İstiklal Marşı’nın kabulü gururla kutlandı

İstiklal Marşı’nın kabulü gururla kutlandı

19.03.2016 11:58:59

İstiklal Marşı´nın Kabulünün 95. yıldönümü ve Mehmet Akif Ersoy´u Anma Günü ilçe töreni 14 Mart 2016 tarihinde Gümüşyaka Anadolu Lisesi ev sahipliğinde gerçekleştirildi. Silivri Kaymakamı Faruk Bekarlar, Silivri İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Ahmet Hakan Karaaslan, Belediye Başkan Yardımcısı Bora Balcıoğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Ay, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Mehmet Şen, okul müdürleri, siyasi parti, oda ve dernek temsilcileri, öğretmen ve öğrenciler katıldı.
Program, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Günün anlam ve önemini belirten konuşmada, devletimizin ve milletimizin sembolü olan İstiklal Marşı'mızın Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde kabul edildiği 12 Mart 1921 tarihinin 95. yıldönümü gururla kutlandı. Birçok şehri işgal altında ve Türk milletinin bağımsızlığı tehlikedeyken Mehmet Akif Ersoy'un o günlerde Türk Milleti'ne cesaret vermiş ve duygularını harekete geçirdiğine dikkat çekildi. İstiklal Marşı'nın Mehmet Akif'in kaleminden milletimizin birlik ve beraberliği ile başaramayacağı engelin olmadığının en güzel ifadesi olarak yazıldığı belirtildi. İstiklal Marşı'nı şair ve vatansever kimliğiyle yazan Mehmet Akif Ersoy'un “Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırtmasın” derken, verilen mücadelenin büyüklüğünü ve zorluğunu belirttiği hatırlatıldı. Mehmet Akif Ersoy, şiiri toplum için yazan, ama şiiri şiir yapan özelliklerden feragat etmeyen ve Türkçe'nin bütün imkanlarını ustalıkla kullanan, sarsılmaz bir iman sahibi ve milli mücadele kahramanı olduğu vurgulandı.
Marşımızın kabulünün 95. yıldönümünü kutlanarak, bağımsızlığımızın ve istiklalimizin sembolü şair Mehmet Akif Ersoy'u ve bütün kahramanlarımız şükran ve rahmetle anıldı.
Günün anlam ve önemine uygun şiirler okundu, video gösterimi yapıldı. Silivri İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen “Bir Dava Adamı Mehmet Akif Ersoy” konulu şiir yarışmasında birinci olan eserler okundu. Gümüşyaka Anadolu Lisesi öğrencileri, İstiklal Marşı'nın kabulü konulu bir de tiyatro oyunu sahneledi. Program, okulun müzik kulübünün hazırladığı İstiklal Marşı'nın farklı besteleriyle ilgili dinletiyle son buldu.
Renginar SALİ

YORUM YAP