IBB Başkanı Topbaş müjdelerle geldi

IBB Başkanı Topbaş müjdelerle geldi

5.09.2016 10:40:13

“Başkan olduktan sonra Silivri'ye bugüne kadar yaptığımız yatırımlar toplamı 1 milyar 625 trilyon. Daha da yapacağız. Gereken hizmet neyse biz orada varız” diyerek kamu çıkarına hizmet etme kararlılığını ortaya koyan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Doktor Mimar Kadir Topbaş, yeni dönem projelerini açıkladı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Doktor Mimar Kadir Topbaş, önceki gün Silivri'deydi. Askeri kalkışma girişimine sessiz kalmayan Silivri halkına teşekkür eden Topbaş, düzenlenen toplantı aracılığıyla çalışma ve yatırım programları hakkında bilgi vererek hizmet akışının devam edeceğini bildirdi.

AK PARTİ İLÇE TEŞKİLATINI ZİYARET ETTİ
Silivri programına AK Parti İlçe Teşkilatı'nı ziyaret ederek başlayan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Doktor Mimar Kadir Topbaş, İlçe Başkanı Rıfat Kutlu, yönetim kurulu üyeleri ve partililer tarafından sevgiyle karşılandı. Burada 15 Temmuz sürecini değerlendiren Topbaş, “Profesyonel hale gelmiş bir terör örgütü Türkiye'nin geleceğini karartmak için planlarını hayata geçirmek istedi. Tahmin etmeyecekleri bir şekilde 79 milyonun gücünü karşılarında gördüler. Rabbim onlara fırsat vermedi. Ülkenin geleceği söz konusu olduğu zaman her şey teferruattır diyerek birlikte hareket eden siyasi partiler de bize güç verdi. Sayın Cumhurbaşkanının korkusuzca ortaya koyduğu cesaretle bugünlere geldik” dedi. Olta Restaurant'ta gerçekleşen toplantıya yürüyerek gitmeyi tercih eden Topbaş, bu esnada yol üstündeki esnaflara hayırlı işler diledi, vatandaşlarla selamlaştı. Ülke gündeminin ve hizmetlerin masaya yatırıldığı geniş katılımlı toplantıya AK Parti İstanbul Milletvekilleri Tülay Kaynarca ve Nureddin Nebati, İlçe Kaymakamı Faruk Bekarlar, Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, AK Parti İstanbul İl Yönetim Kurulu Üyesi Metin Karakaş, Silivri eski Belediye Başkanı Hüseyin Turan, Silivri Cumhuriyet Başsavcısı Lütfi Dursun, İlçe Emniyet Müdürü Hakan Er, Ziraat Odası Başkanı Metin Gürsu, Silivri Birleşik Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Nuray Koçer, Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Recep Akıncı, Yeni Sanayi Sitesi İşletme Kooperatifi Başkanı Ercan Çalışkan, başkan yardımcıları, belediye meclis üyeleri, siyasi partilerin diğer temsilcileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve iş adamları katıldı.

