'Hizmet kıtlığı, harcama bolluğu'

'Hizmet kıtlığı, harcama bolluğu'

28.04.2016 15:13:59

AK Parti İlçe Başkanı Rıfat Kutlu, Kadın Kolları Başkanı Ülkenur Büke, Gençlik Kolları Başkanı Orhan Koç, belediye meclis üyeleri ve ilçe yöneticilerinin katılımıyla dün bir basın toplantısı düzenledi.

KUTLU: SAĞLIKLI BİR DENETLEME İMKANI VERİLMEMESİ BELEDİYENİN İÇİNDE BULUNDUĞU VAHİM DURUMUN GÖSTERGESİ
“Görevimiz muhalefet ancak Silivri ile ilgili yapılan doğru işlere de desteğimizi esirgemiyoruz” diyen Kutlu'nun basın toplantısında ilk gündem maddesini Nisan meclisinde krize neden olan Denetleme Raporundaki husus oluşturdu. “Siz Sayıştay mısınız, Danıştay mısınız denilerek denetleme hakkımız olan belgeler verilmedi” diyen ana muhalefet lideri, “Sağlıklı bir denetleme imkanı verilmemesi aslında belediyenin içinde bulunduğu vahim durumun göstergesi. Her evrakı değil ama gelir ve giderlere ilişkin her belgeyi isteme hakkımız var. Bütün birimleri denetleme yetkimiz tabi ki yok. Tekrar söylüyorum gelir ve gidere ilişkin her belgeyi isteyebiliriz” şeklide konuştu.
Toplantının soru-cevap bölümünde AK Partinin Denetleme Komisyonundaki üyesi Mutlu Bozoğlu, taraflarına sunulmayan belgeler konusunda Kaymakamlık/Valilik ve İçişleri Bakanlığı düzeyinde gerekli yazışmaların yapıldığı, yasal süreç açısından da takipte olduklarını ifade etti.

HİZMET KITLIĞI VE BORÇ ARTIŞI UYARISI
Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar'ı hedef alarak açıklamalarını sürdüren Kutlu, “7 yıldır hiçbir projeyi hayata geçiremediğine şahidiz. Tıpkı hizmet kıtlığı varken borcun sürekli arttığına olduğu gibi. Silivri Belediyesinin 140 Milyon TL borcu var; bütçesi de 160 Milyon TL. Gelen para borca gidiyor. Gelecek süreçte de bu ekonomik koşullarda yapılacak bir hizmet veya yatırım olmayacağı aşikar. 3 Milyon TL tahmin edilen borç faizi 8 Milyon TL'ye çıkmış.

“PROJELER HAYATA GEÇMEYİNCE; “İBB ENGELLİYOR” BAHANESİ DEVREYE GİRİYOR”
Hiçbir proje hayata geçirilemeyince “İBB engelliyor” bahanesi devreye giriyor. Silivri Belediyesinin İBB'ye aktardığı kaynak miktarı diğer ilçelerden farklı değil. İBB'ye aktarılan 4 Milyon Silivri Belediyesinin kasasında kalsa ve biz İBB'ye bağlı olmasak İSKİ'nin yaptığı arıtıcıyı Silivri Belediyesi 28 yıl sonra ancak hayata geçirebilir!

“BORCA KARŞILIK HARCAMA BOLLUĞU DİKKAT ÇEKİYOR”
Bu kadar borca karşılık Silivri Belediyesindeki harcama bolluğu da dikkat çekiyor. Borç 140 Milyon TL ama bir kişi 500 TL'ye tiyatroya gönderiliyor, 200 TL'ye köfte yiyor!
“Bina yapmak önemli değil için doldurmak mühim olan” diyor ya Belediye Başkanı… Biz de diyoruz ki içini Eren Erdem gibi insanlarla dolduracaksa, devletin huzur ve refahına kast eden örümcek kafalı insanlar yerine örümcek ağları bağlasın o binalar.
Silivri'de medya mensuplarına hakaretler yağdıran Müjdat Gezen'e gününde ödenen 23.500 TL'lik tiyatro faturası ile esnafımızın belediye ile iş yaptıktan sonra 7-8 ay sonra tahsil ettiği alacaklarına bakıyoruz ve yazıklar olsun diyoruz” şeklinde eleştirilerini sıraladı.
Nisan meclisinde iktidar ile muhalefetin arasında görüş farklılıklarına yol açan faaliyet raporuna da değinen Kutlu, “7 yılın ardından son faaliyet raporunda Belediye Başkanının giriş açıklaması da adeta hiçbir çalışmanın yapılmadığının kanıtı gibiydi.
Üniversiteler konusunda muhalefet olarak onay verdiğimiz konuları tek tek açıkladık. Halen “Engellendi” bahanesi arkasına sığınılıyor.

