“Güveninizi boşa çıkarmayacağız”

“Güveninizi boşa çıkarmayacağız”

21.05.2016 12:38:49

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı, Atatürk Anıtına çelenk sunumu programının ardından stadyumda devam etti. İlçe Kaymakamı Faruk Bekarlar, Silivri Cumhuriyet Başsavcısı Lütfi Dursun, Silivri Askerlik Şube Başkanı, ordu mensupları, Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar ve eşi Esma Işıklar, Başkan Yardımcısı Bora Balcıoğlu, CHP İlçe Başkanı Suna Göçengil, MHP İlçe Başkanı Şenoğlu Türkyılmaz, MHP İlçe Teşkilat Başkanı Zafer Yalçın, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Silivri İlçe Müdürü Kemal Benli, siyasi parti ve sivil toplum temsilcileri ve ordu mensupları, muharip gaziler, öğretmenler, öğrenciler ve geçmiş yıllara kıyasla az sayıda vatandaş katılım sağlayanlar arasındaydı. Tören programı Cumhuriyetimizin Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve şehitlerimizin manevi huzurunda saygı duruşunda bulunulması akabinde İstiklal Marşının okunmasıyla başladı.

ÇELEN: AZİZ VATANIN ECDADIMIZDAN BİZLERE EMANET OLDUĞUNUN İDRAKİ İÇİNDE DEĞERLERİMİZE SAHİP ÇIKACAĞIZ
Gençlik adına günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan Simay Asrın Çelen, şunları kaydetti: “Milletlerin en büyük silahı, sahip oldukları genç nüfustur. Milletimiz de sahip olduğu genç nüfusla dünyanın en güçlü milleti olma yolunda emin adımlarla yürüyüşünü sürdürmektedir. Bizler de Türk gençleri olarak devletimizi ve milletimizi ileriye götürebilmek için, elimizden geleni yapıyoruz. Türk genci, tarihin her döneminde, içinde bulunduğu zorlukların üstesinden gelmeyi başarmıştır. 1071'de Malazgirt'te Alparslan zafer için Türk gençlerine güvendi ve yanılmadı; 1453'te Fatih Sultan Mehmet İstanbul'u fethetmek için Türk gençlerine güvendi, güveni boşa çıkmadı; Kurtuluş Savaşı'nda Mustafa Kemal Atatürk, özgürlük yolunda Türk gençliğine güvendi ve onun güveni de boşa çıkmadı. Ulu Önder, biz gençlere o kadar güvendi ki, kurduğu Türkiye Cumhuriyetini bizlere emanet etti. Bizlerin de bu emaneti korumak için hiçbir fedakârlıktan kaçınmayacağımızı bilmenizi isteriz.

“ÜLKEMİZİ HEP BİRLİKTE DAHA HUZURLU GÜNLERE TAŞIMANIN GAYRETİ İÇİNDE OLACAĞIZ”
Milletimizin bağımsızlık mücadelesine başladığı bu büyük günün, bizlere armağan edilmesi biz gençler için büyük bir şereftir. 19 Mayıs'ın Gençlik Bayramı olarak kutlanması medeniyet yolundaki yürüyüşümüzde bizi daha çok cesaretlendirmektedir. Bizler Türk gençleri olarak, Atatürk'ün “Yurtta Barış, Dünyada Barış” sözünün gereği olarak, tüm insanlığa sevgiyle bakmaktayız bizler, Mevlana'nın, Yunus Emre'nin, Hacı Bektaşî Veli'yi de iyi biliyoruz ve onlar gibi insanları çok seviyoruz. Ancak, vatanın bütünlüğü tehlikeye girerse, vatanımızı kurtarmak için düşmanımızın üstüne kâbus gibi çökeceğimizden, canımızı seve seve vereceğimizden hiç şüpheniz olmasın. Bizler, her dönemde Ulu Önder Atatürk'ün belirlediği hedeflere ulaşmak için çalışacağız. Bu hedefleri gerçekleştirmek için; okul sıralarında öğrencilik yapıyoruz, bilimi, tarihimizi ve sanatı öğrenmek için; öğretmenlik yapıyoruz, gelecek nesilleri yetiştirmek için. Doktor oluyoruz, mühendis oluyoruz, işçi oluyoruz ilerleyebilmek için. Ve asker oluyoruz vatanımızı, milletimizi, bayrağımızı korumak için. Şehit oluyoruz ülkemizi böldürmemek için.

“HEDEFİMİZ BÜYÜK TÜRKİYE'DİR”
Sayın büyüklerimiz, atalarımızın vatan için, ulus için yaptıkları fedakârlıkların farkındayız. Bu şerefli mücadelesinin gelecek nesiller için olduğunun da bilincindeyiz. Bizler de yeni nesil Türk gençliği olarak, muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkmayı hedefliyoruz. Hepimizin hedefi büyük bir Türkiye'dir. Bu yolda biz gençler olarak kendimize güveniyoruz, sizler de bizlere destek olun ve güvenin. Emin olun ki bu güveniniz hiçbir zaman boşa çıkmayacaktır.”

