“İktidarın yegane kaynağı yüce Türk milletidir”

“İktidarın yegane kaynağı yüce Türk milletidir”

6.08.2016 10:07:25

Demokrat Parti Silivri İlçe Başkanı Halide Avlu, yönetim kurulu üyeleri ile birlikte Uğur Mumcu Meydanında 15 Temmuz'dan bu yana devam eden milli irade nöbetini ziyaret etti.

“İnşallah Türk Milleti bu karanlık günleri tarihe yakışır şekilde gömecektir” diyen Avlu, darbe girişimi hakkındaki görüşlerini şöyle ifade etti: “Şükrediyoruz ki 2016 Türkiye'sinde, hukuk zemininde de, milletin vicdanında da paralel terör örgütü akamete uğratıldı.
Eğer bu tavrı 27 Mayıs 1960 yılında koyabilmiş olsaydık, ne arkasında 12 Martlar, 12 Eylüller, 28 Şubatlar, 5 Nisanlar ve ne de bugün Türkiye tarihine bir zillet olarak geçecek bu 15 Temmuz'u ortaya çıkardı.

“BUGÜN MESELE MİLLİ İRADENİN YANINDA OLMAKTIR”
İktidarın yegane kaynağı yüce Türk milletidir. Bugün mesele milli iradenin yanında olmaktır, Firavun'un karşısında olduğumuz gibi Musa'nın yanında olmaktır. Bizler de geçmişte bu darbelerin acılarını çekmiş, şehitler vermiş bir hareket olarak bugün başta milli iradenin temsilcisi Cumhurbaşkanı Erdoğan olmak üzere Başbakan Binali Yıldırım'ın ve Meclis'te temsil edilen milli iradenin yanındayız.

“DARBECİLER YASSI ADA'DA YARGILANSIN”
27 Mayıs 1960'la beraber, tarihe kara bir leke olarak geçmiş Yassı Ada'yı, Yaslı Ada haline getirmiş, insanlığı da, adaleti de idam ettikleri Yassı Ada'da, 15 Temmuz darbecileri, tarihi bir parantezi açıldığı yerde kapatmak adına diyoruz ki, darbeciler Yassı Ada'da yargılansın. Bu tarihi parantezi hep beraber Yassı Ada'da kapatalım.”


Haber MERKEZİ

YORUM YAP