İmamoğlu: Partinin parası yoktur işin içinde!

İmamoğlu: Partinin parası yoktur işin içinde!

20.05.2021 12:30:41

Yenilenen Müjdat Gürsu Stadı açılış töreninde konuşan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'ndan dikkat çeken siyaset mesajı. “Burada bir hizmet yapıyoruz. Kimin parasıyla? İstanbul halkının. Buna ‘Bilmem ne partisi hizmeti' diyebilir miyiz? Denmez ayıptır! Yazıktır, günahtır! Partinin parası yoktur o işin içinde. O işin içinde milletin parası, vergisi vardır!” diyen İmamoğlu'nun geçmiş dönem uygulamaları kadar İBB hizmetlerini sahiplenmekle eleştirilen CHP İlçe Başkanı Berker Esen üzerindeki etkisi de merak konusu oldu.

Bu sabah Silivri'de yenilenen Müjdat Gürsu Stadı açılışında konuşan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Bu ülkede siyasetin ve siyasi partilerin bu kadar önde tutulduğu bir dönemin bütün kusurlarını bertaraf etmek zorundayız” derken, siyasi göndermeleri oldukça dikkat çekti.  

İMAMOĞLU: HİZMETİ İSTANBUL'A EŞİT ŞEKİLDE DAĞITMA SORUMLULUĞUNU SONUNA KADAR TAŞIYACAĞIM

İmamoğlu'nun geçmiş dönem İBB iktidarı yanı sıra “İBB hizmetlerini sahiplenmekle” eleştirilen CHP İlçe Başkanı Berker Esen'in durumuyla bağdaştıranlar da oldu. İşte İBB Başkanının açıklamaları: “Silivri'den Sultanbeyli'ye kadar, Sarıyer'den Pendik, Tuzla'ya kadar her ilçemize eşit davranan ve günün sonunda bir ilçeyi hangi siyasi partinin ilçe belediye başkanı yönetiyor ya da bizdendir ondandır bakmaksızın, hizmeti eşit bir biçimde İstanbul'a dağıtmanın sorumluluğunu göreceksiniz 5 yılın sonuna kadar taşıyacağım.

“YAŞADIĞIM ŞEYİ YAŞATMAM”

Ben bunun tersini yaşadım. Bir ilçede bir belediye başkanı o partiden ise hizmetin nasıl getirilmediğini yaşadım Allah da, orada yaşayan vatandaşlarımız da şahit. Ne yazık ki bunu yüzümüze baka baka, göz göre göre söyleyenleri ben yaşadım. Böyle bir şey yaşatır mıyım bir belediye başkanına!? Asla yaşatmam. Halk seçmiştir görevini yapacak. Aynı beni seçtiği gibi ben de görevimi yapacağım. Bu ülkede siyasetin ve siyasi partilerin bu kadar önde tutulduğu bir dönemin bütün kusurlarını bertaraf etmek zorundayız. 

“YAPTIĞIMIZ HİZMETLERDE PARTİNİN PARASI YOKTUR!”

Burada bir hizmet yapıyoruz. Kimin parasıyla? İstanbul halkının. Buna ‘bilmem ne partisi hizmeti' diyebilir miyiz? Denmez ayıptır! Yazıktır, günahtır! Partinin parası yoktur o işin içinde. O işin içinde milletin parası, vergisi vardır! Ben de onu en iyi şekilde kullanmakla mesul bir belediye başkanıyım. Gelip de buna “Şu partinin projesi” diyebilir miyim? Diyemem!

“SİLİVRİ HALKININ HAKKI OLAN HİZMETLERİ İLÇEYE GETİRİYORUZ”

Onun için ben burada halkın emanet ettiği, seçtiği bir şehri emin Ekrem İmamoğlu olarak, ekibi ve yöneticileri ile beraber Silivri halkının da hakkı olan hizmeti buraya getiriyoruz. Diğer bütün ilçelere de götüreceğiz.” 

Sevginar SALİ

YORUM YAP