“İşaret Dili Öğreniyorum” serisi hayata geçirildi

“İşaret Dili Öğreniyorum” serisi hayata geçirildi

17.11.2020 10:39:12

Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından "İşaret Dili Öğreniyorum" serisini hayata geçirdi.

Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü, işitme yetersizliğinden etkilenmiş bireylere yönelik "İşaret Dili Öğreniyorum" serisini hayata geçirdi.

Konuya ilişkin müdürlük tarafından yapılan açıklama şöyle: “Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü özel eğitim ihtiyacı olan öğrencilerimize zengin içeriklerle dolu uzaktan eğitim programları hazırlamaya devam etmektedir. Tüm engel gruplarına yönelik özel içerikler hazırlayan Genel Müdürlüğümüz, işitme yetersizliğinden etkilenmiş tüm bireylerin hayatına dokunmak, onları anlamak ve günlük yaşama aktif katılımlarına yardımcı olmak amacıyla kapsamı ve yaklaşımıyla bir ilk olan "İşaret Dili Öğreniyorum" serisini hayata geçirdi. Başta işitme yetersizliğinden etkilenen öğrencilerimiz olmak üzere ülkemizdeki tüm bireylere temel düzeyde işaret dili öğretimi için "İşaret Dili Öğreniyorum" serisi 16 bölüm olarak hazırlandı. Hazırlanan içerikler, TRT EBA TV ilkokul kanalında her hafta cuma günü 14.00'da, tekrar yayını ise aynı gün saat 20.00'de yayınlanmaya başlandı.

Genel Müdürümüz Sayın Mehmet Nezir Gül yaptığı açıklamada "Genel Müdürlük olarak hizmetlerimize bir yenisini daha ekledik. Alanda ilk ve sevgili çocuklarımızın eğitim hayatlarına ışık tutacak olan 'İşaret Dilini Öğreniyorum' videoları ile yalnız özel eğitim ihtiyacı olan işitme yetersizliğinden etkilenmiş öğrencilerimize değil, öğrenmeye aç tüm bireylere işaret dilini temel düzeyde öğretmeyi amaçlıyoruz. On altı hafta boyunca sürecek 'İşaret Dili Öğreniyorum' ders videoları serisi, inşallah ikinci dönemde de yeni içeriklerle zenginleştirilecek. Haydi, hep birlikte işaret dili öğrenelim. Ellerimiz konuşsun ve işitme yetersizliği olan öğrencilerimizin ellerini duyalım. Gönüllerimiz birleşsin. Onların hayatlarına dokunalım." dedi.

Genel Müdürümüz Sayın Mehmet Nezir Gül'ün çağrısını yineliyoruz. İşitme yetersizliğinden etkilenmiş bireylerle birlikte kendini geliştirmek isteyen bütün bireylerimizi de işaret dili öğrenmeye davet ediyoruz. TRT EBA TV ve www.eba.gov.tr adresinde buluşalım. "Hepimiz için bir ilk olsun, ellerimiz konuşsun."

Haber Merkezi

YORUM YAP