HAYKURDER çözüm üretmeye devam ediyor

HAYKURDER çözüm üretmeye devam ediyor

6.05.2020 19:36:24

Erman Paçalı Başkanlığında HAYKURDER çalışmalarını etkin bir şekilde sürdürüyor. Sadece bölgemizde değil Türkiye ve hatta dünyanın her yerinde yaşanan sıkıntılar konusunda varlık gösteren dernek, salgın tedbirleri kapsamında Türkiye'ye giriş-çıkışı yasaklanan evcil hayvanları nedeniyle yurt dışında kalan kişilerin ülkemize dönüşü için gerekli zemini hazırladı.

Gelişmeyi duyuran HAYKURDER Başkanı Erman Paçalı, “Yurtdışında bulunan ve evcil hayvanları ile yurda dönmek isteyen vatandaşlarımızın (kedi, köpek, kuş ve süs balığı) evcil hayvanları ile birlikte 14 gün karantina sürecine uymak koşuluyla tüm ülkelerden yurda dönüşünün önü açıldı. Alınan karar Hayvan ve Hayvansal Ürünler Sınır Kontrol Daire Başkanlığı tarafından ilgili bakanlıklar ve birimlerine gönderildi.

Konunun mağduru tüm vatandaşlarımızla bir an önce Türkiye'de kucaklaşmayı arzu ediyoruz... Sürece hassasiyetle yaklaşan Cumhurbaşkanlığı Özel Kalem Müdürümüz Hasan Doğan, Tarım ve Orman Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığı yetkililerimize teşekkür ederiz” paylaşımında bulundu.

Ülkemize hayvan giriş çıkışını yasaklayan kararı Tarım ve Orman Bakanlığı aldı. Karar Türkiye'nin kurtarma operasyonları yaptığı dönemde, yurt dışında hayvan bekleyen vatandaşların dönüşüne engel oldu. Hayvanlarını terk edemeyeceğini belirten vatandaşlar konuyla ilgili Tarım ve Sağlık bakanlıklarına başvurularda bulundu. İstanbul Barosu Hayvan Hakları Merkezi, Hayvanları Koruma Kurtarma ve Yaşatma Derneği (HAYKURDER), EMPATİ Derneği ve HAYKONFED de süreçte ilgili bakanlıklarda temaslarda bulundu ve ticari ve sahipli hayvan girişi ayrımı talep ettiler.

Gelinen noktada hayvan hakları derneklerinin de kararlı takibi ile sahipli hayvanları ile Türkiye'ye dönüş yapmak isteyen vatandaşlar için çözüm yolu açıldı.

YORUM YAP