ ANİMASYON KISA FİLM” ÖDÜLÜ İLKE İZGİ'NİN
European Cinematography AWARDS'a “Patates Olmak Çok Zor” adlı animasyon filmiyle katılan İlke İzgi, eserinin “En İyi Animasyon Kısa Film” seçilmesiyle ödüle layık görüldü. İlke İzgi, ödül törenine annesi Sakine İzgi ile katılarak ödülünü kendisine takdim etti. Eğitim aldığı alanda ilk büyük ödülünü alarak annesine de büyük gurur yaşatan İlke İzgi'nin başarısı ulusal gazetelerden Hürriyet'te “Üniversite öğrencisine Avrupa'dan sinema ödülü” başlığıyla yer verildi.
Hürriyet Gazetesi'nin haberinde şu ifadeler yer aldı: “Işık Üniversitesi öğrencisi İlke İzgi'nin ‘Patates Olmak Çok Zor' animasyon filmi, European Cinematography AWARDS'ta En İyi Animasyon Kısa Film seçildi.
Dünya çapında kariyerine yeni başlayan film yapımcılarını desteklemeyi ve onlara rehberlik ederek film endüstrisi profesyonellerine ulaşmalarını sağlamayı amaçlayan European Cinematography AWARDS (ECA), kapsamlı bir değerlendirme sürecinden sonra sadece en iyi bağımsız film yapımcılarını ödüllendiriyor.
European Cinematography AWARDS yaptığı değerlendirmede, Işık Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sinema ve Televizyon Bölümü öğrencisi İlke İzgi'nin ‘Patates Olmak Çok Zor' isimli animasyon filmini, ‘En İyi Animasyon Kısa Film' seçerek ödüllendirdi.”
Haber:
Renginar SALİ

YORUM YAP