KUTLU'DAN TOPBAŞ'A HİZMET TEŞEKKÜRÜ
Açılış konuşmasını yapan AK Parti İlçe Başkanı Rıfat Kutlu, “Birliğe ve beraberliğe her zamankinden fazla önem vermemiz gereken süreçte hem Silivri'miz hem Türkiye'miz adına böyle bir ortak aklın oluşmasında emeği geçen her kesime şükranlarımı sunmak istiyorum. Ortak aklın olduğu bir yerde sinerjinin, çalışmanın, gayretin ve çabanın olabileceğinin belki de en büyük örneğini biz yıllardır İstanbul'u yöneten Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Kadir Topbaş'tan çok iyi öğrendik.
Ortak akıl çerçevesinde yönetilen bir kentte yaşamaktan son derece mutluyum. Sizlerin huzurunuzda Sayın Başkanıma çok teşekkür ediyorum. Biz belediyeciliğin siyaset üstü bir kurum olduğunu, belediyeciliğin sadece imar, ruhsat, plan tadilatı veren bir kurumun dışında eğitimden sosyal hizmetlere, kültürden tarıma ve sanayiye kadar olan çalışmaların tamamını kapsayan bir vizyonla kenti yöneten bir anlayış biçimine yine Sayın Başkanımızın öncülüğünde İstanbul'umuza hep birlikte şahitlik ettik. Ben Silivri'de yaşayan bir yurttaş olarak bu anlayış biçimini hiçbir siyasi parti farkı gözetmeksizin, ‘Halka hizmet Hakk'a hizmettir' düsturuyla içinde bulunduğumuz Silivri'mizin köyünden mahallesine, merkezinden en ücra noktasına kadar her karışına imza atan, değer katan, hizmet sunan Büyükşehir Belediye Başkanımıza teşekkür etmek istiyorum. Yeri geldiğinde ziraatçilerimize biçerdöver, yeri geldiğinde çiftçilerimize, vatandaşlarımıza lale soğanı ve süs bitkisi, yeri geldiğinde köydeki çocuklarımız sportif faaliyetlerden mahrum kalmasın diye spor sahaları desteği sunduk. Hakeza merkezdeki öğrencilerimiz için kapalı spor salonları yapıldı. Dere ıslah çalışması, en uzak köyümüze dahi alt yapı ve doğal gaz hizmetleri, güzelim denizimiz daha mavi olsun diye biyolojik arıtma tesisleri, ucuz ve kaliteli ekmek, toplu taşıma, kavşaklar, üst geçitler, alt geçitler ve daha nice hizmetler elhamdülillah Büyükşehir Belediye Başkanımızın katkılarıyla ilçemize kazandırmış olduğumuz katkılardır. Bu ortak akıl çerçevesinde hem merkezi hükümetimizin hem Büyükşehir Belediyemizin devasa hizmetlerinin kazandırıldığı Silivri'mizde hizmetlerin duraksamadan devam edeceğinin müjdesini sizlere vermek istiyorum” dedi.

IŞIKLAR: SİYASETİN ZITLIKLARINIİNSANA HİZMETE DÖNÜŞTÜREBİLECEK KADAR HOŞGÖRÜLÜYÜZ
Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, düşüncelerini şöyle açıkladı: “Bugün bizi şereflendiren sevgili Başkanımızı ağırlamaktan mutluluk duyuyorum. Hemşerilerim bilir, yerel yönetime bakışını her platformda gururla söylerim. Dünya Belediyeler Birliği Başkanı ve Türkiye Belediyeler Birliği Başkanı görevini üstleniyor olması bizim için ayrı bir gurur. Belediyecilikte bir akademisyen olarak yaptığı hizmetlerin karşılığını bulduğunu görüyoruz. İstanbul'da yaptığı bu hizmetlerden ve Silivri'mize bakışından dolayı kendisine huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Silivri'de iç karartan betonlaşmalar göremezsiniz. 7 bin yıllık tarihi olan, 3 semavi dini barış içinde yaşatmış bir kentte tabi ki üniversiteler, bilişim teknolojileri, kent ve kent çevresi tarımının yapılabileceği organize tarım bölgeleriyle, abartmadan söylemek mümkün, Balkanların, Rumeli'nin çevresinde bir insani gelişme merkezi yaratabileceğimiz konusundaki planlamalar sevgili Başkanımız döneminde çıktı. Bu Silivri için bir şanstır. Farklılıklarımızı zenginlik sayarak bir düşünce fırtınası içindeyiz, her şey Silivri'miz için. Mahallelerimizde alt yapı çalışmalarına başladık. Dişlileri kırıldı. Yerin şartları, teknolojik imkânlar, zaman, hukuki süreçlerin hepsini üst üste koyduğunuzda bunların altında yapma iradesi ve isteği ile bitirme azmi ve kararlılığı olduğunu görürsünüz. Belediyeciliğin sadece bir mühendislik işi olmadığını hep söylüyoruz. Silivri'de yaşamayı güzel kılan Allah vergisi zenginliklerimizin toprağın üstünde olduğunu gördük. Akılla ve bilimle ektikçe, baktıkça, çeşitlendirdikçe ne gibi büyük zenginliklere tahlil olabileceğini burada gördük. Büyük bir gururla söylüyorum; İstanbul'un 39 ilçesi içinde asayiş bakımından en huzurlu olan ilçe Silivri. Siyasetin karşıtlıklarını insani gelişmeye tahlil edebilecek kadar birbirine tahammül edebilen, hemşeri bilinci yüksek, 81 ilden vatandaşını huzur içinde yaşayabilen bir kent olmasında hepimizin payı var. Buna katkı yapan bütün hemşerilerime başta sevgili Başkanımıza teşekkür ediyorum.”

