Hârezmî Eğitim Modeli Konferansı

Hârezmî Eğitim Modeli Konferansı

28.09.2019 10:17:29

Hârezmî Eğitim Modeli eğitimleri çok boyutlu bir şekilde devam ediyor. İlçemiz idareci, öğretmen ve öğrencileri de konferansa katılırken, Silivri Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi stant açarak çalışmalarını tanıttı.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Yıldız Teknik Üniversitesi Davutpaşa Kampüsü Kongre Merkezinde düzenlenen Hârezmî Eğitim Modeli konferans ve diğer etkinliklerle devam ediyor. Etkinliğe,  Talim Terbiye Kurulu Başkanımız Prof. Dr. Burhanettin Dönmez, İl Milli Eğitim Müdürümüz Levent Yazıcı, bu yıl İstanbul'da okullarında Hârezmî Eğitim Modelini uygulayacak olan okul müdür ve öğretmenleri ile 58 ilimizden modele dâhil olan İl Millî Eğitim Müdürleri, Şube Müdürleri, uygulama okul müdürleri ve il koordinatörleri katıldı.

SİLİVRİ MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ ÇALIŞMALARINI TANITTI

Silivri Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri stant açarak geçen eğitim-öğretim yılında Harezmi Eğitim Modeli kapsamında yaptıkları çalışmaları sergilediler. Konferansa İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Ay, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Can Cihangir Turan, Silivri Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Gürsel Ergün, Gazi İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Selahat Özel, öğretmen ve öğrenciler katılanlar arasındaydı.

GELECEĞE HAZIRLANMAK

TRT Radyo Çok Sesli İstanbul Gençlik korosunun İstiklal Marşı'mızı okuması ile konferans başladı. İl Milli Eğitim Müdürü Levent Yazıcı açılış konuşmasında "En değerli varlığımız çocuklarımızı geleceğe hazırlamak için başlattığımız Hârezmî Eğitim Modeli'nin olmazsa olmazı siz değerli öğretmenlerime bu modelin uygulanmasına gönül vermiş olduğunuzdan dolayı müteşekkirim ve biliyorum ki her insanın hatıralarında hiç unutamadığı bir öğretmeni vardır. Bir çocuğun gözlerinde yarattığınız kıvılcım ileride binlerce yıldıza dönüşecektir." şeklinde konuştu.

AKADEMİK SUNUMLAR

Çok değerli öğretim üyelerinin değerli katkılarıyla Hârezmî Eğitim Modeli konferansı akademik sunumlarla devam etti. Bahçeşehir Üniversitesi Rektörü Sayın Prof. Dr. Şirin Karadeniz eylem araştırmaları konusunda katılımcılarla bilgilerini paylaştı. Sayın Dr. Yavuz Samur farklı disiplinlerin bir araya getirilmesinde oyunlaştırmanın önemi hakkında bilgi verdi.

Doç. Dr. Serhat Bahadır Kert ise konuşmasında bilgi işlemsel düşünme becerilerinin etkin kullanımı Hârezmî Eğitim Modelinin temelini oluşturan beş zemine dikkat çekti.

Talim ve Terbiye Kurulu Üyesi Sayın Doç. Dr. Mustafa Otrar eğitimde ölçme ve değerlendirmenin mahiyetine dair perspektif geliştirici bir sunum yaptı. Sayın Doç. Dr. Filiz Kalelioğlu bilgi işlemsel düşünme becerilerinde öğretmen eğitimi çerçevesinde öğretmenlerimizi bilgilendirdi.

Program 27 Eylül 2019'da 58 ilimizden gelen okul Müdürleri ve il koordinatörleri eğitimi ile devam etti.

Renginar SALİ

YORUM YAP