HASGAL mezunu Kaymakam olarak atandı

HASGAL mezunu Kaymakam olarak atandı

5.10.2019 12:03:59

Hasan-Sabriye Gümüş Anadolu Lisesi 2008-2009 yılı mezun öğrencilerinden Tayfun Deli, Sivas'ın Akıncılar İlçe Kaymakamlığına atandı.

Hasan-Sabriye Gümüş Anadolu Lisesi 2008-2009 yılı mezun öğrencilerinden Tayfun Deli, Sivas'ın Akıncılar İlçe Kaymakamlığına atandı.
1991 Yılı İstanbul Fatih doğumlu Tayfun Deli, ilk, orta öğrenimini İstanbul'da, lise öğrenimini ilçemiz Hasan-Sabriye Gümüş Anadolu Lisesi'nde tamamladıktan sonra 2014 yılında İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü'nden 3. olarak mezun oldu.
2015 yılında İçişleri Bakanlığı'nın açmış olduğu Kaymakam Adaylığı sınavını kazanarak Edirne Kaymakam Adayı olarak Mülki İdare Amirliği mesleğine intisap etti.
Tayfun Deli, İzmir/Urla ve Yozgat/Sorgun ilçelerinde Kaymakam Refikliği Stajı, İstanbul'da Mülkiye Teftiş Stajını tamamladı. Akabinde Manisa'nın Selendi ilçesinde Kaymakam Vekili olarak görev aldı. Yabancı dil eğitimini almak ve mesleki bilgi artırımı amacıyla İngiltere'de Sheffield Üniversitesi'nde eğitim gördü. 103. Dönem Kaymakamlık Kursu'nu başarıyla bitirerek Çorum/Dodurga Kaymakamlığı görevinde bulundu aynı zamanda Çorum/Oğuzlar Kaymakamlığı görevini de vekaleten yürüttü.
Resmi Gazetede yayımlanan 31.08.2018 tarihli 2018/157 sayılı Cumhurbaşkanlığı Atama Kararı ile Sivas'ın Akıncılar İlçe Kaymakamlığına atanan Tayfun Deli, 17.09.2018 tarihinde buradaki görevine başladı.

BAŞARILI KAYMAKAM TAYFUN DELİ, SİLİVRİ'DEKİ SINIF ÖĞRETMENİNİ UNUTMADI
2009 yılı Hasan-Sabriye Gümüş Anadolu Lisesi mezunu Sivas Akıncılar Kaymakamı Tayfun Deli, o dönemden edebiyat ve sınıf öğretmenleri olan İhsan Tevfik Kırca'yı arayarak geçmiş günler üzerine bir sohbet gerçekleştirdi. Vakit bulduğunda İstanbul'a gelip okulunu ziyaret etmek istediğini de belirten genç ve başarılı Kaymakam Tayfun Deli, öğretmeniyle yaptıkları telefon sohbetinde okulunda aldığı eğitim anlayışı, verilen kitap ve okuma sevgisi doğrultusunda görev yaptığı ilçede bir gençlik merkezi ve kütüphane yaptırmakta olduğunu söyledi.

DELİ: EN ÖNEMLİ YATIRIM İNSANA VE EĞİTİME YAPILMALI
Tayfun Deli, yaptırdıkları gençlik merkezinde büyük bir kütüphane ve anaokulundan lise seviyesine kadar öğrencilerin sosyal faaliyet yapacağı, müzik kurslarının düzenleneceği alanlar olduğunu belirterek en önemli yatırımın insana ve eğitime yapılması gerektiğini ifade etti.

HASGAL 2009 MEZUNLARININ BÜYÜK BAŞARISI
Genç ve başarılı kaymakamımız Tayfun Deli ile birlikte Hasgal'ın 2009 yılı mezunları üniversite yerleştirme sınavında İstanbul 6.sı, Türkiye 9.su olarak büyük bir başarıya imza atmışlardı. Hukuk fakültesini kazanan pop şarkıcısı Ece Seçkin ve Sait Faik Hikâye yarışması Türkiye 1.si olan Deniz Özlem Çevik de aynı dönem mezunları içinde yer alıyor.
Renginar SALİ

YORUM YAP