Işıklar: Namazda gözü olmayanın, ezanda kulağı olmaz

Işıklar: Namazda gözü olmayanın, ezanda kulağı olmaz

22.02.2019 23:55:09

Silivri Belediye Başkanı ve CHP Başkan Adayı Özcan Işıkar, Cumhur İttifakı İBB Başkan Adayı Binali Yıldırım'ın Silivri vaatlerinin inandırıcılığını sorguladı.

IŞIKLAR: NELERİNE İNANALIM!

Cumhur İttifakı İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım'ın Silivri'ye verdiği 10 otopark vaadine değinen Silivri CHP Belediye Başkan Adayı Özcan Işıklar, şu açıklamada bulundu: "Gördüm o projeyi. Kitapçıktaki resimleri de bizim etkinliklerimizden almışlar. Teşekkür ediyorum önemsemiş, ciddiye almış. Bir de Alipaşa'ya millet bahçesi sözü vermiş. Büyük bir resim altına 4 şey yazmış ama uyuşmuyorlar birbiriyle. Silivri'yi tanımıyorlar, tanıma dertleri de yok. Namazda gözü olmayanın, ezanda kulağı olmaz. Mimar Sinan, 33 gözlü köprüyü 1,5 yılda yapmış; onlar 8 yıldır restorasyonunu yapamadılar! Nelerine inanalım?!

Raylı sistem 12 yıldır gündemde. Boğluca Deresini 8,5 senedir bitiremedikleri gibi sağ ve solunu yapı yasağı ile kilitlediler. "Şehirde otopark sorunu var" deyip oraya 1200 araçlık otopark yapacaklarını söylüyorlar. 

"OTOPARK DEĞİL, ULAŞIM VE TRAFİK SORUNUMUZ VAR"

Silivri'ye ayda 860 araç tescil yaptırıyor.  360 araç başka yere gitse 500'u burada kalıyor yılda 6000 bin araç. Senede 7000 araç giren Silivri'ye kaç otopark yaparak bu sorunu çözebilirsiniz? Silivri'de otopark sorunundan çok ulaşım ve trafik sorunu var. Silivri bir merkezle olmaz; en az üç merkezli şehri yerleştirmeli, planlamalıyız.

"ALLAH'IN SOPASI YOK"

Şehrimizin boğazını kesen bir D 100 karayolu var. 10 senedir İBB'ye bağlı olmamıza karşın D 100 Karayollarında. Büyükçekmece'ye kadar İBB aldı, Silivri Karayollarında kaldı. Mevlüt Bey söyledi "Oy vermeyen yerlere hizmet yok" demişti. Şimdi de Mevlüt Bey daha önce oy vermeyen yere hizmet yok dediği Büyükçekmece'den aday. Allah'ın sopası yok.

"İMAMOĞLU METROYU DAHA İYİ YAPAR"

Oy vermedi diye İBB tarafından Silivri yıllarca ötelendi. Şimdi "Metro getireceğiz" diyorlar. Metro tek başına çözüm değil. Tabi ki gelsin ama bunun için Binali Bey'in gelmesine gerek yok Ekrem İmamoğlu metroyu daha iyi yapar. Onlar kaç yıldır söylüyorlar yapmadılar ama Ekrem İmamoğlu gelirse yapacak. Biliyorum, inanıyorum çünkü Beylikdüzü'nde söylediği her şeyi yaptı. Binali Bey'in belediyeciliği yok ama Ekrem Bey'in var.

"İKİ YÜZLÜLÜK YAPIYORLAR"

Bizim bir ulaşım master plana ihtiyacımız var. Bir kentte üç arabası olanı iki arabaya düşürtemiyorsanız, bisikletlerle gezemiyorsanız, o şehri yayalaştıramıyorsanız bütün yaşam alanları ve devlet dairelerini tek noktaya toplarsanız, bizim getirdiğimiz planı da 5 yıldır onaylamazsanız sonra kalkıp "Burada sorun var" demek iki yüzlülüktür.

"ONLAR BİZE SUYU ÇOK GÖRDÜ BİZ ONLARA AYRAN İKRAM EDERİZ"

Bir şehri yönetmek onu tanımaktan geçer. Binali Bey Silivri'yi ancak haritada görmüştür. Ben doğup büyüdüğüm şehri tanıyorum. Üç merkezli bir kent haline getirmemiz lazım Silivri'yi. D 100 karayolunu Silivri'nin içinden kaldırdığımız gibi trafik sorunumuz çözülür. 1200 parklı otopark yapacaklarmış, biz sadece Silivrispor'un karşısına 1200 araçlık otopark yapacağız. Saydıkları 10 otoparkın tamamını bir yerde yapacağız. Mevlüt Bey'in önünde duruyor planlar imzalamadı. "Su yok seçimlere kadar" dedi. E su yoksa biz de ona Silivri'nin çok güzel yoğurdu var ayran ısmarlarız."

Sevginar SALİ

YORUM YAP