Gürpınar’dan tarihi şampiyonluk: 3-0

Gürpınar’dan tarihi şampiyonluk: 3-0

30.01.2023 12:27:59

Amatör 1.Küme 1.Grupta şampiyonu belirleyecek olan final maçında Gürpınarspor kendi saha ve dolu tribünler önünde çıktığı mücadelede Güzelcespor'u etkili oyunuyla 3-0 mağlup ederek bitime bir hafta kala şampiyonluğunu ilan etti. Yeşil beyazlılar 5 Bin taraftarı önünde şampiyonluk turu attı.

Gürpınar Stadı'nda oynanan maça taraftarların ilgisi büyük oldu. Gürpınar taraftarları tribünleri tıka basa doldurarak 90 dakika boyunca takımlarına ateşli bir şekilde destek verdiler. Maça etkili başlayan ev sahibi ekip ilk dakikalarda itibaren oyunun kontrolünü eline geçirerek tempoyu da istediği gibi ayarladı. Yeşil beyazlılar 22. dakikada Burak Ender Reis'in attığı golle 1-0 öne geçti. Bu gol aynı zamanda ilk yarının skoru oldu. İkinci yarıda da geri çekilmeyerek baskısını sürdüren ev sahibi ekip 66. dakikada Burak Ender Reis'le bir gol daha bularak skoru 2-0 yaptı. Bu golden sonra konuk Güzelcespor'un gardı tamamen düştü. 2-0'dan sonra da ataklarına devam eden yeşil beyazlılar 74'te Furkan Kaya'nın penaltıdan attığı golle skoru 3-0 yaptı. Bu golden sonra Gürpınar tribünleri şampiyonluk şarkılarını daha gür söylemeye başladı. Kalan sürede oyunun kontrolünü tamamen elinde tutan Gürpınarspor son düdükle birlikte şampiyonluğunu ilan etti. Maçın son düdüğüyle birlikte taraftarlar da sahaya girince ortaya da muhteşem görüntüler çıktı. Murat Akbal yönetiminde sezonu şampiyon olarak tamamlayan Gürpınarspor daha sonra konvoy halinde Beylikdüzü'nde tur atarak şampiyonluğunu doya doya kutladı. Gürpınarspor bu sonuçla ligin ilk yarısında deplasmanda 1-0 yenildiği rakibinden rövanşı da almış oldu.

TARİHİ TARAFTAR TOPLULUĞU
Bu arada Gürpınar- Güzelce maçına Gürpınarsporlu taraftarların ilgisi beklenenin çok üzerinde oldu. Her iki tribünü de dolduran Gürpınarspor taraftarları tarihte eşi benzeri görülmemiş bir kalabalık yaratarak büyük bir takdir topladı.
Haber ve fotoğraflar: İskender KORDU

 

YORUM YAP