“Gözü dönmüş bu cuntacı harekete milletimiz, kahraman asker ve polisimiz geçit vermedi”

“Gözü dönmüş bu cuntacı harekete milletimiz, kahraman asker ve polisimiz geçit vermedi”

17.07.2016 11:03:17

Cuma akşamı büyük ölçüde önlenen darbe girişimin ardından AK Parti teşkilatlarında Cumartesi gecesi de nöbet devam etti. AK Parti kurmaylarının darbe girişiminin önemli ölçüde önlendiği ancak her şeye hazırlıklı olmak gerektiği yönündeki çağrısına uyan Silivri'deki teşkilat mensupları ilk gece Kaymakamlık önünde başlattıkları nöbeti Cumartesi akşamı Atatürk Meydanı, parti ve Emniyet'in önünde diğer vatandaşlardan da gelen destekle sürdürdü.

KAYNARCA: MİLLET NE DERSE O OLUR

Darbe girişiminin yaşandığı gece parti önünde toplanan kalabalığı ilçemizde bulunan AK Parti Milletvekili Tülay Kaynarca bilgilendirdi. “TSK'ya ait bir kalkışma değil askere kışlaya dönmesi çağrısında bulunuluyor. Gerekli mücadele ve müdahale yapılacak. Yapılanların hesabı sorulacak, dünyaya da gerekli mesaj verilecek. Millet ne derse o olur” diyen Kaynarca'nın ardından AK Parti İlçe Başkanı Rıfat Kutlu, ilçemizde bir sorun olmadığını Kaymakam, Garnizon Komutanı ve Emniyet Müdürünün görevlerinin başında olduğunu belirterek sabaha kadar nöbet çağrısında bulundu.

İLK GECE GELİŞMELER KAYMAKAMLIKTA TAKİP EDİLDİ

Cuma akşamı sabahın erken saatlerine kadar Kaynarca ve Kutlu, Kaymakamlıkta Belediye Başkanı, Emniyet Müdürü ve Garnizon Komutanı ile birlikte gelişmeleri takip ettiler.

NÖBET CUMARTESİ AKŞAMI DA SÜRDÜ

Cumartesi akşamı parti önünde toplanan AK Partililere seslenen İlçe Başkanı Rıfat Kutlu, “Vatan için, Bayrak için, Devletimiz için Atatürk Meydanında'yız… Darbecilere karşı bu gece sabaha kadar sokaklardayız” dedi. Partililer geçmiş dönem Belediye Başkanı Hüseyin Turan, Yetgin Çavdar'ın da aralarında bulunduğu parti emektarları ile Atatürk Anıtına kadar tekbir getirerek ve darbe karşıtı sloganlar atarak yürüdü. Düzenlenen konvoy Türk Bayraklarıyla donatıldı.

KUTLU: POLİSİMİZİN DE DEVLETİMİZE SAHİP ÇIKAN ASKERİMİZİN DE SONUNA KADAR ARKASINDA DURMAK İÇİN MEYDANLARDAYIZ

Burada saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasından sonra AK Parti İlçe Başkanı Rıfat Kutlu kalabalığa şöyle seslendi: “Ordumuzun içerisine sızmış paralel örgüt mensubu bir takım askerin, milletin iradesiyle seçilmiş bir milleti devirme girişimi, vatandaşlarımızın desteğiyle bertaraf edildi. Bizim buradaki mücadelemiz çok önemli, meydanlarda taşkınlık yapmak adına sokağa çıkmış bir kalabalık değiliz. Polisimizin de devletimize sahip çıkan askerimizin de sonuna kadar arkasında durmak için meydanlara çıkmış yurduna vatanına milletine ve bayrağına aşık bir kalabalığız.

“O ŞEREFLİ ÜNİFORMANIN İÇERİSİNDEKİ ŞEREFSİZLERLEDİR BİZİM MÜCADELEMİZ”

Türk Silahlı Kuvvetlerinin üniforması bu ülkede en şerefli üniformadır. O üniformayı birçok şerefli komutanımız askerimiz bütün gururuyla taşıyor. Onların hepsi başımızın üzerinedir. O şerefli üniformanın içerisindeki şerefsizlerledir bizim mücadelemiz. Sizlerin gayretiyle o şerefli üniformanın içerisinde şerefsizleri bugün Türkiye'miz bertaraf etti.