BEKARLAR: SİLİVRİ BÜYÜKŞEHİR HİZMETLERİ ANLAMINDA AYRICALIKLI BİR YERE SAHİP OLMALI
Işıklar'ın ardından konuşmasını yapan İlçe Kaymakamı Faruk Bekârlar, şunları söyledi: “Öncelikle İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Kadir Topbaş'ı ilçemizde görmekten ve ağırlamaktan son derece mutlu olduğumu ifade etmek istiyorum. İstanbul, dünyanın en büyük metropollerinden. Bu şehrin 39 ilçesinden birisi olarak Silivri, İstanbul'a çok önemli değerler katan bir ilçemiz. Ben Londra'da, Paris'te ya da New York'da tarımsal üretim yapma kapasitesi olan alanların olduğunu düşünmüyorum ama Başkanımız, “Biz aynı zamanda manda, manda yoğurdu üreten, domatesi, karpuzu meşhur olan bir metropolüz” dediği zaman mübalağa etmez. Bu anlamda bir artı değeri de sağlayan en öncü ilçe Silivri'dir. İstanbul'a kattığı bu değerlerden dolayı Silivri'nin Büyükşehir hizmetleri anlamında önemli biraz da ayrıcalıklı bir yere sahip olması gerektiğini şahsen düşünüyorum. Bunu da ifade etmeyi burada bir borç olarak gördüğüm için Başkanımızın bilgisine arz etmek istedim. İstanbul Büyükşehir Belediyemizin ilçemizde devam eden çok büyük maliyetli yatırımları var. Bu yatırımlar tamamlandığında İstanbul'un 42 kilometrelik sahil şeridi çok daha farklı bir hüviyete kavuşacak. Geçmişinde olduğu gibi yine gözde bir sayfiye merkezi olarak denizi o güzel, temiz, kokusuz günlerine kavuşacak. Bunun dışında Büyükşehir Belediyemizin ilçemizin özellikle eğitim alanlarındaki spor tesislerinin yapımında bizlere verdiği destek için ayrıca teşekkür etmek istiyorum. Büyükşehir Belediyemize ait 3 tane Kapalı Spor Salonu faaliyete geçti. Aldığımız duyumlara göre yeni spor salonları programlanmakta. Hissemize düşeni almak istediğimizi de belirtmek istiyorum. Belediyeler hep siyasi kurumlar olarak tanımlanırlar ama siyaset bence daha iyi hizmeti ve rekabeti sağlamak için bir araç olmalı çünkü siyaseti bir amaç haline getirdiğimiz zaman belki farklı frekanslarda yürüyenlerin işbirliğine olumsuz etki edebilir ama bizim burada bunların etkisini görmediğimizi memnuniyetle ifade etmek istiyoruz. İnşallah Silivri Belediyemizin, Büyükşehir Belediyemizin katkılarıyla Silivri'yi daha yaşanılır, daha güzel, daha cazibeli bir ilçe haline getireceğine olan inancımı bir kez daha ifade ediyorum.”

KAYNARCA: SİLİVRİ'NİN HALEN BİR KÜLTÜR MERKEZİ YOK
Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın İstanbul'un her noktasına siyasi parti farkı gözetmeden hizmet ettiğini vurgulayan AK Parti İstanbul Milletvekili Tülay Kaynarca, Silivri Belediyesinin hizmet konusundaki eksikliklerine dikkat çekti. Kaynarca, “Dünya Belediyeler Birliği Başkanını, İstanbul'umuzun ağabeyini Silivri'de görmekten onur duyuyoruz. Silivri henüz mücavirken, Büyükşehir Belediyesi hizmetlerinden faydalanmazken, 2004'te ilk seçildiği yıllarda Kadir Başkanımız buraya gelerek 9 saat merkezden başlayarak hiç aralıksız beldeler ve köyleri dolaşmıştı. Siyasi bakış ya da seçilmişlikle ilgili farklı kaygılar olsa oy alamayacağı bir alana hizmet götürmezdi. Bu sadece Silivri için değil, Çatalca ve Şile için de geçerli. Biz buradan Çatalca'ya geçeceğiz tüm köylerin doğal gaza kavuşmasıyla ilgili. Romanların sosyal konutuyla ilgili. Şunu rahatlıkla söyleyebilirim; Kadir ağabeyimize ilettiğimiz her konu eğer özünde kamu menfaati taşıyorsa evet dendi ve bu hizmet ilçemize kazandırıldı. İstanbul milletvekili olmaktan öte Silivri'de yaşayan bir kardeşiniz olarak Silivri'mizde çok daha güzel çalışmalar da yapabileceğimizi ifade etmek istiyorum. Mesela hala bir Kültür Merkezi'nin eksikliği buradaki gençler için çok kötü bir tablodur. Hem yerel hem Büyükşehir düzeyindeki çalışmalar için bunlar olmalı. Silivri'yle ilgili bugüne kadar kamu menfaati taşıyan her projemize evet dediğiniz ve halkımıza bu hizmetleri kazandırdığınız için şükranlarımı sunuyorum. Allah razı olsun.” dedi.

