Işıklar, Ordulu hemşerileriyle buluştu

Işıklar, Ordulu hemşerileriyle buluştu

27.02.2019 10:48:04

Silivri Belediye Başkanı ve Millet İttifakı Adayı Özcan Işıklar, Ordulular Derneği'ni ziyaret etti.

Silivri Belediye Başkanı ve Millet İttifakı Adayı Özcan Işıklar, CHP Silivri İlçe Başkanı Suna Göçengil ve belediye meclis üyesi adayları ile birlikte dernek ziyaretlerinin bir diğerini Ordulular Derneği'ne gerçekleştirdi. Dernek Başkanı Burhan Aydın, yönetim kurulu ve dernek üyesi hemşerileri ile sohbet eden Işıklar, memleketin içinde bulunduğu genel durum hakkında değerlendirmeler yaptı.

“HEPİMİZ BU TOPRAKLARIN HER SANTİMETRE KARESİNE ORTAĞIZ”
Ülkemizin içinde bulunduğu durumu değerlendiren Özcan Işıklar, gerçekleştirdiği konuşmasında şunları söyledi: “Türkiye'nin içinde bulunduğu durumu biliyoruz. En büyük sorun şu an da Türkiye'de işsizlik ve üretim sorunu. Üretim olmayınca sonucu işsizlik. İşsizlik; fakirlik, yoksulluk getirir. Üretim olmalı. Şu 3-4 günde dolaştığımız kesimlerinden hemşerilerimiz, bütün Anadolu'nun renklerini yansıtan her görüşün ve temsilimizin, demografik yapımızın zenginliği malum. Biz bu kriz ortamında gelin oturalım konuşalım bir çare arayalım diyoruz. Hepimiz bu toprakların her santimetre karesine ortağız. Bu coğrafyanın üzerinde güzelim Karadeniz, Akdeniz Orta Anadolu düşünün önceden neler üretiyorlardı? Şimdi bir tanesi var mı? Aklınıza ne gelirse ithal…!

“MEMLEKETİMİZİN FARKLI YÖRELERİ VE KÜLTÜRLERİNİ İLÇEMİZDE HUZUR İÇERİSİNDE, HEP BİRLİKTE YAŞAMAYA VE YAŞATMAYA DEVAM EDECEĞİZ”
Silivri'mizin 2 ucu 55 km. Hepimiz vatan bildik, buraya göç ettik, yurt bildik. 81 ilden hemşerimizin kaynaştığı, birleştiği, oturduğu bir yer. Memleketimizin değerlerini, geleneğini, göreneğini de yaşatacağız, bu da bizim ayrı bir zenginliğimiz. Birlik içinde, bütünlük içinde olursan, huzur içinde olursan zenginlik oluyor. Ayrıştırmak, bloklar içinde olmak, ötekisi olmak, birbirini tamamlamama sorunu olmak fakirleştiriyor. Öncelikle demokrasi, öncelikle hakkaniyet, adalet, ahlak. Bir şehir de birisi varlık içinde yüzüyor, öbürü işsiz geziyorsa 30-40 binadan şehrin kıymetini alıp cebine koyuyorsa öbürü yokluk içindeyse ahlaksızlık. Betonla demirle bir şehri mahvet yaşanmaz hale getir bu adaletsizlik. Yaratıcılık, yenilikçilik demokrasinin eşiğinde büyür.

“BİZİM YAPACAĞIMIZ, TOPLUMSAL MUTABAKAT HAREKETİNİ YENİDEN BAŞLATMAK OLACAK”
İlçede bir mutabakat sağlamamız lazım. Durumdan vazife çıkardık, Silivri'yi korumamız, lazım. Bir mutabakat sağlayalım herkesin fikrini alalım, düşüncesini alalım, birlik beraberlik fikri koyalım ortaya. Beraber bu işin içinden çıkalım. Madem ittifaklar bir şans getirdi bunu iyi kullanalım. Çocuklarımız rezidanslara kapıcı olmasın diye üretim yapalım istiyoruz, eğitiyoruz. Hepimizin sahibi olduğu topraklarda aklınıza bile gelmemiş meslekleri bu evlatlara gelecek sağlasın diye Türkiye'de ilk defa, Tarım Lisesi açtık. Cumhuriyet tarihinde ilk defa 8 partiden kişiyle liste hazırladık. Bu kenti birlikte yönetmeye devam edeceğiz.”

Haber
Merkezi

YORUM YAP