GENÇLİĞE HİTABEYİ
EZBERE OKUDU
Çelen kürsüden alkışlar eşliğinde ayrılırken Oğuz Kaan Özel, Atatürk'ün Gençliğe Hitabesini dile getirmek üzere yerini aldı. Gençliğin devrimlerin ve laik rejimin bekçisi olduğuna dikkat çeken öğrenci, 19 Mayıs ruhunu iliklerinde yaşayarak tarihi çağrıyı ezbere okudu.

TÜRK GENÇLİĞİNDEN
ATA'YA CEVAP
Özel'in hemen ardından Gençliğin Ata'ya Cevabı seslendirildi. Emre Özkaya eşliğinde tribünlerden şu sözler yükseldi: “Ey Atam! Türk gençliği olarak, varlığımızın en değerli parçası olan, bağımsızlığın, cumhuriyetin ve devrimlerinin yılmaz bekçileriyiz. Her zaman, her yerde ve her durumda Atatürk ilkelerinden ayrılmayacağımıza, çağdaş uygarlığa geçmek için bütün zorlukları yeneceğimize namus ve şeref sözü verip, kendimizi büyük Türk milletine adarız.” Türk ulusu ve Cumhurbaşkanı adına şeref çağrısı yapıldı, Gençlik Marşı hep bir ağızdan söylendi. Kurtuluş Günlerinin Hikâyesi adlı şiiri okuması için öğrencilerden Neslişah Sarnık davet edildi. Program akışı alanda spor branşlarının toplu gösterisiyle devam etti.

PROTOKOL GELENEĞİ BOZMADI
İlçe protokolü geleneği bu yıl da bozmayarak, ok atışı gerçekleştirdi. İlçe Kaymakamı Faruk Bekarlar, Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar ve Silivri Cumhuriyet Başsavcısı Lütfi Dursun nişan alarak isabetli atış yapmaya çalıştılar.

İLÇEMİZDE DÜZENLENEN YARIŞMALARDA DERECEYE GİREN ÖĞRENCİLER ÖDÜLLENDİRİLDİ
19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kapsamında ilçemizde düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri ilçe protokolü tarafından takdim edildi.

KOMPOZİSYONLARIYLA DERECEYE GİRENLER
1. Aleyna Erkan - Değirmenköy İMKB Çok Programlı Anadolu Lisesi
2. Beyza Dolar – Gümüşyaka Anadolu Lisesi
3. Merve Çinpolat - İbrahim Yirik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

ŞİİRLERİYLE DERECEYE GİRENLER
1. Fatih Mutlu - Selimpaşa İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi
2. Hamide Nur Kara – Hasan Sabriye Gümüş Anadolu Lisesi
3. Hüseyin Yeşilyurt - Değirmenköy İMKB Çok Programlı Anadolu Lisesi

RESİMLERİYLE DERECEYE GİRENLER
1. Şimal Kepçeli - Toki Cumhuriyet Anadolu Lisesi
2. Ahmetcan Kahraman - Selimpaşa İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

GENÇ ERKEKLER FERDİ SIRALAMA
1. Muhammet Karakaya – Silivri Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi
2. Suat Coşkun - Silivri Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi
3. Ali Barış Ünal – Özel Mektebim Sağlık Meslek ve Anadolu Lisesi

GENÇ ERKEKLER TAKIM SIRALAMASI
1. Silivri Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi
2. Gümüşyaka Anadolu Lisesi
3. Toki Cumhuriyet Anadolu Lisesi

GENÇ KIZLAR FERDİ SIRALAMA
1. Ebru Güneş - Gümüşyaka Anadolu Lisesi
2. Sinem Kurt - Gümüşyaka Anadolu Lisesi
3. Esra Akın - Gümüşyaka Anadolu Lisesi

GENÇ KIZLAR TAKIM SIRALAMASI
1. Gümüşyaka Anadolu Lisesi
2. Toki Cumhuriyet Anadolu Lisesi
3. Selimpaşa İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

BASKETBOL / GENÇ ERKEKLER
1. Toki Cumhuriyet Anadolu Lisesi
2. Prof. Dr. Fuat Sezgin Fen Lisesi
3. Hasan Sabriye Gümüş Anadolu Lisesi
4. Selimpaşa İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

FUTBOL / GENÇ KIZLAR
1. Şerife Baldöktü Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi
2. Silivri Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi
3. Toki Cumhuriyet Anadolu Lisesi
4. Gümüşyaka Anadolu Lisesi


Tören programı, Genç Kızlar Futbol Gösteri Maçı ile sona erdi.


Haber: Hazal BAŞARAN

YORUM YAP