Gazitepe’den baktılar, Amerika’da gördüler

Gazitepe’den baktılar,  Amerika’da gördüler

1.05.2021 10:46:37

Gazitepe Ortaokulu Matematik Öğretmeni Esin Bilge Yapan'ın rehberliğinde öğrenciler, Skype a Scientist' etkinliğine katılarak virüsler hakkında ön bilgi aldı, bir başka toplantıya katılarak  Amerika'da bir üniversitede bulunan elektron mikroskobuna  internet üzerinden komutlar göndererek mikroskobu kullanma ve örnekleri üzerinde incelemeler yaptı.

Gazitepe Ortaokulu Matematik öğretmeni Esin Bilge Yapan, European Schoolnet üzerinden alınan eğitimlerde MIT Üniversitesi (USA) biyofizik alanında doktora sonrası çalışmacısı Fatma Pir Çakmak ile ‘Skype a Scientist' etkinliği aracılığıyla eşleşti. Fatma Pir Çakmak, 24.01.2021 tarihinde yapılan bir çevrimiçi  görüşmede  Gazitepe Ortaokulu öğrenci ve öğretmenlerine virüsler hakkında ön bilgi verdi.

BİLGİLER UYGULAMAYLA PEKİŞTİRİLDİ, ELEKTRON MİKROSKOBUNU UZAKTAN KULLANDILAR

Fatma Pir Çakmak'ın, Penstate Eyalet Üniversitesi'nde Elektrik Elektronik Mühendisliği bölümünde doktora sonrası çalışmacısı olan eşi Atilla Özgür Çakmak, çevrimiçi düzenlenen bir başka toplantıda nanoboyut ve elektron mikroskobu hakkında bilgiler verdi. Çevrimiçi toplantıya katılan öğrenciler  Amerika'da bir üniversitede bulunan elektron mikroskobuna  internet üzerinden komutlar göndererek mikroskobu kullanma ve örnekleri üzerinde incelemeler yaptı.

Gazitepe Ortaokulu Matematik Öğretmeni Esin Bilge Yapan, ‘Keep Continuity, stop exponential virüse' adlı STEAM planı ile SDC21 (Stem Keşif Kampanyası 2021) kapsamında hazırladığı ders planındaki Fen alanını bu ‘Skype a Scientist' etkinliği  ile teknoloji, sanat ve matematik alanlarını da öğrencileri ile görüntülü uygulama üzerinden yaptığı derslerle tamamladı. Esin Öğretmenin kendi yazdığı ders planı  İngilizce  olarak http://sdw-blog.eun.org/ adresinde yayınlandı.

 http://sdw-blog.eun.org/2021/04/28/continuity-sdw21-steam-plan-maths-exponential-numbers-corona-virus-sustainability/

SÜREÇ NASIL GELİŞTİ?

Gazitepe Ortaokulu  Matematik Öğretmeni Esin Bilge Yapan, ‘Keep Continuity, stop exponential virüse' adlı STEAM planı ile uluslararası düzeyde düzenlenen SDC21 (Stem Keşif Kampanyası 2021) yarışmasına katılmıştır. Gazitepe İlkokulu ve Ortaokulu öğretmenleri ile görüntülü görüşme programları aracılığı ile toplantılar yapan Esin öğretmen 24.04.2021 tarihinde öğrencilerle de görüntülü görüşme programı üzerinden STEAM dersi düzenleyerek öğrencilerle birlikte mühendislik becerisi çerçevesinde disiplinler arası ilişkilendirme yapılmıştır. Esin Bilge YAPAN yaptığı açıklamada “Yapılan derste öğrencilerin ilgisi ve güzel soruları geleceğimiz ve eğitim hedeflerimiz açısından umut vaat etmektedir. Ortaokul sıralarında gerçekleştirilen bu tarz dersler ile günlük hayata yönelik problemlere çözüm üreten sorgulayıcı,  proje tabanlı eğitim örneklerini önümüzdeki süreçte Gazitepe Ortaokulunda uygulamayı planlıyoruz.  Böylelikle öğrencilerimizin gelecek için tüm becerilere sahip olmasını sağlayacağımızı düşünüyoruz” dedi.

YORUM YAP