İBB’den süt ve anlaşmalı ekim önincelemesi

İBB’den süt ve anlaşmalı ekim önincelemesi

26.10.2019 09:02:34

İBB Muhtarlıklar ve Gıda Daire Başkanı Ahmet Atalık, İSYON Yönetim Kurulu Başkanı Gökhan Günaydın, Genel Müdür Yardımcı Vekili Birol Atmaca ve Proje Müdürü Enis Hemedoğlu Silivri ve Çatalca'da İBB'nin günlük 25 ton süt ihtiyacını için ön incelemelerde bulundu.

İBB heyetinin bölgemizden temin etmeyi planladığı ürünler arasında ihtiyaç sahiplerine sağlanan pirinç, mercimek ve nohut gibi ürünleri de var. Büyükşehir ürünlerin yetiştirilmesi konusunda geniş bir destek imkanı sunarken, en öneli şartı kooperatifleşme…

İBB Muhtarlıklar ve Gıda Daire Başkanı Ahmet Atalık, TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası önceki dönem başkanlarından ve İSYON (İSYÖN-İstanbul Yönetim Yenileme AŞ; ÖZİDAŞ İnşaat, Restorasyon, Madencilik, Sanayi ve Ticaret A.Ş. adıyla, 1993 yılında İl Özel İdaresi'ne bağlı olarak kurulmuş olup; 31.03.2014 tarihi itibari ile İstanbul Büyükşehir Belediyesine bağlı bir iştirak şirketi olarak faaliyetlerine devam etmektedir)  Yönetim Kurulu Başkanı Gökhan Günaydın, Genel Müdür Yardımcı Vekili Birol Atmaca ve Proje Müdürü Enis Hemedoğlu geçtiğimiz günler Silivri ve Çatalca köylerinde muhtar ve kooperatif başkanları ile bir araya geldiler. Heyete Silivri'den Süleyman Gencoğlu, Orhan Öpçin, Önder Çolak ve Üstün Apaydın da eşlik etti.

GÜNAYDIN: DEMOKRATİK KOOPERATİFÇİLİK TRENİ YOLA ÇIKIYOR

Gökhan Günaydın‏, ziyaretlere ilişkin “Silivri'nin Seymen ve Kurfallı, Çatalca'nın İnceğiz ve Kestanelik köylerindeydik. Demokratik kooperatifçilik treni yola çıkıyor… Belediyelerimizin kaynakları ranta değil, halka akacak; kır ve kent yoksulları arasında dayanışma ile yaşam güzelleşecek” paylaşımında bulunurken, ayrıntıları Hürhaber olarak Süleyman Gencoğlu'ndan öğrendik.

GENCOĞLU, ZİYARETLERİ HÜRHABER'E DEĞERLENDİRDİ

Heyetin Silivri ve Çatalca ziyaretleri öncesinde Gencoğlu İSYON Yönetim Kurulu Başkanı Gökhan Günaydın'dan görüşmek için farklı ancak yine tarım ile hayvancılığa ilişkin konularda randevu talebinde bulunduklarını anlatırken, açıklamalarını şöyle sürdürdü: “Tam o dönemde İBB'nin 3-6 yaş arası okullarda çocuklara süt dağıtma projesi hayata geçti. Yetkililer sütlerin İstanbul'dan teminin organize edilmesinin zaman alacağından sebep ilk etapta İzmir Tire ile günlük 25 tonluk süt anlaşması imzalandığını ancak sürecin özellikle Silivri ve Çatalca bölgesinde düzenlenmesinin hedeflendiğini aktardılar. İBB yetkilileri acil bir biçimde Silivri ve Çatalca köylerine odaklanarak, mutlak suretle kooperatif aracılığıyla ihtiyaç duyulan sütün temini için bölgemize gelmek istediklerini paylaştılar bizler de Önder Çolak, Orhan Öpçin arkadaşımızla seve seve yardımcı olabileceğimizi, kendilerine eşlik edebileceğimizi ilettik. Konunun ilk aşamasında da İlçe Tarım Gıda ve Hayvancılık Müdürümüz ve de Belediye Başkanımıza da haber verip, gelişmeyi paylaştık.

İBB heyeti ile köylerimizde gerçekleştirdiğimiz ziyaretlerde günlük olarak 25 ton süte ihtiyaçları olduğunu, bunun temini için üretim yapacak çiftçilerimize her türlü desteğin sağlanacağını anlattılar. Hibe araç gereçlerden, danışmanlık, veterinerlik ve bili mum üretim sürecinde doğabilecek ihtiyaçlar için İBB yetkilileri destek sözü verdiler.

Ziyaretlerde farklı konular da gelişti. Örneğin Kestanelik'te yapılan ama faaliyete açılamayan mezbaha eksikliklerinin bir an önce tamamlanarak hizmete girmesi değerlendirilen konular arasındaydı.

Gökhan Günaydın, İBB'nin pirinç, mercimek ve nohut gibi ürünleri de anlaşmalı ekim yaparak bölgeden temin etmek istediğini paylaştı.

Her iki bölgeye de hitap edecek paketleme tesisi ve toplama alanlarının yerleri konusunda ön inceleme yapıldı.

Özetle ne kadar çabuk organize olursak İBB günlük 25 ton sütü bölgemizden almaya hazır ve her türlü desteği sunmak üzere söz verildi. İBB'nin kooperatif şartı var. Sosyal yardım olarak İBB'nin dağıttığı diğer ürünler ile alakalı anlaşmalı ekim süreci de bölgemiz üreticileri için önemli bir fırsat.”

Sevginar SALİ

 

YORUM YAP