“FETÖ TEHLİKESİ HALA GEÇMEDİ”
15 Temmuz darbe girişiminin ardından meydanlara dökülen ve milli iradeye sahip çıkan vatandaşlara teşekkür eden Kaynarca, darbe riskinin tümüyle geçmediğini ifade etti: “Bir teşekkür de bu salonu dolduran değerli kardeşlerimin nezdinde 15 Temmuz'da başlayan hain süreçteki tavrıyla ve devamındaki demokrasi nöbetleriyle devletimize ve milletimize yapılmış alçak işgal hareketine karşı duran tüm Silivrili hemşerilerimize. Hala bu FETÖ'cülerden var. Karakol ve savcılıklarımıza başvuralım. Bu illetten kökünü kazıyana kadar kurtulmamız gerekiyor. O günden bu yana saygıdeğer Cumhurbaşkanımızın öncülüğündeki aziz milletimizin değerli dik duruşu için Allah razı olsun diyorum. Her şey bundan sonra çok daha güçlü Türkiye için olacak.”

NEBATİ: DAHA DA GÜÇLENECEĞİZ
AK Parti İstanbul Milletvekili ve Silivri İlçe Sorumlusu Nureddin Nebati, 15 Temmuz'un geleceğe dönük her yönüyle yeni ve umut dolu bir sayfa açtığını söyledi. Nebati, konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “15 Temmuz, bu ülkenin bekasına karşı uluslararası güçlerin bir maşası olarak buradaki hainlerin birlikte hareket ederek ortaya koydukları bir hareketi hep birlikte durdurduğumuz bir gün. Bu anlamda Silivri meydanındaki dostlarımıza, meydana gelemeyerek duasıyla yer alan bütün kardeşlerimize teşekkür ediyorum. Silivri'de darbecilere karşı gösterilen dayanışma Türkiye'nin her tarafında kendisini çok net bir şekilde ortaya koyduğu için bugün Türkiye 15 Temmuz öncesi ve sonrası diye kendisini konumlandırmayı becermiş dünyada farklılığını ortaya koyan çok önemli bir ülke konumundadır. Bir ülkede bir takım krizler baş gösterdiği zaman bu krizleri ortadan kaldırabilecek bir dirayet varsa o ülke daha da güçlenir. Ülke üzerinde oynanan oyunları ortadan kaldırmayı başaran bir Türkiye elbette ki darbe girişiminden sonra kendi farklılığını çok net bir şekilde ortaya koyacaktır.
Birlik ve beraberliğimizle bu ülkenin geleceğini en üst noktalara taşıyacağız. Yenikapı'da oluşan kardeşlik hukukunun geliştirilerek her alanda yayılması için elimizden gelen her türlü gayreti ortaya koyacak çalışmayı gerektirecek anları yaşıyoruz. Bu anlamda Silivri Belediye Başkanımıza katılarak böylesine güzel bir konuşma yaptığı için teşekkür ediyorum, ev sahipliği için Rıfat Kutlu Başkanıma teşekkür ediyorum, bürokrasimize teşekkür ediyorum. En büyük teşekkürü burada bulunarak bize destek veren sivil toplum kuruluşu temsilcilerimize ediyorum. Büyükşehir Belediyesi Yasası uygulamaya konduğu andan itibaren örnek bir Büyükşehir Belediyecilik anlayışını ortaya koyan bir Başkanımız var. Bu anlamda Büyükşehir Belediye Başkanımıza da özellikle teşekkür ediyorum. Silivri olarak bu huzurlu şehircilik yapısının devam etmesi için size tavsiyem adalet koşulları içerisinde Büyükşehir Belediyemizden ne alabilirseniz talep edin. Bu toplantının Silivri'ye hayırlara vesile olmasını Cenabı Allah'tan niyaz ediyorum.”

