Işıklar: Kadınlarımız geleceğimizin teminatı

Işıklar: Kadınlarımız geleceğimizin teminatı

2.12.2016 09:43:17

CHP Kadın Kollarının Elif Yılmazer Başkanlığında gerçekleştirdiği sabah kahvaltısı programına katılan Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, “Kadınlarımızın bir arada durması, baskılara boyun eğmemesi geleceğimizin teminatıdır” dedi.

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar dün sabah, CHP Kadın Kolları üyeleriyle bir araya geldi. Program hakkında sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Işıklar, “Bu sabah kahvaltısında Partimizin Kadın Kolları Örgütüyle bir araya geldik. Sıkıntılı ve üzücü olayların art arda yaşandığı bir dönemde birliğimizin, beraberliğimizin sağlanması her zamankinden çok daha önemli ve bu toplumun çimentosu olan kadınlarımızın bir arada durması, baskılara boyun eğmemesi geleceğimizin teminatıdır. Bu organizasyona katkısı bulunanlara teşekkür ederim” dedi.

GÖÇENGİL, KADININ GÜCÜNE İŞARET ETTİ
Cumhuriyet Halk Partisi Silivri İlçe Başkanı Suna Göçengil, programa katılan kadınları selamlayarak daha güzel bir Türkiye ve dünya konusundaki mücadele kararlılıklarına teşekkür etti. Kadınların toplumsal hayattaki rolüne dikkat çeken Göçengil, birlikte, güçlü ve etkin bir biçimde mücadele zorunluluğuna işaret etti.


YILMAZER: KADINLARIN ÖNÜNDE AŞILMAYACAK GÜÇLÜK YOKTUR
Katılımcılara seslenen CHP Kadın Kolları Başkanı Elif Yılmazer, duygu ve düşüncelerini şöyle ifade etti: “Yolumuz uzun ve engebeli, ama ortak değerlere inanarak ve bu uğurda mücadele ederek biz kadınların önünde aşılamayacak güçlük yoktur diyoruz. Çünkü biz anneyiz, biz eşiz biz kardeşiz ve ülke nüfusunu oluşturan diğer yarısını da yetiştiren kadınlar olarak gücümüzün farkındayız. Bu gücü de bizim en temel hakkımız olan yaşam hakkımızı elimizden almaya çalışan, kız çocuklarımızın eğitim alma ve çalışma haklarını engellemeye, kadın bedeni ve yaşamı üzerinde tahakküm kurmaya çalışan ve erkeği akılı - yöneten, kadını güçsüz-korunması - korunması gereken yönetilen olarak gören kadın erkek eşitliğine inanmayan bir zihniyetle hep birlikte ve örgütlü olarak savaşmak yolunda kullanmak zorundayız.

“HER GÜNE YENİ BİR ACI İLE BAŞLIYORUZ”
Çünkü bu süreçte biz kadınlar hiçbir dönemde yaşamadığımız kadar baskı ve şiddet altındayız. 14 yıldır kötü yönetilen bu ülkede her güne yeni bir acı ile başlıyoruz.
İktidar hırsları yüzünden ülkemize her türlü oluşuma peşkeş çeken hükümetin başıboş bıraktığı, denetlemediği ihmal ettiği ve daha doğrusu göz yumduğu yurtlardan birinde yavrularımız yanarak can verdi… Yavrularımıza Allahtan rahmet, yaralı yavrularımıza acil şifalar diliyorum. Vatanımız yangın yeri her gün şehitlerimizle içimiz yanıyor ve her gün birçok ocağa anaların yüreğine ateş düşüyor. Bu bozuk düzene artık dur demek gerekiyor ve biz kadınların sesimizi yükseltmemiz ve birlik olmamız gerekiyor.

“ALTIOK'U YÜREĞİ KİRLİ OLAN HAİNLERİN YÜREĞİNE SAPLAYACAĞIZ”
Biz Türk anasıyız bu millete Uğur Mumcular, Deniz Gezmişler, Mustafa Kemal'ler verdik ve ne mutlu'ki bize Cumhuriyeti ve Cumhuriyet Halk Partisini kuran Ulu Önderimizin Altıok'ununun altında toplandık ve Altıok'u bir gün gelecek yüreği kirli olan hainlerin yüreğine saplayacağız ve bunu da insanca yaşamın yeşermesi için mücadele veren biz kadınlar gerçekleştireceğiz. Daha bir iyi hayat daha yaşanır bir dünya eşitlik, refah ve huzur hepimizin hakkı, mücadelemize özgür eşitlik mücadelesi veren geleceğe yön veren ve umut olan duyarlı bireyler yetiştirerek, devam edeceğiz. Yılmadan, korkmadan, sinmeden!”


Haber Merkezi

YORUM YAP