Işıklar: Tarım geleceğimiz

Işıklar: Tarım geleceğimiz

27.02.2016 14:26:04

Silivri Belediyesi, tarımsal üretim çalışmalarını hız kesmeden sürdürüyor. Üreticilerin ve tarıma ilgi duyan Silivrililerin yoğun ilgi gösterdiği kurslar devam ediyor. Arıcılık ile Tıbbi ve Aromatik Bitki Yetiştiriciliği kurslarının ardından şimdi de Süs Bitkileri ve Sebze Yetiştiriciliğine yönelik Seracılık Kursu başladı. Namık Kemal Üniversitesi işbirliği ile gerçekleşecek kursların ilk gününe Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar da katıldı.

“TARIM BİZİM GELECEĞİMİZ”
Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, gerçekleştirdiği konuşmasında: “Bu kalabalıklar bizleri umutlandırıyor. Göreve geldiğimizde mazbatayı aldıktan 17 gün sonra Gümüşyaka'da şimdiki Tarımsal Üretim ve Araştırma Merkezimizin oluşması için çalışmalara başlamıştık. Türkiye bilerek ve kasıtlı olarak tarım dışına çıkarıldı. Ülkemizin dışına ne bela geldiyse, tarım dışına çıkarılmamızdan geldi. Fidede, tohumda dışa bağımlı hale getirildik. 430 km2 tarım toprağımız var. İstanbul topraklarının 6'da 1'i Silivri'de. Bu toprakları yağmalatmaz, beton diktirmezsek, nimet olarak görürsek, bu toprakları sonsuza kadar koruyabiliriz demektir. Bir tane plan tadilatı yapmadık. Çünkü biz bu toprakları korumak istiyoruz. Silivri'yi yaşanır bir hale getireceğiz. Dünya böyle zenginleşmiş, tarımla! Bu bizim ilçemizin geleceği. Tarım liseleriyle, tarım üniversiteleriyle Silivri bu kabuğu kıracak. Bu bilince sahip olduğunuz için, bu kurslardan sonra tarım yapsanız da yapmasanız da inandığınız için, sizlerle gurur duyuyorum” dedi. Üniversite işbirliklerinin önemine dikkat çeken Başkan Işıklar: “Bu projeye gönül vermiş Ziraat Odaları, Tarım Kredi Kooperatifleri, Namık Kemal Üniversitesi ve Bezmialem Üniversitesi ile çalışmalarımıza devam ediyoruz. Yeditepe Üniversitesi de bu projeye dahil olacak. Çünkü üniversite yoksa bilgi yoksa hiçbir şey olamaz. Geleceğimizi koruyarak, refahı sağlamalıyız” şeklinde konuştu.

TEORİK EĞİTİM GÜNLERİ
Silivri Merkez / Yaşar Kemal Sergi Salonu
Çarşamba- Cuma 18.00- 19.30
Selimpaşa / Belediye Nikâh Salonu
Salı – Perşembe 18.00- 19.30
Gümüşyaka / Tarımsal Ürerim ve Araştırma Merkezi
Salı- Cuma 14.00- 15.30

UYGULAMALI DERSLER GÜMÜŞYAKA'DA
Kursun uygulamaları dersleri de her Cumartesi Gümüşyaka'da bulunan Silivri Belediyesi Tarımsal Üretim ve Araştırma Merkezi'nde gerçekleşecek. Kursiyerler, üniversite hocaları eşliğinde toprağa tohum ekerek fide yetiştirecekler. Haber MERKEZİ

YORUM YAP