TOPBAŞ: HERKES İŞİNİ ADAM GİBİ YAPMALI
Türkiye'nin gelişiminin toplumun organize edilmiş çabalarıyla mümkün olabileceğini savunan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Doktor Mimar Kadir Topbaş, “Her daim söylemeye çalışırım, yaşadığımız yüzyılda tüm insanların kaderleri birbirine bağlı. Ortak kaderimiz var. Bir insanın yanlışı sadece o ülkede kalmıyor, tüm insanlığı etkiliyor. O halde dünyanın, ülkenin, şehirlerin ve ilçemizin geleceği için birlikte hareket etmek zorundayız. 15 Temmuz bize yeni bir yol haritası koydu. Artık siyaseti ideolojik siyasetten çıkartıp devletin ve ülkenin bekası üzerine inşa edeceğimize inanıyorum. Halk iradesine rağmen maalesef darbeler yapılmıştır. Darbe gergin, ayrıştırılmış, problemli toplumlarda başarılı olur. Eğer 15 Temmuz'da olduğu gibi toplum tek yürek olabiliyorsa başarılı olması mümkün değildir. Bugün burada rahatlıkla oturabiliyorsak bu dik duruşunuzun ve verdiğimiz şehitlerimizin sayesindedir, gazilerimizin bize armağanıdır. Burada ortaya çıkan kardeşliğin sürdürülebilir olması için bizim her daim bu yaklaşımda olmamız gerekiyor. Sen ben çekişmelerini geride bırakmalıyız. Herkese eşit mesafede, daha neler yapabilirizi ortaya koymak zorundayız. Herkes gücü yettiğince iş yapmalı. Herkesin işine ruhunu, aşkını, vatan sevgisini koyması gerekiyor. 15 Temmuz'un arkasından toplum olarak bu bilinçle hareket ettiğimiz zaman Türkiye'yi hak ettiği yere taşımış oluruz. Milletçe beraber yapacağız. Çok çalışmamız gerekiyor. Geleceğin Türkiye'sini inşa ediyoruz onun için her yurttaşa işini adam gibi yapma sorumluluğu düşüyor. Eksikliklerimizi bileceğiz, söyleyeceğiz; doğrularımızda da birbirimizi destekleyeceğiz” şeklinde konuştu.

“SİLİVRİ'YE BUGÜNE KADAR 1 MİLYAR 625 TRİLYON YATIRIM YAPTIK”
Silivri'ye yaptıkları yatırımı maliyet bazında deklare eden Kadir Topbaş, hizmet etmeyi sürdüreceklerini söyledi: “İstanbul adeta bir ülke gibi her ilçesi de bir il gibi farklı özellikler gösteriyor. Silivri'nin kendine has değerleri var. Bizim hizmetlerimizi bu özelliklere göre ortaya koymamız gerekiyor. Bütçemizi en iyi şekilde kullanmaya ve yatırım ağırlıklı hizmet etmeye çalışıyoruz. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin bu yılki yatırım bütçesi 16.3 milyar ve %98 realize olan bir bütçe. Açık vermiyoruz çok şükür. Ben Başkan olduktan sonra Silivri'ye bugüne kadar yaptığımız yatırımlar toplamı 1 milyar 625 trilyon. Bunun sadece 651 trilyonu su ve doğal gazla ilgili. Yollarla ilgili 500 trilyon civarında yatırım yapmışız. Daha da yapacağız. Gereken hizmet neyse biz orada varız.

“BELEDİYE BAŞKANIMIZ SİLİVRİ'NİN DEĞERLERİNİN AÇIĞA ÇIKARILMASI KONUSUNDA HASSASİYET GÖSTERİYOR”
Silivri sadece yazlıkçılara hitap eden değil devamlı İstanbul'a temas eden bir ilçemiz haline geldi. Deniziyle, havasıyla, çevresiyle, suyuyla ve tarımıyla farklı özellikleri var. Bunlarında gün yüzüne çıkarılması konusunda çalışmalar yapılıyor. Belediye Başkanımız bu konuda hassasiyet gösteriyor. Milletvekillerimiz de gayret ve desteklerini sürdürüyorlar. Her birine teşekkür ediyorum.”

