“İnşallah ileride karşımıza bilim adamı olarak çıkarsınız”

“İnşallah ileride karşımıza bilim adamı olarak çıkarsınız”

19.04.2019 11:17:37

Silivri Ortaokulu TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı'nın açılışını gerçekleştiren İlçe Kaymakamı Ali Partal, öğrencilere, “İnşallah ileride karşımıza bilim adamı olarak çıkarsınız” dedi.

Selen Şengün'ün okul müdürlüğünde, Özer Turgut'un proje yürütücülüğünde Silivri Ortaokulu TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı açılışı dün yoğun bir katılımla gerçekleştirildi. İlçe Kaymakamı Ali Partal, Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, MHP İlçe Başkanı Zafer Yalçın, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Ay, İlçe Spor Müdürü Can Dağaşan, Silivri Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Fatih Mehmet Velibeyoğlu, Belediye Meclis Üyeleri, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Erdal Aslan, okul yöneticileri, siyasi parti temsilcileri, öğretmen, öğrenci ve veliler katıldı.
Silivri Ortaokulu öğrencilerinin hazırlamış oldukları bilimsel çalışmaların sergilendiği TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı açılış kurdelesi protokol üyeleri tarafından hayırlı olsun dilekleri eşliğinde kesildi.

PARTAL: İNŞALLAH İLERİDE KARŞIMIZDA BİLİM ADAMI OLARAK ÇIKARSINIZ
İlçe Kaymakamı Ali Partal, açılışta yaptığı konuşmada, “Ülkemizin kalkınması, refah seviyesine ulaşması bilimde ilerlemeye ve gençlerimizin üretmesine ihtiyacımız var. Temel alanlarda çok güzel çalışmalar yaptıklarına inanıyorum. İnşallah ileride bilim adamı olarak karşımıza çıkarlar. Hepinize başarılar diliyorum. Bilim Fuarınızın hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.” ifadelerini kullandı.
Protokol üyeleri, tek tek stantları gezerek, öğrencilerin bilimsel çalışmalarını incelediler, kendilerinden detaylı bilgi aldılar. Bazı projeler ise uygulamalı olarak gösterildi.

YILMAZ'DAN PROJELERE DESTEK
Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, “Elektrikli Kaykay” projesine motor desteğinde bulunabileceklerini söyleyerek öğrenci ve öğretmenlerini sevindirirken, Pet Şişelerden Kuş Yuvası projesini ise Belediye olarak ortak yapmayı teklif etti. “Arı Orkidesine Köksel Yaklaşım”, “Yol Gösteren Işıklı Eldiven”, “Mozaik Yapıyorum”, “Rengarenk Asallar”, “Güzelliğin Matematiği”, “Şehir Planlanmasında Matematik”, “Dilimiz Yozlaşıyor Mu?”, “Trakya Ağzı Ağızlarda Mı?”, “Bir Çarkla İki Kuş”, “Osmanlı Devleti'nin Kalbi İstanbul'un Fethi”, “Göktürk Alfabesi” gibi bir çok proje ilgi ve beğeni topladı. Silivri Ortaokulu TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı 19 Nisan 2019 tarihinde son bulacak. Renginar SALİ

YORUM YAP