İftar sofralarının artıkları çöp olmasın!

İftar sofralarının artıkları çöp olmasın!

18.05.2018 09:16:17

SİHAYDER Başkanı Şükran Sunç Çakır, iftar sofralarından arta kalan yemekleri hatırlatırken, “Mübarek Ramazan'da, oruç tutup iftar sofrasına oturduğunuzda, suyunuzu kana kana içip yemeğinizi doya doya yediğinizde, her günü ve her geceyi aç susuz geçiren sahipsiz hayvanları da düşünün” çağrısında bulundu.

SİHAYDER Başkanı Şükran Sunç Çakır, Ramazan'da sokak hayvanlarına duyarlılığa dikkat çekti. Çakır'ın açıklama aynen şu şekilde:

“SAHİPSİZ HAYVANLAR ACILI ÖLÜMLERE MAHKUMKEN, TONLARCA YİYECEK ÇÖPE GİDİYOR”

“Sokaklarda açlık ve susuzlukla yaşam savaşı veren sahipsiz hayvanlar acılı ölümlere mahkumken, her gün tonlarca yiyecek çöpe gidiyor.

Oysa bir Ayet-i Kerimede "Yiyin için fakat israf etmeyin. Çünkü Allah israf edenleri sevmez. Araf Suresi(7/31)" buyurulmakta, bir Hadis-i Şerifte ise "Bir kişinin yemeği iki kişiye, iki kişinin yemeği de dört kişiye yeter" (Müslim, Eşribe,180) denmektedir.

“RAMAZAN BİREYLER ARASINDA YARDIMLAŞMA VE MERHAMET DUYGULARINI DA GELİŞTİRİR”

Ayrıca, Mübarek Ramazan Ayında tutulan oruç, hem toplumun ahlaki hayatını değiştirip iyiye ve güzele götüren bir ameldir ve hem de bireyler arasında yardımlaşma ve merhamet duygularını da geliştirir.

'HAYVANLARA YAPILAN İYİLİKTE DE SEVAP VARDIR'

Mübarek Ramazan'da, oruç tutup iftar sofrasına oturduğunuzda, suyunuzu kana kana içip yemeğinizi doya doya yediğinizde, her günü ve her geceyi aç susuz geçiren sahipsiz hayvanları da düşünün. İftar sofralarının artıkları çöp olmasın. Kalmış yemekleri kedi ve köpekler için sokağınıza koyarak bir aç can doyurabilirsiniz. Unutmayın, Hz Muhammed (sav) 'Hayvanlara yapılan iyilikte de sevap vardır' buyurmuştur" söylemini siz değerli basın kuruluşlarının kitlelere duyurmasını önemle talep ediyoruz.”

Sevginar SALİ

YORUM YAP