Işıklar: Halkı kandıranlar hesap verecek

Işıklar: Halkı kandıranlar hesap verecek

29.09.2016 18:08:14

Alipaşa'da tarım toprakları üzerine ‘sanayi sitesi kurulacağı' iddiasıyla başlatılan arazi satış kampanyası hakkında basın açıklaması yapan Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, “100 binlik plan burada hiçbir şekilde inşaat faaliyetlerine izin vermemektedir. Bölgemizi yağmalamak isteyenlere kesinlikle izin vermeyeceğiz!” dedi.

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, Alipaşa Mahallesi'nde şahıslara ait tarım arazilerini tel çit ile çevirerek ‘imara açılacaktır' diye tabela diken arazi yağmacılarına savaş açtı. Bugün söz konusu olay yeri olan Alipaşa TEM Kuzeyinde basın açıklaması yapan Işıklar, konu ile ilgili suç duyurusunda bulunduklarını söyledi. Açıklamanın ardından araziye dikilen tabela Silivri Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü Gece Kondu Denetim ve Uygulama Birimi ekiplerince yıkıldı.

 “ARAZİ TARIMSAL NİTELİĞİ KORUNACAK ALAN FONKSİYONUNDA”

Konu ile ilgili Silivri Belediyesi tarafından yapılan basın açıklaması şu şekildedir: “Silivri Alipaşa Mahallesi, TEM Kuzeyi kenarında kalan 2500 dönüme yakın tarım arazisi, S.S Maslak İstanbul Toplu İşyeri Yapı Kooperatifi ve İstanbul Finans Danışmanlık A.Ş isimli firma tarafından yağmalanmaya çalışılmaktadır. Söz konusu firmaların, hiçbir tasarrufları bulunmadığı halde araziye; “Bu alan MASKOOP S:S Maslak Sanayi Sitesi Proje alanıdır. 6306 sayılı yasa ve yönetmelikler çerçevesinde imara açılacaktır” yazılı bir tabela dikerek, bölgedeki şahıs mülkiyetlerini tel çit ile çevirdiklerini tespit ettik. İstanbul Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Daire Başkanlığına yaptığımız görüşmeler ve resmi yazışmalar sonucunda da, alanın ‘tarımsal niteliği korunacak alan' fonksiyonunda olduğu, bölgede herhangi bir plan çalışması bulunmadığı, üçüncü kişilerin mağdur olmaması için gerekli tedbirlerin alınması tarafımıza bildirilmiştir. Bahse konu olan firmalar hakkında suç duyurusunda bulunduk.

“OLDU BİTTİYE GETİRİLMEYE ÇALIŞILAN BU PROJE KESİNLİKLE YANLIŞTIR!”

Dikilen tabelalarla vatandaşlara tedirginlik yaratarak, oldu bittiye getirilmeye çalışılan bu proje kesinlikle yanlıştır. Tarım arazilerini gasp etmeye, topraklarımızı yağmalamaya çalışanlara izin vermeyeceğiz! Vatandaşlarımızı yaşanabilecek mağduriyetlere karşı koruyoruz. Her konuda bizden bilgi ve yardım alabilirler. Üretimin ne anlama geldiğini, tarım zenginliğinin, gıda üretmenin ve katma değeri yüksek gıda üretiminin, bir toplumun kalkınması için ne kadar büyük önem taşıdığını ve tarımın dünyanın geleceği olduğunu anlamamız gerekiyor. Yedi senedir tarım bölgesi olarak 430 km2 toprak zenginliğimizi koruyup, geliştirme çabası içindeyiz. Tarım toprakları başına bekçi dikerek değil, ancak ekilip biçilerek korunabilir. Nasıl Süleymaniye Camisi'nin etrafı sit alanı ile koruma altında alınıyorsa, bizim tarım topraklarımız da “Tarım Sit Alanı” olarak ilan edilmeli.”

Ayrıntılı haberi yarın Hürhaber'de... 

YORUM YAP