“SELİMPAŞA BİYOLOJİK ARITMA TESİSİ TAMAMLANDI”
Yatırımlarında çevre hassasiyeti olan bir yapılanmaya gittiklerini belirten Büyükşehir Belediye Başkanı, “Şu ana kadar İstanbul'daki atık suların %97'sini kontrol altına aldık. Bunların %50'sinden fazlası biyolojik arıtma sistemine dâhil oldu. Selimpaşa'da Türkiye'nin en büyük kuşaklama sistemli biyolojik arıtma tesisini tamamladık. Şu anda denemeler yapılıyor inşallah Eylül'ün ortalarında açılacak. Büyükçekmece, Silivri, Çatalca ve Selimpaşa'daki arıtmaların bize maliyeti 350 trilyon. 22 metrelik bu kuşaklama deniz seviyesinden 8 metre derinlikte. Bütün sahil boyunca o yerleşimlerin bütün atıklarını içine alacak, fosseptikten kurtaracak bir sistem. Bu çok önemliydi.” dedi.

“METRO GELECEK ANCAK 2019 SONRASINA PLANLANIYOR”
“Silivri'de çok güzel çalışmalar yapılıyor ve yapılacak” diyerek Silivrililerin merakla beklediği müjdeli haberleri sıraladı: “Silivri Belediye Başkanım bazı taleplerini söyledi, aynı şekilde Metin kardeşim ve İlçe Başkanımızla görüşmeler yaptık. Benim sorumluluğum önüme gelen her doğru ihtiyacı yerine getirmek çünkü ben sizin paranızı kullanıyorum. Bu kaynakları doğru kullanmak, kuruşunu heder etmeden hizmete dönüştürmek zorundayız. “Her yerde metro, her yere metro” dedik, Silivri'ye de olacak inşallah. Planlara koyuyoruz ancak 2019 sonrasına olabiliyor.

“BOĞLUCA ISLAHI TAMAMLANIYOR”
Boğluca Deresi bizi baya yordu. Hem maliyeti, hem de yargı süreçleri itibariyle. İnsanların sandalla gezebileceği, kenarında yürüyüş yapabileceği 10 kilometrelik bir sahil bandı alanı haline gelmesini istedik. Sona doğru gelinmekte, tamamlıyoruz. Ağız kısmındaki Hızır Ilgın Köprüsünü en iyi şekilde yeniden düzenleyeceğimiz bir projelendirme çalışmasına girdik. Girişte, sağ tarafta İSKİ'ye ait bir yer vardı, orasını da düzenleme yapmak suretiyle daha nefis bir Silivri kalitesini ortaya çıkarmaya çalışıyoruz.

“DİN GÖREVLİLERİ İÇİN KOMPLEKS YAPIMI PROJELENDİRİLDİ”
Diyanet Sitesiyle ilgili proje işi bitmek üzere. Önemli bir kompleks olarak ortaya çıkacak.

“EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜNÜ KİRALIK BİNADAN KURTARACAĞIZ”
Yeni bir emniyet binası için de proje hazırlanıyor. İnşallah onu da biz yapacağız.

“RESTORASYON ÇALIŞMASI DEVAM EDİYOR”
Mimar Sinan Köprüsünün çalışmaları sürdürülmekte. Karayolları daha önce uygulama için getirilen taşın malzeme olarak uygun olmadığını görmüş. Ondan dolayı süreç uzadı ama şantiye çalışmaları devam ediyor. Çevresini de düzenleyerek orada sosyal tesis mantığında halkımızın vakit geçirebileceği bir çalışma gerçekleştireceğiz.

“140 DÖNÜMLÜK TEMA PARK”
140 dönümlük bir alanda Tema Park oluşturulması için bir çalışmamız var. Sinekli Göleti'nin düzenlenmesiyle ilgili bir çalışma da yapmaktayız. Sayın Kaymakamımız Değirmenköy Göletinde açık sulamanın yeterli olmadığını bildirdi. Kapalı sulamaya geçilmesi için derhal ilgili arkadaşlarıma tadilat ihtiyacını bildirdim. Hemen başlanacak.

“ROMAN VATANDAŞLAR EV SAHİBİ OLACAK”
Bugün Çatalca'da Roman vatandaşlara hazırladığımız konutları takdim edeceğiz. Sayın Kaymakamımız aynı sorunun burada da yaşandığını söyledi. İnşallah buradaki Roman vatandaşlarımızı da sağlıksız konteynırlardan daha medeni bir yaşama geçireceğiz.

“3 KAPALI SPOR SALONU DAHA YAPACAĞIZ”
Biraz önce bahsedildi biz burada 3 tane kapalı spor salonu yapmışız. 3 tane daha ilave edeceğiz.”

Hazal BAŞARAN

YORUM YAP