
Silivri Belediyesi düzenlediği geniş katılımlı iftar sofraları ile göz doldurmaya devam ediyor. Son olarak Silivri Sahili’ne kurulan deniz manzaralı 7 bin kişilik iftarla coşkulu yeryüzü sofralarına bir yenisi daha eklendi. Geniş katılımın olduğu iftar programına Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar eşi Esma Işıklar ile birlikte katıldı. Ayrıca; İlçe Milli Eğitim Müdürü İkram Kayapınar, CHP İlçe Başkanı Mümin Tuğlu, Silivri Belediye Meclis Üyesi Melih Yıldız, Silivri Müftüsü İdris Çatmakaş ve binlerce Silivrili iftar yemeğinde yer aldı.
SAHİL BEYAZ İFTAR SOFRALARIYLA DONATILDI
Zabıta noktasından başlayıp Kanatçı Osman’ın restoranına kadar kordon boyu ve sahil girişleriyle devam eden bölümler yan yana dizilen beyaz iftar sofralarıyla donatıldı. Ramazan Ayı’nın bereketinin anlam bulduğu iftar sofraları yaşlısıyla, genciyle, çocuğuyla binlerce Silivrili vatandaş tarafından büyük ilgi gördü. İftar saatinin yaklaşmasıyla adım atacak yer kalmayan Silivri Sahili’nde çay bahçesindeki masalarda da akşam ezanının okunmasıyla oruç ibadetini yerine getirmeyi bekleyen yüzlerce vatandaş dikkat çekti.
IŞIKLAR: ANT İÇİYORUM, GÜCÜM YETTİĞİNCE HİZMET EDECEĞİM
Alanı dolduran Silivrili vatandaşlar Silivri Müftüsü İdris Çatmakaş’ın okuduğu Kur’an-ı Kerim tilavetini dinledi. Birbirini tanımayan insanları buluşturan iftar sofralarında eller dua için açıldı. İftar öncesi alanda dolaşarak vatandaşlarla selamlaşan Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, Ramazan Ayı’nın coşkusunu vatandaşlarla yakından ilgilenerek paylaştı. Bu mübarek ayın bereketinin sürmesi, hayırlara vesile olmasını ve hep birlikte bayrama kavuşma temennisiyle vatandaşlara ‘hoş geldiniz’ dedi ve Ramazan’ı vatandaşlarla birlikte geçirmekten büyük mutluluk duyduklarını söyledi. İftar sofrasında vatandaşlara seslenen Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar şöyle konuştu, "Tuttuğunuz oruçları, ettiğiniz duaları Allah kabul etsin. Nice ramazanlara böyle birlik, beraberlik içerisinde büyük bir aile gibi girmeyi nasip etsin. Sizlere hizmet etme şerefini nail eden yüce Allah’ıma şükrediyorum ve ant ediyorum ki bundan sonra da gücümüz yettiğince, görevimiz olduğunca aynı hizmetleri sizlere yapmaya devam edeceğiz.
"SİLİVRİ’NİN AYDINLIK YARINLARINA OLAN UMUDUMUZ YEŞERİYOR”
Silivri’nin, üç semavi dinin kardeşçe, barış içerisinde yaşadığı bir geçmişi var. Bu geçmişin izlerini bu güne kadar hiç bozmadan onları zedelemeden taşıyıp getiren bütün hemşerilerime teşekkür ediyorum. Bu güzel tabloda Silivri’de çoluk, çocuk, kadın, erkek, doğulusu, batılısı, kuzeylisi, güneylisi demeden bu mübarek ayın kutsiyetini kutlayabilecek durumdayız ve bu iradeyi gösterdiğiniz için de hepinize teşekkür ediyorum. Bu tabloyu gördükten sonra Silivri’nin aydınlık geleceğine ve yarınlarına güvencimiz, umudumuz artıyor. Allah bütün memlekette aynı tabloyu görmek nasip etsin. Aynı resimleri görmek nasip olsun memleketimizin her yerinde.
"CUMHURİYET DEĞERLERİ İLELEBET YAŞAYACAK”
Bazen bizim canımızı sıkan, içimizi karartan haberler gelebilir ama emin olun ki, bu tablolar hepsinin ilacıdır, hepsinin panzehridir. Hiç kimse ama hiç kimse böyle bir arada olduktan sonra bu memlekette rüzgâr kayadan taş koparmayı bırakın toz bile koparamaz. Cumhuriyet değerleri ilelebet yaşayacaktır, bundan emin olun bizi var eden, bizi biz yapan bütün değerlere böyle sahip çıkıldıkça, bu mübarek ayda, bu kutsiyetle bir araya geldikçe ilelebet yaşayacaktır. Ben buraya gelme onurunu bahşeden bütün hemşerilerimin ve gelemeyenlerin hepsinin Ramazan Ayı’nı kutluyorum, gelmekte olan ramazan bayramınızı en içten dileklerimle kutluyorum.”
Hazal BAŞARAN