Göçengil: Hayırlı olsun

Göçengil: Hayırlı olsun

17.09.2017 10:11:25

Cumhuriyet Halk Partisi Silivri İlçe Başkanı Suna Göçengil yayınladığı mesajla 2017-2018 Eğitim-Öğretim yılının değerli eğitim emekçileri ve öğrencilere hayırlı olması dileklerinde bulundu. Göçengil mesajının devamında şu ifadelere yer verdi: “Yeni eğitim öğretim yılına başlayacağımız bu dönem ülkemizin kurtarıcısı ve kurucusu Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk bundan 93 yıl önce Ankara'da topladığı Türkiye Muallimler Birliği Kongre üyesi öğretmenlere şu sözlerle seslenmiştir; “Öğretmenler! Yeni nesli, Cumhuriyet'in özverili öğretmen ve eğitmenleri, sizler yetiştireceksiniz; yeni nesil, sizin eseriniz olacaktır. Eserin kıymeti, sizin yeteneğiniz ve özveriniz derecesiyle uygun olacaktır. Cumhuriyet; fikren, ilmen, fennen, bedenen kuvvetli ve yüksek karakterli koruyucular ister. Yeni nesli, bu kalite ve yetenekte yetiştirmek sizin elinizdedir. Sizlerin, seçkin görevinizin yerine getirilmesine büyük özveriyle varlığınızı vereceğinize hiç şüphe etmem.”

Büyük Ata'nın da ifade ettiği gibi siz değerli eğitim emekçilerine büyük bir görev düşmektedir. Yetiştireceğiniz yeni nesil sizlerin eseri olacaktır. Cumhuriyet sizden fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür nesiller ister.

Yetiştireceğiniz fikri, vicdanı ve irfanı hür çocuklarımız bizleri hak ettiğimiz geleceğe taşıyacak olanlardır. Bu kutsal yolda yeni eğitim ve öğretim yılının sizler ve öğrenciler için hayırlı olmasını diler. Ülkemizin gelişmişlik seviyesine katkı sunacak bir dönem olmasını dilerim. Siz değerli eğitim emekçilerine ve değerli öğrencilerinize başarılar dilerim.”

YORUM YAP