“SONUNA KADAR POLİSİMİZ VE ASKERİMİZİN ARKASINDAYIZ”

Sonuna kadar polisimizin ve askerimizin arkasındayız. Allah Mustafa Kemal Atatürk'ten bize emanet kalan bu yurdu, Fatih Sultan Mehmet'ten emanet kalan bu kutsal şehri böyle bir güruha terslim etmeyi bizlere nasip etmesin inşallah.”

AK Partililer Atatürk Meydanından sonra sabaha kadar nöbetlerini parti merkezi önünde sürdürdüler.

“KURTULUŞ SAVAŞINDA BİLE DÜŞMAN KUVVETLERİNCE BOMBALANMAYAN TBMM BU MİLLETİN VERGİLERİYLE ALINMIŞ F16 UÇAKLARIYLA BOMBALANDI”

Hürhaber'e özel bir değerlendirmede bulunan Kutlu, yaşananlar hakkında şu mesajı verdi: “Şerefli Türk Silahlı Kuvvetlerimizin içerisine yuvalanmış, Fetullahçı paralel terör örgütünün 15 Temmuz akşamı Türk Milletinin iradesine, canına ve malına kastettiği bir kalkışma girişimine şahit olduk.

Türkiye darbe tarihinde en azılı darbecilerin bile gerçekleştirmediği şekilde sivil halka tank, helikopter, bomba ve F-16 uçakları ile saldırıldı, Kurtuluş Savaşında bile düşman kuvvetlerince bombalanmayan TBMM bu milletin vergileriyle alınmış F16 uçaklarıyla bombalandı.

“HALKIMIZ, ŞEREFLİ ASKER VE POLİSİMİZ CUNTACI ÇETELER TARAFINDAN ŞEHİT EDİLDİ”

Ellerinde bir çakıl taşı dahi olmayan, yalnızca Türk Bayraklarıyla darbeyi önlemeye çalışan halkımız, şerefli Asker ve Polisimiz cuntacı çeteler tarafından şehit edildi.

Darbeden çok çekmiş bir milletin evlatları olarak Türkiye'nin her yerinde sivil inisiyatif hareketi sokaklara çıkmış ve bütün siyasi partilere mensup herkes tek bir ağızla darbeyi lanetlemiş milli iradesine sahip çıkmak için meydanlarda nöbet tutmuştur.

“GÖZÜ DÖNMÜŞ BU CUNTACI HAREKETE ÖNCE MİLLETİMİZ SONRA KAHRAMAN ASKER VE POLİSİMİZ GEÇİT VERMEMİŞTİR”

Başkomutanımız Recep Tayyip Erdoğan'nın kaldığı oteli bombalayacak kadar, Millet iradesinin tecelli ettiği meclisi bombalayacak kadar, kendi komutanlarını rehin alacak ve şehit edecek kadar gözü dönmüş bu cuntacı harekete önce milletimiz sonra kahraman asker ve polisimiz geçit vermemiştir.

“MİLLET, MÜCADELEDE DEVLETİYLE BİR OLDU”

Bu millet yeri geldiğinde polisini de, askerini de, Devlet görevlisini de canı pahasına koruyacak bir mücadeleyi sergilemiş ve Türkiye Cumhuriyeti'nin en şerefli üniformasının içine sızan şerefsizleri ayıklama mücadelesinde devletiyle bir olmuştur.

Milletimizin canına ve iradesine silah gücü ile kast eden Fetullahçı terör örgütünü, darbecileri ve şakşakçılarını lanetliyor, bunlara karşı canı pahasına mücadele eden Şerefli Türk askerimizi, kahraman Polisimizi ve sağduyulu halkımızı yürekten kutluyorum.

Bu vesile ile şehitlerimize rahmet, yaralılarımıza Yüce Mevla'dan acil şifalar diliyorum.”

Demokrasi nöbetine Pazar akşamı da devam edileceği öğrenildi.

 

YORUM YAP