İBB’den Silivri’de en verimli üretim arayışı

İBB’den Silivri’de en verimli üretim arayışı

21.07.2022 11:51:46

CHP 3_6

İBB tarafından ilçemiz çiftçilerine Edirne ve Trakya Tarımsal Araştırma Enstitüsünün belirlediği 5 buğday çeşidi dağıtılarak verim tespiti çalışmalarında hasat aşamasına gelindi.

CHP 2_5

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Daire Başkanı Ahmet Atalık ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun Tarım Danışmanı Gökhan Günaydın'ın katılımı ile Silivri'de Akören-Bekirli yolu üzerinde Şükrü Akbaş'ın tarlasında buğday tohumu deneme hasadı gerçekleştirildi.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Daire Başkanı Ahmet Atalık, “İBB ekmeklik buğday tohumu denememizi hasatla taçlandırdık. İBB olarak İstanbullu çiftçilerimizle birlikte çalışarak, araştırma enstitülerinin geliştirdiği çeşitlerin ilimize uygunluğunu tespit ediyor, en verimli üretimin yapılması için katkı sağlıyoruz” diyerek hasada ilişkin görüşlerini paylaştı.

CHP 5_4
CHP İlçe Başkanı Berker Esen de “İBB olarak İstanbullu çiftçilerimizle birlikte çalışarak, araştırma enstitülerinin geliştirdiği çeşitlerin ilimize uygunluğunu tespit ediyor, en verimli üretimin yapılması için katkı sağlıyoruz” ifadeleri ile etkinliğe sosyal medya hesaplarında yer verdi.
İBB tarafından ilçemiz çiftçilerine dağıtılan 5 buğday çeşidinin hasadından sonra en verimlisi belirlenerek, üretimine destek verilmesi planlanıyor.
Deneme ürün hasadına CHP İlçe Başkanı Berker Esen, İYİ Parti İlçe Başkanı Ahmet Refik Bek, Silivri Ziraat Odası Başkanı Sabri Özer, İBB Meclis Üyesi Bora Balcıoğlu, Silivri Belediye Meclis Üyeleri Elif Yılmazer, CHP İlçe Yöneticileri, Gümüşyaka CHP Mahalle Başkanı Ekrem Kanburoğlu, Önder Çiftçi Dernek Başkanı Metin Oral katılanlar arasındaydı.
Sevginar SALİ

YORUM YAP