Gruplar ayrılıyor, ittifak devam ediyor

Gruplar ayrılıyor, ittifak devam ediyor

22.06.2020 13:42:28

Cumhur İttifakı dolayısıyla MHP saflarında meclis üyeliklerini sürdüren AK Partili üyeler Pazar akşamı AK Parti İlçe Başkanlığında Mutlu Bozoğlu ile yapılan toplantının ardından MHP meclis üyeliğinden istifalarını Pazartesi sabahı Belediye Başkanlığına ilettiler...

Silivri Belediye Meclisinde beklenen süreç hayata geçerken, Cumhur İttifakı devam ediyor AK Parti ve MHP Grupları ayrılıyor.

AK PARTİ 13 ÜYE
31 Mart seçim sonuçlarına göre Cumhur İttifakı sebebiyle Silivri Belediye Meclisinde MHP grubunda meclis üyeliklerini sürdüren Celalettin Yazıcı, Filiz Güler, Hacer Yıldırım, Mustafa Çolakoğlu, Orhan Çalışkan, Ülkenur Büke, Ömer Tekin, Kenan Değdaş, Sefer Ölçer, Şükriye Akkaya Karakuş, Abdullah Salim Çavdar ve Yasin Gören MHP'den istifa etti. AK Parti grubunu oluşturuyorlar. Sami Barlas seçimler sonrası AK Parti'ye geçmişti, son istifalar ile birlikte AK Parti Grubu Silivri Belediye Meclisinde Temmuz itibariyle 13 kişiyle temsil edilecek.

CHP 13 ÜYE
Melih Yıldız, Süheyl Kırkıcı, Bora Balcıoğlu, Doruk Bulut, Mehmet Yönet, Lütfü Vardar, Bilal Ermiş, Ömer Ercan, Elif Yılmazer, Abdulcabbar Doğan, Fevzi Arslan, Gökhan Yonat, Ersin Taşkın olmak üzere CHP 13 meclis üyesiyle Silivri Belediye Meclisinde temsilini sürdürecek. Millet İttifakının başlangıçtaki 14 kişilik grubu, Silivri Belediye Meclisinde İYİ Partili Ümit Seçkin'in MHP'ye geçmesiyle 13'e düştü.

MHP 5 ÜYE
MHP bundan sonra Şenoğlu Türkyılmaz, Sultan Aşkın, Gökhan Dirik, Gökalp Kalaycı ve Ümit Seçkin ile Silivri Belediye Meclisinde temsiliyetini sürdürecek.

İKİLEM ORTADAN KALKACAK
AK Partililerin MHP'den istifasıyla İstanbul'da kendi partileri, ilçede MHP'li meclis üyesi olmak ikileminden de kurtulmuş olacaklar.

NE OLDU, BUNDAN SONRA NE OLACAK?

Silivri Belediye Meclisinde yeni siyasi aritmetiğin Cumhur İttifakının genelde sürdüğü müddetçe önceki duruma nazaran büyük bir farklılık arz etmeyeceği öngörülüyor.

CHP SADECE İKİ KONUDA RET OYU VERDİ

Bir yılı geride bırakan Silivri Belediye Meclisinde alınan 128 karardan sadece 2'sine (destilasyon merkezi hizmetinin ücreti konusu ve Selimpaşa'daki yerlerin satışı hakkında) CHP ret oyu verdi diğer tümü oybirliğiyle geçti.

MUHALEFET VE İKTİAR SAYFALARI BİRAZ DAHA BELİRGİNLEŞİR

Tabi ki geride bıraktığımız yıl kadar sakin bir meclis olmaz ama çok da büyük fırtınalar henüz ufukta görünmüyor. Muhalefetin yapıcı üslubu iktidarınkine paralel yol alırken, Silivri'ye hizmet siyasette temel iddia ve kazanım olarak varlığını sürdürür.

Sevginar SALİ

 

 

 

YORUM YAP