Işıklar’dan İBB ve İSKİ’ye Boğluca teşekkürü

Işıklar’dan İBB ve İSKİ’ye Boğluca teşekkürü

7.10.2016 06:44:38

Boğluca Deresi'nde devam eden ıslah çalışmalarını yerinde inceleyen ve mülakat veren Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, “Çok fazla uzamış olan bu konuda gösterdikleri yakın ilgiden dolayı İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve İSKİ yetkililerine teşekkür ederim”dedi.

Seçim atmosferinin de etkisinde Silivri'nin uzun zamandır beklediği ve ihtiyaç duyduğu proje ile yatırımlara hız kazandırıldığı dikkat çekiyor. İBB ve yerel yönetimin işbirliğine dayanan ilçemizin önemli yatırımlarından biri olan Boğluca Dere ıslahında yapılanları yerinde inceleyen Silivri Belediye Başkanı süreç hakkında değerlendirmede bulundu.

İBB VE İSKİ'YE TEŞEKKÜR
Boğluca Deresi Islah Projesinde son durumu yerinde inceleyen ve konuyla ilgili Anadolu Ajansı Silivri Temsilcisi Uğur Samet Avcı'ya bir mülakat veren Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, “Tek dileğimiz çalışmanın bir an önce bitirilmesi ve ardından bizlerin bölgeyi bir an önce rehabilite edecek çalışmalara başlamamız. Çok fazla uzamış olan bu konuda gösterdikleri yakın ilgiden dolayı İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve İSKİ yetkililerine teşekkür ederim” dedi.

TOPBAŞ: BOĞLUCA DERESİ BİTİYOR SİLİVRİ SAHİLİ GÜZELLEŞİYOR
Eylül ayı başında Silivri'ye gelen İBB Başkanı Mimar Dr. Kadir Topbaş, “Boğluca Deresi bizi yordu. Islah ve çevre düzenlemesi çalışmasında sona doğru geliniyor. İstedik ki insanlar sandallarla gezsinler, kenarında piknik yapsınlar. Dere üzerindeki köprüyü de projelendirerek en iyi şekilde yeniden yapıyoruz. Denizden 10 kilometrelik içeriye doğru yürünen bir sahil bandı oluşturuluyor. Dere kenarında İSKİ'ye ait olan yerde mükemmel bir düzenleme yapıyoruz. Buradan da batıya doğru sahili yeniden düzenleyerek Silivri'de çok daha güzel bir sahil oluşturacağız” şeklinde yatırım hakkında bilgi verdi.

IŞIKLAR: BU ALAN GEZİ VE YAŞAM ALANI OLACAK
Gümüşoğlu Pasajının yıkımı ardından bölgede yerel yönetim olarak yapacakları çalışmalara işaret eden Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, “Derenin etrafında düzenleme çalışmaları yapacağız. Bunların tamamını bir bütün olarak planladık, bölge planı gibi düşünüyoruz. Düzenleme çalışmaları, Silivri'nin sahil kasabası olması önemini vurgulayacak, öne çıkaracak, buradaki insan hareketini ve yaya trafiğini arttıracağını düşünüyoruz.
Silivri Boğluca Deresi'nin deniz ile olan birleşimi, tarihi 500 senelik Mimar Sinan Köprüsü'nün bulunduğu bir alan burası. Bu alanı düzenleyip, ardında tescilli tarihi bir binamız daha var ikisinin de restorasyon ve çevre düzenleme planlarını yıl sonuna kadar tamamlamayı planlıyoruz. Bu bölge tam bir gezi ve yaşam alanı, bir ticari alan olarak da gelişmiş ve değerlendirilmiş olacak. Silivri'de yapılan bu çalışmanın bölge değerini arttıracağına, burayı yayalaştıracağına ve hizmet sektörlerini geliştireceğine kesinlikle inanıyorum. Buradaki düzenleme çalışmaları da yılsonuna kadar tamamlanmış olacak.”


Haber Merkezi

YORUM YAP