GÜLTEKİN UYSAL YENİDEN GENEL BAŞKAN Erçağ GİK, Sezen MKK üyesi seçildiler

GÜLTEKİN UYSAL YENİDEN GENEL BAŞKAN Erçağ GİK, Sezen MKK üyesi seçildiler

3.03.2017 13:21:49

Demokrat Partinin 12. Olağan Genel Kongresinde Gültekin Uysal 3. kes Genel Başkan seçilirken, Hayri Erçağ GİK, Nevzat Sezen de MKK üyesi oldu.

Nazım Hikmet Kongre Merkezi'nde düzenlenen, Genel Başkan Gültekin Uysal ile DP Genel İdare Kurulu üyesi Prof. Dr. Çınar Özen'in genel başkanlık için aday olduğu kongrede, Uysal 3. kez genel başkan seçildi.
Faaliyet ve genel gider raporlarının okunmasının ardından söz alan Uysal, Demokrat Partinin Türkiye'nin demokratikleşmesi için canını ortaya koyan, 71 yıldır her türlü iftira ve kumpasa göğüs gererek ayakta kalabilmeyi başarmış büyük bir parti olduğunu söyledi.

UYSAL: TÜRKİYE KAYGI VERİCİ BİR DURUMDA
Türkiye'nin içinde bulunduğu durumun kaygı verici olduğunu iddia eden Uysal, 15 Temmuz'dan bu yana yıllardır unutulan ve belleklerden silinmesi gereken "Darbe, OHAL, KHK" gibi birçok kavramla yeniden karşılaşıldığını belirtti ve “15 Temmuz'da şehit olan kardeşlerimi rahmetle ve minnetle anmadan edemeyeceğim. 71 yıl önce bu davanın kutlu yürüyüşünü başlatanların 27 Mayıs sonrası yürüdüğü gibi bu şehitlerimizi de bu milletin kanlarıyla, canlarıyla vatan toprağının hamuruna karışanlara bir kez daha borcumuzu ifade ediyorum” dedi.

“MUHALEFETİ YERLE BİR ETMENİN PLANLARINI YAPAN GAYRETE HAYIR DİYORUZ”
Uysal, 16 Nisan'a da atıfta bulunarak Türk Milletinin büyük bir sınavdan geçtiğini, Demokrat Partililer olarak bu sınavda seslerini yükselteceklerini kaydederek, "Demokrasiyi sandığa hapsederek sadece oy vermenin demokrasinin temel koşulu olduğunu düşünen, ifadeye tahammül edemeyen, muhalefeti yerle bir etmenin planlarını yapan bu gayrete hep beraber 'Hayır' diyoruz" ifadelerini kullandı.
Konuşmaların ardından sandık başına giden 852 delege, Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından kurulan sandıklarda oy kullandı. 843 geçerli oyun 705'ini alan Gültekin Uysal, 3'üncü kez genel başkan oldu.

DP KONGRESİNDE ERÇAĞ GİK, SEZEN MKK ÜYESİ SEÇİLDİ
Kongreyi değerlendiren Demokrat Parti Silivri İlçe Başkanı Halide Avlu, “Demokrat Parti 12. Olağan kongresini büyük bir coşku ile yaptı. Bölgemizden Hayri Erçağ Genel İdare Kurulu (GİK) üyeliğine yeniden girdi, ilçemizde geçmiş yıllarda il genel meclis üyeliği yapmış olan, partimizin çeşitli kademelerinde görev alan Nevzat Sezen Merkez Karar Kurulu (MKK) üyesi olarak genel merkezde görev aldılar. Kongremiz öncelikle partimize sonra milletimize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Türkiye'nin aydınlık yarınları için sorumluluk almaya varız, Referandumda Hayır diyoruz…” şeklinde konuştu.
Sevginar SALİ

YORUM YAP