“BELEDİYEMİZ SÜS BİTKİLERİNİ YALOVA'DAN ALIYOR, SOSYAL DEMOKRATLAR SİLİVRİ'DEN ALACAK İNŞALLAH!”
TÜRAM; tamamen bir algı, göz boyama projesi. Silivri köylerinde halkla bir araya geliyoruz. Yapılan çalışmadan hiçbir yarar görmediklerini anlatıyorlar. Geçtiğimiz günler Belediye Başkanının bir beyanatı oldu; “Bundan sonra Sosyal Demokrat Belediyelerin süs bitkileri TÜRAM'da üretilecek” diye. İnşallah diyoruz. Silivri Belediyesininkileri Yalova'dan alıyor çünkü. Daha yüksek fiyat ve düşük kalitede Silivri Belediyesi süs bitkilerini Yalova'dan alıyor!

“DUA EDELİM TÜRAM, BAŞKAN BEY'İN ANLATTIĞI ŞEYE DÖNÜŞSÜN”
TÜRAM 3 yıllık bir proje. Durmadan sermaye gideri aktarılıyor ayakta durabilsin diye. Boş bir yapı. Dua edelim de Başkan Bey'in anlattığı şeye dönüşsün.

“SİLİVRİ BELEDİYESİNİN YÖNETİM ANLAYIŞI SORUNLU”
Silivri'ye yarar sağlayan her şeye destek vermeye ve evet demeye razıyız. İnşallah TÜRAM, Halk Ekmek ve Silkent gibi olmaz. Silivri Belediyesinin yönetim anlayışı sorunlu. SİLKENT Selami Değirmenci ve Hüseyin Turan döneminde vardı ve kâr ediyordu. Şu an yerlerde sürünüyor. Bu da belediye yönetiminin beceriksizliğini gösteriyor” dedi.

“BEL ALTI SİYASETE TENEZZÜL EDECEK VEİSTEMEZÜK YAPISINDA MUHALEFET DEĞİLİZ”
Özcan Işıklar'ın özel hayatına ilişkin algıdan rahatsızlık duyduklarını belirten Kutlu, “Belediye hoparlörlerinden yapılan ‘kumarbaz' yakıştırmalarından üzüntü duyduk. Işıklar'ın bir dönem ekibinde de yer verdiği kişi ile yaşadığı anlaşmazlık kaynaklı durum kaygı verici. Biz bel altı siyasetine tenezzül edecek ve istemezük yapısında bir muhalefet çizgisi izlemiyoruz. Özcan Işıklar'ı seversiniz, sevmezsiniz. Kurumsal kimliği itibariyle içinde bulunduğu durum üzücü. İnşallah bu anons konusundan sorumlu kişi yakalanıp cezalandırılır. “Halkım istemezse oynamayacağım” dediği mevzu ile belediye başkanının anılması, muhalefet kimliğimi kenara bırakarak tekrar söylüyorum, üzücü. Umarım Belediye Başkanı özel hayatını bundan sonraki süreçte daha titiz bir şekilde ele alır” şeklinde konu hakkındaki görüşlerini ifade etti.

“TİYATRO HAYIRLI OLSUN!”
Belediye faaliyetlerinin hiçbirini görmezden gelmediklerini, karalamadıklarını belirten Kutlu, açılan Tiyatro Salonunun hayırlı uğurlu olmasını dilerken birkaç noktada hatırlatmada bulunmak istediğini söyledi ve şöyle konuştu: “İller Bankasından proje karşılığı 3 Milyon TL borçlanarak tiyatronun yeri satın alındı/kamulaştırıldı. İsim karşılığı bağışçı da yapımını üstlendi. Yatırımın ilçemize hayırlı olmasını temenni ediyorum.”

“ARTIK MIZRAK ÇUVALA SIĞMIYOR”
Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar'ın İBB Başkanı Kadir Topbaş ile bir araya gelişlerine de değinen Kutlu, “İBB Başkanımızı görünce benden çok yüzü gülen ve teşekkür ettiğine inandığım belediye başkanı nedense Silivri'de “İBB bizi cezalandırıyor, hizmet yapmıyor, engelleniyor” bahanelerini öne sürüyor. Bu düşüncelerini bir gün İBB meclisinde de söz alarak ifade etmesini isterim. Başkan Bey Topbaş ile karşı karşıya kaldığında farklı, burada değişik konuşuyor resmen oynuyor. Ama artık mızrak çuvala sığmıyor” dedi.

 

YORUM YAP