Gündem oybirliğiyle geçti

Gündem oybirliğiyle geçti

9.03.2020 10:18:27

Silivri Belediye Meclisi komisyon görüşleri doğrultusunda Mart ayı gündem konularını kararlaştırdı.

Silivri Belediyesi Mart ayı ikinci oturumunda MHP Grup Başkanvekili Filiz Güler, CHP Grup Başkanvekili Süheyl Kırkıcı, AK Parti Meclis Üyesi Sami Barlas ve meclis üyelerinin gündem dışı dilek ve temennilerinin ardından gündem maddelerine geçildi. 1.gündem maddesinde yer alan Piri Mehmet Paşa Mahallesi, 39 ada, 55 parsel sayılı taşınmaz üzerindeki Silviya Otel'in kat maliklerine ait hisseler ile belediyeye ait hisselerin takas edilmesi ve satışı ile ilgili Hukuk Komisyonu raporu okundu. Bina ile ilgili devam eden mahkeme sürecinin bulunması ve detaylı inceleme gerektirdiği için bekletilmesi uygun görüldü. Komisyon raporu oy birliği ile kabul edildi.

2.gündem konusu, mülkiyeti belediyeye ait Fatih Mahallesi, 97 ada 220 ve 52 parsel sayılı taşınmazların verici kulesi ve telsiz role istasyonu için İlçe Emniyet Müdürlüğüne tahsisi ve bu konuda protokol hazırlanması için Belediye Başkanına yetki verilmesi oldu. Hukuk komisyonunun uygunluk raporu, belediye meclis üyelerince oy birliği ile kabul edildi.

Gündemin 3. Maddesinde yer alan, Silivri Belediyesi ile İstanbul Kültür Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi ile sağlık taraması ve eğitimi konusunda ortak hizmet projesi gerçekleştirilmesi ve bu konuda protokol hazırlanması için Belediye Başkanına yetki verilmesi görüşüldü. Komisyon tarafından uygun bulunan rapor meclis üyelerince de oy birliğiyle kabul edildi.

4.gündem maddesindeki Ayyıldız Hazır Beton ve Turizm Taahhüt San. ve Tic. Ltd. Şti. tarafından 34 UJ 4480 plakalı ve 34 UJ 170 plakalı, hidrolik sıkıştırmalı çöp kamyonlarının belediyeye bedelsiz olarak hibe etme talebine ilişkin Plan ve Bütçe Komisyonu raporu görüşüldü. Meclis üyelerinin oy birliği ile kabul edildi.

5.gündem maddesinde yer alan ve Silivri sınırları içerisinde yaşayan ilköğretim okullarındaki 8'inci sınıf öğrencileri arasında 2020 yılı LGS sonuçlarına göre ilk 5'e giren öğrencilerin ödüllendirilmesi ile ilgili Plan ve Bütçe Komisyonu raporu görüşüldü. Raporun okunmasının ardından oy birliği ile kabul edildi.

Son gündem maddesinde bulunan, meclis bünyesinde Depreme Hazırlık Koordinasyon Komisyonu oluşturmasıyla ilgili Hukuk Komisyonu raporunun görüşülmesi yapıldı. Hazırlık çalışmalarının devam etmesi ve öncesinde teknik bir toplantı ile değerlendirilmesi amacıyla bekletilme kararı oy birliğiyle alındı.

YORUM YAP